A Kazán-Szoros és a Délvidék felfedezése

4 napos buszos körutazás Délvidéken

FőoldalEurópaSzerbiaSzendrőA Kazán-Szoros és a Délvidék felfedezése

Alapár tartalmazza

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Belépőket, a hajózást, a pálinka kóstolást, baleset, betegség, poggyász biztosítás.

Hossz: 
4 nap
Szállás: 
vendégház

1.nap: Budapest – M5 – Szeged – Röszke (határállomás) – Újvidék (séta a Vajdaság fővárosában, városháza, neogót katolikus templom, görögkeleti székesegyház és a püspöki palota kívülről) – Pétervárad (a XVIII. századi hazai várépítészet egyik legnagyobb és legépebben megmaradt erődítményrendszere, a kazamaták megtekintése) – Karlóca (rövid megálló a karlócai békekötés emlékhelyénél álló kápolnánál)   – Belgrád – Pancsova – szállás Székelykevén.

2. nap: Egész napos kirándulás a Déli-Kárpátok nyugati vonulatai és a Szerb-érchegység között, a Duna által kivájt festői Kis-Kazán-szorosba. Útvonal: Kevevára – Szendrő (a vár, amely egykor Európa legnagyobb vízi erőssége volt) – Pozarevac – Veliko Gradiste – Galambóc (az Arany János által is megénekelt vár romjai) – Donji Milanovac. A felduzzasztott Al-Duna itt a legmélyebb, több mint 100 méter mély. A part on kanyargó országútról csodás kilátás nyílik a sziklafalak között rohanó folyóra. Visszafelé megállunk Keve városában, ahol megtekintjük az Al-Duna igen látványos makettjét. Szállás Székelykevén.

3. nap: Belgrád/Nándorfehérvár ( a Duna-Száva torkolatnál megkoszorúzzuk a várat a törökök ellen hősiesen védő és megtartó vitézek magyar feliratú emlékművét, Kalemegdán-park, pravoszláv székesegyház,  ikon- és freskómúzeum, sétálóutca, stb., fakultatív hajókázás a Száván és a Dunán 8-10 EUR/fő) – Zimony (ma Belgrád része, séta a régi negyedben, Hunyadi-torony)  – Tóthfalu (fakultatív pálinkakóstolás burekkel egy magyar faluban, egy magyar portán – 8 EUR/fő) – szállás Tóthfaluban.

4. nap: Tóthfalu – Zenta (pihenő a magyar szellemi élet központjában, a zentai csata emlékművének megtekintése) – Szabadka (Kosztolányi Dezső gimnáziuma, római katolikus székesegyház, színház, stb.) – Palics (séta a monarchia korabeli fürdőhely tópartján) – Röszke (határállomás) – Szeged – M5 – Budapest. Érkezés az esti órákban.

Szállás

Székelykevén a faluturizmus keretein belül, magánházaknál, külön bejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállást, reggelit, estebédet, idegenvezetést, útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Belépőket, a hajózást, a pálinka kóstolást, baleset, betegség, poggyász biztosítás.

Kötelező költségek: 

Útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Az ár a belépőket, a hajózást és a pálinka kóstolást nem tartalmazza, erre kb. 30-40 Euro/fő szükséges.

Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A teljes részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Az utazás légkondicionált autóbuszokkal történik. A helyek beosztását a számítógép, jelentkezési sorrendben, az együtt utazók számának megfelelően végzi. Az egyéni kívánságokat természetesen igyekszünk figyelembe venni. Figyelem! Az autóbuszok nagysága az utaslétszám függvénye. ennek megfelelően az iroda emeletes-, nagy-, közepes- vagy kis buszokat egyaránt indíthat. Autóbuszainkon személyenként maximum egy bőrönd szállítható a csomagtartóban, illetve egy kisméretű kézitáska az utastérben. (A hűtőtáska nem minősül kézipoggyásznak!). Oda- és visszaúton kb. 3 óránként negyedórás pihenők beiktatásával, benzinkutaknál, nagyobb parkolókban, autós pihenőhelyeknél áll meg a csoport. A pihenőhelyek mosdóiban néha fizetni kell, ezért jó, ha van nálunk aprópénz.

Találkozó: az indulás napján reggel 06:30 órakor Budapesten, a Déli pályaudvar CBA élelmiszeráruház felőli oldalán (Mercure hotel mögött).

További felszállási lehetőségek: Kecskemét – Auchan parkoló, Szeged – Volán pályaudvar (Mars tér),  illetve az útvonal figyelembevételével előre egyeztetett helyen.

Szállás: 

Székelykevén a faluturizmus keretein belül, magánházaknál, külön bejáratú kétágyas szobákban fürdőszoba használattal.

Étkezés: 

Bőséges reggeli a magánházaknál, házias estebéd falusi vendéglőben. A tájra jellemző ízek.

A területről: 
Tóthfalu: Észak-Bácskában található színmagyar település, amely az itt élők lelkében talán legkeményebben magyar.
Székelykeve: Az Al-Duna közelében az ezeréves határnál fekvő magyar falu, melyet a Bukovinából idevándorló székelyek alapítottak 1878-ban. A nevében a honfoglalást idéző település egyben a legdélebbi magyar település Európában.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Szerbiába.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!