A Hohe Wand és Bécsújhely (Wiener Neustadt)

Egynapos kirándulás és városnézés

A Hohe Wand a bécsiek kedvelt kirándulóhelye. A sziklafalak fölé nyúló kilátó lenyűgöző látványt kínál az Alföldhöz szokott szemeknek. Az osztrák hegyi házak hamisítatlan hangulatot kölcsönöznek egy ebédhez, majd Bécsújhely patinás házai között ihatunk egy kávét és járhatjuk be a város főterét és látványosságait.

FőoldalA Hohe Wand és Bécsújhely (Wiener Neustadt)
Hossz: 
1 nap
Létszám: 
35-45 fő

A reggeli órákban indulunk Budapestről, majd az M1-es autópályán indulunk Bécsújhely felé. Kb. négy órás utazás után, közben egy 20 perces pihenővel, érkezünk meg a Hohe Wandra.

Itt szabadprogram keretében eltölthetünk egy órát a környék felfedezésével. Állatsimogató, erdei múzeum és játszótér vár ránk. Aki kedvet érez hozzá, rövid, húszperces sétával felmehet egy kilátótoronyhoz, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik a környező és távolabbi hegyekre. Szépen látszik a híres Schneeberg és Rax vonulata is. A szabadprogram után közösen átsétálunk a híres Skywalk kilátóhoz, kb. 30 perc séta egy erdei ösvényen. Ez a kilátó arról nevezetes, hogy a 220 méter magas sziklafal fölé nyúlik. Itt valóban olyan érzésünk lehet, mintha szárnyalnánk. A kilátóból a pár száz méterre lévő étterembe sétálunk, ahol ehetünk, ihatunk. Ha végeztünk, felszállunk a buszunkra és célba vesszük Bécsújhely városát, ahol a hátralévő időt szabadprogram keretében töltjük el.

Bécsújhely főtere a Szentháromság-szoborral igazi ékszerdoboz. Legjelentősebb épülete a prépostségi főplébánia-templom (közkeletű nevén a Dóm), kettős tornyával. Déli oldalán Zrínyi Péter és Frangepán Ferenc sírköve van befalazva, akiket itt fejeztek le 1671-ben. A város délkeleti részében található a 12. században épült Babenberg hercegi kastély. A kastély 1752 óta a Mária Terézia Katonai Akadémiának ad otthont. A várost Mátyás király elfoglalta 1487-ben, ennek emlékét őrzi a Corvin-kupa. Az aranyozott ezüstserleget a mai napig őrzik a városi levéltárban.

A városnézés után visszaindulunk buszunkhoz és elindulunk hazautazást. Budapestre az esti órákban fogunk érkezni.

 

Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:
Pénzügyek
Kiutazási forma: 
busz
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!