A hegyi doktor újra rendel

5 napos buszos körutazás Ausztriában

"Ausztria egyik legszebb gleccserének megtekintése után 3.440 méteren elkortyolni egy kávét Tirol káprázatos hegyeiben gyönyörködve, életre szóló élmény."

FőoldalEurópaAusztriaTirolInnsbruckA hegyi doktor újra rendel

FLEXI PLUS OPCIÓ – EXTRA RUGALMASSÁG
Tudjuk, hogy nehéz előre tervezni, és manapság különösen fontos az extra rugalmasság. Ezért fejlesztettük ki a Flexi Plus opciónkat, amit, ha megrendel, foglalása lemondása vagy módosítása jóval könnyebbé válhat. A kizárólag foglaláskor megrendelhető Flexi Plus opció tartalma:

  • Az út indulása előtti 30. napig, a névre szóló jegyeken kívüli szolgáltatásoknál külön bánatpénz megfizetése nélkül elállhat az utazási szerződéstől, és az opció, valamint a megkötött útlemondási biztosítás díján felüli teljes befizetését visszakapja, ha bármi közbejönne az út előtt egy hónappal. Nem szükséges hozzá indoklás, nem kérünk orvosi igazolást.
  • Buszos utazásoknál ingyenes átjelentkezési lehetőséget biztosítunk az indulás előtti 30. napig, vagyis egy későbbi vagy más típusú utazásra is átfoglalhat.
  • Buszos utazásoknál ingyenes névmódosítási lehetőséget biztosítunk indulás előtti 72. óráig. A névmódosítást eddig kell írásban jelezni a Proko Travel központi elérhetőségén.
  • Mivel egyes szolgáltatók, mint például a légitársaságok sajnos nem olyan rugalmasak, mint mi, így a megvásárolt repülőjegyekre, névre szóló belépőkre nem tudjuk kiterjeszteni a szolgáltatást, ezeknél az elemeknél a módosítás, lemondás a normál lemondás feltételei szerint működnek.

Egy repülős utazásnál tehát a repülőjegy lemondási díja továbbra is fizetendő tételként merül fel az utazó számára. Az extra rugalmasságot kínáló Flexi Plus opció nem minősül biztosításnak, továbbá díja nem tartozik az útlemondási biztosítás által fedezett szolgáltatások közé, így lemondás esetén a biztosító nem téríti ennek díját. A teljes leírást és a feltételeket az ÁSZF-ünkben olvashatja.

Alapár tartalmazza

A leírt alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Utazást autóbusszal
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőket, fakultatív programokat, egyéb személyes kiadásokat.

Hossz: 
5 nap
Szállás: 
szálloda
****

1. NAP: SZEGED – BUDAPEST – WACHAU – TIROL
Reggeli indulás. Hegyeshalmi határátlépés után az UNESCO Világörökségi listán is szereplő Wachau felé tartunk. Első meg­állónkat az osztrák Duna-kanyar egyik jelentős állomásán, a folyó partjára épült, gyönyörű panorámával rendelkező tele­pülésen, Dürnsteinben tartjuk. A keskeny, hangulatos utcái között sétálva megismerhetjük a környék kézműves termé­keit: lekvárokat, borokat, pálinkákat. Továbbsétálva a zegzu­gos falucskában kívülről lefényképezhetjük a barokk apátsági épületegyüttest közben fentről szép rálátás is lesz a Dunára is. Visszasétálunk buszunkhoz és haladunk tovább a Duna bal part­ján. Elhagyva Alsó-Ausztriát, autópálya pihenőkben tartott megállók után érjük el a tiroli szállásunkat (augusztusi csoport 2 éjt, a szeptemberi csoport 4 éjt tölt ebben a szállodában), mely tipikus osztrák hangulatot biztosít.

2. NAP: KITZBÜHEL – ELLMAU – ST. JOHANN
A napot Kitzbühelben kezdjük, ahol sétát teszünk a romanti­kus városka főutcáján, gyönyörködünk az egykori bányászfalu patinás épületeiben. Ezután a „Hegyi doktor” sorozat forgatási helyszínére igyekszünk. Going idilli falusi hangulata, a filmből ismert sárga temploma, díszes, virágos házai mindenkit elva­rázsolnak. Megnézzük a filmsorozatban sokszor látható foga­dót. Ezután a Scheffau közelében lévő felvonók a közel 1.600 m magasan lévő Kaiser Welt parkjához visznek fel bennünket. Innen kb. 2 órás túrázással jutunk át a „Varázslatos Világ” hegyi útján – egy bájos kis tavat érintve –, a közeli 1.520 m magas­ságban lévő kiránduló és kilátó helyre, a Hartkaiserre. Kiváló éttermében ebédelési lehetőség. Itt a panoráma tiszta időben elbűvölő, hiszen a közeli Wilder Kaiser 2.344 m magas dolomit­tömbje mellett mesés völgyek, csúcsok, tavacskák húzódnak meg. Ezt követően ismét felvonókba szállunk és leereszkedünk Ellmauba. Itt látogatást teszünk a „hegyi doktor” rendelőjénél, mely csodás környezetével gyógyító hatású mindenkinek. Ez a tipikus, hagyományőrző tiroli ház csodás környezetben talál­ható. Buszunk itt vár bennünket. A nap zárásaként Tirol egyik legérdekesebb szurdokában túrázunk. Ez a szoros és vízmosás a Kitzbüheli-Alpok lábainál található, melyben az erdei utat a csörgedező patak teszi romantikussá. A hangulatot csak fokoz­zák a kisebb függőhidak, sziklameredélyek. Az esti órákban érkezünk vissza szállásunkra.

3. NAP: KITZBÜHELER HORN – ÖTZTAL – (KIRCHBERG)
Reggeli után a környék legismertebb hegyének a közel 2.000 m magas csúcsára indulunk. Ez a Kitzbüheler Horn (1.996 m), ahonnan tiszta időben fantasztikus panorámát nyújt a tiroli hegyek és völgyek, valamint az apró települések, alpesi lege­lők látványa. A feljutás először 6 fős kabinos felvonókkal kez­dődik, majd átszállunk egy nagykabinos felvonóba. Így érjük el az 1.970 m magasan lévő hegyi állomást. Onnan lehet még fel­jebb túrázni a kilátóhoz. A csúcsról, aki akar, felvonóval jöhet vissza, de a vállalkozó kedvűek gyalog is megtehetik a közép­állomásig tartó utat. Ezt azért javasoljuk, mert útközben egy nagyon szép alpesi kertet is érintünk, valamint felmehetünk a keresztkilátóhoz is. Mindezek mellett természetesen idilli táj tárul elénk. Fontos itt is a túracipő és javasolt a túrabot is. A középállomásnál ismét beszállunk a kabinba, és azzal érke­zünk le a parkolóhoz.

Innentől különbözik az augusztusi és a szeptemberi csoport prog­ramja.

Az augusztusi csoporttal délután folytatjuk tiroli utun­kat az Ötztalba. Programunkban a tartomány legnagyobb vízesése következik. A Stuibenfall nevet viselő zuhatag aljá­hoz kb. 20 perces gyaloglással jutunk el. Ezután a vízesés mel­lett kiépített, lépcsőkkel tarkított ösvényen haladunk a 159 m magasságból lezúduló vízesés mellett. Sportértéke is van a túrának, hiszen folyamatosan felfelé haladva jutunk el a zuha­tag közelébe, de a látvány feledteti a fáradtságot. Ez a túra azért is egyedülálló, mert útközben érintünk egy különleges függő­hidat is, amely inkább függőlépcső, mivel lépcsősorként ível át a völgy felett. Ezen lehet a vízesés fölé jutni. (A függőlépcső igénybevétele természetesen nem kötelező). Hegyi kirándulá­sunk után a parkolóba megyünk vissza és elindulunk a Nyugat- Tirolban levő szállásunk felé (2 éj).

A szeptemberi csoport kora délután visszamegy a szállásra. Ezt követően mindenki választhat, hogy a szálloda wellness rész­legében kikapcsolódik, vagy az idegenvezetővel közös kirán­dulásra indul. A településen lévő ülőlifttel jutunk fel 1.264 m magasra. Innen szép rálátásunk lesz a völgyre, ahová gyalogtú­rával jutunk vissza. Szállásunk, mint előző nap.

A felvonók, vonatok működése függ az időjárástól, de előfordulhat váratlan karbantartási szünet is. Ez a programunkat módosíthatja.

4. NAP: AUGUSZTUSI CSOPORT: PITZTAL – IMST
Az augusztusi csoporttal délelőtt Tirol legmagasabban lévő gleccseréhez indulunk. A rövid buszos utazást követően Mittelbergnél egy speciális vonatra szállunk, amely közel 4 km hosszan – a hegy gyomrában –, 8 perc alatt az örök hó birodal­mába visz bennünket. 2.840 m magasságban szállunk ki vona­tunkból. Itt rövid séta, fotózás, majd Ausztria legmagasabban közlekedő 8 fős kabinos felvonóiban még 600 m-t emelkedünk. Így jutunk fel Ausztria legmagasabban lévő kávézójához, kilá­tójához és gleccseréhez 3.440 m-re. Tiszta időben a panoráma leírhatatlan, hiszen itt nyáron is vannak hófoltok és a környező hegyek pedig hóval borítottak. Fontos a megfelelő öltözet! Ugyanezen az útvonalon jutunk vissza a völgybe. Délután, aki akar, a szálloda wellness szolgáltatásait veheti igénybe, vagy a hangulatos falucskában nézelődhet, sétálhat. A kemény túrára vágyóknak van egy ajánlatunk. Jöjjenek velünk Imstbe, ahová kb. félórás buszozással jutunk el. A város nem túl látványos, de a központjából indul a Rózsakert szurdok túraútvonala. A kb. 5 km hosszú gyaloglásunk során először egy szurdokban haladunk, melyet több alkalommal szikla- és falépcsők nehezítenek és víz­esések tesznek változatossá. A program romantikus, izgalmas és látványos, de emellett igen komoly sportértéke is van, mivel a túra során 200 m szintkülönbséget kell megtennünk felfelé is és lefelé is. Késő délután érkezünk vissza szállásunkra.

A SZEPTEMBERI CSOPORT: HINTERTUX – INNSBRUCK
Tirol egyik legkedveltebb gleccseréhez indulunk délelőtt. A közel 2 órás buszos út nagy részét egy csodaszép völgyben tesszük meg. Ez a Zillertal, amit bájos falvak színesítenek. Ezután a Tuxertal mesés útvonalán érjük el Hintertux települését, ahol felvonókra szállunk. Három lépcsőben szállítanak bennünket a modern 18 fős kabinok 3.250 m-re. A panoráma leírhatatlan. Ez Ausztria egyetlen egész évben működő síterülete. Köröttünk még nyáron is van hó. Mi ugyan nem síelünk, de lehet fent sétálgatni és a panorámateraszról fény­képezni. Egy jégpalotát is kialakítottak a gleccserben, ezt is meg­nézzük. Ezután a már ismert kabinokkal tesszük meg az 1.750 m szintkülönbséget a parkolóig, ahol buszra szállunk. Visszaúton fel­keressük Innsbruckot. Rövid belvárosi sétát teszünk, mely során megnézzük az Aranytetős erkélyt, Főteret. A Katedrálist és a Burgot kívülről tekintjük meg. Este érkezünk vissza szállásunkra.

5. NAP: REIT IM WINKL – BUDAPEST
Reggeli után végigbuszozunk Tirolon, miközben gyönyörködhe­tünk a 2.000 m körüli hegyek látványában. A német határ köze­lében pihenőt tartunk Reit im Winkl festői falujában. A nevezetes síközpontját hangulatos üzletek, tipikus tiroli lakóházak sorozata teszik látványossá. Híres a település likőrüzeme. Ebbe is bepillan­tunk, vásárlási lehetőségünk is lesz. Ezután a Salzburg, Linz, Bécs útvonalon hegyeshalmi határátlépéssel az esti órákban érkezünk Budapestre. Innen mindenkit a felszállási helyére szállítunk.

A programváltoztatás jogát fenntartjuk!

Utazásunk javarészt természeti látnivalókat ölel fel, messze a koronavírus szempontjából nagyobb kockázatú nagyvárosoktól. Friss levegő, csodás tájak, biztonságos kikapcsolódás.

Szállás

4 csillagos szálloda

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

AUGUSZTUSI CSOPORT
Imst, Rózsakert szurdok túraútvonala:
 A kemény túrára vágyóknak van egy ajánlatunk. Jöjjenek velünk Imstbe, ahová kb. félórás buszozással jutunk el. A város nem túl látványos, de a központjából indul a Rózsakert szurdok túraútvonala. A kb. 5 km hosszú gyaloglásunk során először egy szurdokban haladunk, melyet több alkalommal szikla- és falépcsők nehezítenek és víz­esések tesznek változatossá. A program romantikus, izgalmas és látványos, de emellett igen komoly sportértéke is van, mivel a túra során 200 m szintkülönbséget kell megtennünk felfelé is és lefelé is.

SZEPTEMBERI CSOPORT
Nyugat - tiroli kirándulás:
A településen lévő ülőlifttel jutunk fel 1.264 m magasra. Innen szép rálátásunk lesz a völgyre, ahová gyalogtú­rával jutunk vissza.

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A leírt alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Félpanziós ellátást
Utazást autóbusszal
Magyar nyelvű idegenvezetést
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére)

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás, belépőket, fakultatív programokat, egyéb személyes kiadásokat.

Helyszíni költségek leírása: 

Belépők:
Ellmau felvonó 23,00 €
Kitzbüheler Horn 24,00 €
Pitztal felvonók - augusztus 37,00 €
Hintertux - szeptember 37,00 €

A megadott árak közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal.

Felszállási helyek:
Budapest, OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Dechatlon parkoló
Füzesabony Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Győr M1-es melletti MOL-kút
Kecskemét Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Újvárosi temető melletti Shell-kút
Tatabánya M1-es melletti McDonald's parkoló

Szállás: 

4 csillagos szálloda

Étkezés: 

A részvételi díj félpanziós ellátást tartalmaz.

Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!