A Grossglockner lábánál - Heiligenblut, Ausztria

Egy aktív és változatos hét a Magas-Tauern legszebb tájain

Ausztria legmagasabb pontja a félelmetes Grossglockner. A háromezer méter magas csúcsok közül is kiemelkedő óriás lábainál gyönyörű völgyek húzódnak, ahol évezredek óta dacolnak az itt élők a természet viszontagságaival - a kelták majd a rómaiak is itt, a Magas-Tauern bércei között nyitottak utat az Alpok északi lejtői felé. A falu télen-nyáron igazi kalandközpontnak számít - télen a síelés, nyáron a hegyikerékpár és a hegymászás szerelmesei hódolhatnak itt kedvenc hobbijuknak. A Magas-Tauern vad csúcsai ölelik körbe a mesebeli települést - ezek a hegyek szebbnél szebb ösvényekkel és izgalmas kalandokkal várják az ide érkezőket.
Heiligenblut és a Magas-Tauern legszebb túráit járjuk be ezen a kalandos héten, változatos gyalogtúrákat teszünk a szurdokok mélyétől a bércek magasáig!

FőoldalA Grossglockner lábánál - Heiligenblut, Ausztria

Alapár tartalmazza

a túravezetést, a 6 éjszaka szállást Hunguest Hotel Heiligenblut szállodában, félpanziós ellátással (soft all inclusive) , és az utazás költségét autóbusszal.

Alapár nem tartalmazza

az étkezést és a felvonó árát és a belépőket.

Hossz: 
7 napos túra
Szállás: 
szálloda
Létszám: 
20-30 fő
Amennyiben programunk tetszik, de nem tudsz rajta részt venni, mert az időpont nem megfelelő, esetleg barátaiddal, munkatársaiddal szeretnél utazni egyedi szervezésben, saját igényeid szerint, akkor kérjük, hagyj üzenetet, munkatársunk hamarosan elkészíti az ajánlatot számodra.  (» Itt hagyhatsz üzenet.)
Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Hasonló utazások, nyaralások:
Részletes program
1 nap. Budapest - Heiligenblut

Kora hajnalban megkezdjük a kiutazás Heiligenblutba, ahol szállásunk a Hunguest Hotel Heiligenblut. A Magas-Tauern Nemzeti Park szívében, Ausztria legmagasabb csúcsának, a félelmetes Grossglockner lábánál található szelíd falu, Heiligenblut lesz az otthonunk egy héten át. De a délután sem telik eseménytelen uatzással, mert útban a Magas-Tauern felé meglátogatunk egy csodálatos vízesést is. A Jungfernsprung vízesés a környék egyik leghíresebb nevezetessége – 130 méteres magasságból, a gleccservölgy oldalából hullik a mélybe a hatalmas víztömeg – lenyűgöző látványt nyújtva. Innen már csak egy ugrás a Magas-Tauern zárt völgyében fekvő, hangulatos falu, Heiligenblut, ahol a szállodánk, a Hunguest Hotel Heiligenblut található. Erről a csodálatos természeti környezetben fekvő településről indulunk a Magas-Tauern legszebb ösvényeit és kilátópontjait felfedezni.

2. nap: Heiligenblut - Mallnitz - Groppenstein-szurdokvölgy és kastély - Oberfellach - Flattach - Ragga-szurdok - Heiligenblut

Ezen a napon két mély szurdokvölgyet járunk be. A Magas-Tauern kristályos szerkezetű szikláinak és a hatalmas tömegű víz romboló munkájának köszönhetőnen a környéken vad szurdokok, mély kanyonon találhatóak. A leghíresebb közülük a Groppenstein és a Ragga szurdok, melyeket ma meglátogatunk.  Az első megállónk Mallnitz települése mellett található, az Ausztria leghoszabb szurdokának címével büszkélkedő Groppenstein-szurdokvölgy. A túránk csodálatos fenyőerdőben indul, majd elérjük a lenyűgöző szurdokvölgy bejáratát. A három órás túra jól kiépített és biztonságos, de nagyon izgalmas lépcsőkön és függőhidakon át halad. A szurdoktúra végeztével egy gyönyörű kastélyt is megcsodálhatunk, majd Oberfellach kisvárosában teszünk egy sétát. Innen csak egy rövid utazás a Flattach mellett található Ragga-szurdok, amelyet mesterséges lépcsőkkel és pallókkal tettek a látogatásra alklmassá. A közepesen nehéz, másfél órás túra függőleges sziklafalak oldalába épített ösvényen halad – a meredek falak viszhangozzák az alattunk zubogó víztömeg dübörgését. 

3 nap: Heiligenblut - Schareck - Hochtor - Wallackhaus menedékház - Kaisereck - Heiligenblut

Helilgenblut környékének felfedezése vár ránk ezen a csodás napon. Reggeli után a Heiligenblut felett magasodó Schareck csúcsára indulunk felvonóval. Innen már gyalogosan folytatjuk utunkat a Hochtor irányába. A megkapó alpesi tájon, széles hegyi rétek és csodálatos kilátás által kísérve jutunk el a Wallackhaus menedékházáig, melynek teraszáról a Magas-Tauern csúcsrégiója felé élvezhetünk lenyűgöző panorámát. Szinte karnyújtásnyira emelkedik tőlünk a Grossglockner piramisa, de a környezetében álló magas csúcsokat is örök jég borítja. Innen az Almkasener hütte és a Kaisereck felé ereszkedünk tovább, majd az erdőhatárt elérve gyalogolunk tovább. Alattunk mélyen terül el a völgy, felettünk a sziklás gerinceken zergéket vagy kőszáli kecskéket is megpillanthatunk, ahogy a napsütötte sziklák oldalában legelésznek. A mormoták jellegzetes füttye pedig a magasban járőröző szirti sasokra figyelmeztet. A tűlevelű erdőt legelők és lombos fák váltják fel, majd visszaérkezünk Heiligenblut festői településére a Hunguest Hotel Heiligenblut szállodába.

A túratáv 11 km 

4 nap: Heiligenblut - Hintere Asten – Sandinghaus – Panoramenweg – Mohar – Glocknerblick - Heiligenblut

Ezen a napon egy csodás panorámatúrát teljesítünk, Hintere Asten apró pásztorkunyhóitól indulva. A Sandinghaus felé vezető panorámaösvény elképesztő kilátással vonja el a figyelmet arról, hogy egyre magasabbra mászunk a Magas-Tauern hegyvidékén. A Mohar kopár csúcsáról teljes körpanorámában gyönyörködhetünk. A hegyvidéki táj minden szépsége itt terül el alattunk, de a látvány nem adja könnyen magát - jól esik szusszanni egyet a csúcson, majd a Glocknerblick menedékház felé ereszkedni. A hagyományos, alpesi stílusban épült menedékhát teraszán nagyon kellemes körülmények között pihenhetjük ki a túra fáradalmait, majd visszatérünk Heiligenblutba, ahol kényelmes szállodánk, a Hunguest Hotel Heiligenblut éttermében fogyasztjuk el vacsoránkat. 

Túratáv: 12 km

5. nap: Heiligenblut - Hochalpenstrasse - Francz Joseph Höhe - Pasterze-gleccser - Glocknerhaus - Wink - Gößnitz vízesés - Heiligenblut

Ma a Magas-Tauern fő attrakcióját, Ausztria legmagasabb csúcsát, a Grossglocknert csodáljuk meg testközelből. A messze földön híres Hochalpenstrasse segítségével könnyen és gyorsan jutunk fal a Francz Joseph Höhe kilátópontjához, ahonnan teljes pompájában tárul elénk a csúcs és a Pasterze gleccser, ahová akár le is ereszkedhetünk. A Magas-Tauern Nemzeti Park szívében vezető ösvény nem tartogat nehézségeket, kiválóan kiépített. A Keleti-Alpok legnagyobb jégfolyamának  megismerése után egy igazán klasszikus útvonalon a Glocknerhaus felé folytatjuk utunk, meglátogatjuk a gleccser olvadékvize által táplált gleccsertavakat, majd a Troglalm menedékházánál tartunk hosszabb ebéd és fotó szünetet. Innen Wink irányába gyalogolunk tovább – az ösvényről Heiligenblut völgyének szépségét csodálhatjuk meg. A a lenyűgöző, hatalmas víztömeg, a Gößnitz vízesés érintésével ereszkedünk vissza Heiligenblutba, a 70 méter magasból aláhulló, robajló víz ereje és az innen elénk táruló kilátás felejthetetlen élmény.

Túra: 13 km

6. nap: Heiligenblut – Groskirchen - Zirknitz-völgy – Apriach- Aranymosás - Heiligenblut

Ezen a napon egy gyönyörű panorámával kecsegtető, könnyű kirándulást teszünk a Heiligenblut felett emelkedő hegyek oldalában. A csodás, alpesi tájon vezető ösvény apró falvakat, almokat köt össze, a kilátópontokról pedig a Magas-Tauern látványát élvezhetjük – ez az útvonal az Alpok- Adria gyalogútnak az egyik látványos szakasza. Ezen a területen az évszázadok óta hagyomány az aranymosás – a hatalmas hegyek mélye kincseket rejt. Az ösvény mentén egy kedves kis kápolna áll, mely mellett mi is megpihenünk, majd folytatjuk az utunk a Apriach hegyi pásztor települése felé. Ahogy egyre magasabbra érünk, nyílik ki a völgy – csodálatos látvány tárul a szemünk elé – a Grossglockner gleccserpalásttal fedett csúcsa uralkodik a jég vájta völgy felett, a távolban mormoták füttye hallatszik. Az ösvényről jól látszik a mélyen alattunk található Jungfersprung vízesés is. A Kleines Fleisttal-völgyben az aranymosást a gyakorlatban is elsajátíthatjuk! A mélyben feltűnik Heiligenblut, megkapó harmóniában a környező hegyekkel. A túra Heiligenblut falujában ér véget, egy jól megérdemelt vacsorával zárjuk a napot és ezt a csodálatos hetet is. 

Túra: 12 km

7 nap: Heiligenblut - Budapest

Ezen a napon fájó szívvel elbúcsúzunk a csodálatos Magas-Tauern vidékétől és megkezdjük a hazautazást Magyarországra. 

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

a túravezetést, a 6 éjszaka szállást Hunguest Hotel Heiligenblut szállodában, félpanziós ellátással (soft all inclusive) , és az utazás költségét autóbusszal.

Alapár nem tartalmazza: 

az étkezést és a felvonó árát és a belépőket.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
17 euró
Várható költőpénz szükséglet: 
100-150 euró
Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Autóbusszal utazunk, amelyet egy gyakorlott gépkocsivezető irányít.

Egészségügyi tudnivalók: 
A jelenlegi járványügyi helyzetben az adott úti célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során. Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz, sebfertőtlenítő szer, fásli. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!