A görög kultúra nyomában

9 napos körutazás Görögországban, repülővel

Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Dion, a görög világ egyik legfontosabb központja volt, a makedónok egykori fővárosa.

FőoldalEurópaGörögországÉszak-GörögországThessalonikiA görög kultúra nyomában

Az úthoz kapcsolódó fakultatív programok listáját (amennyiben ehhez az úthoz tartozik) a programleírás és a térkép alatt található szürke négyzetben találhatja meg.
Amennyiben valamely fakultatív program érdekes az Ön számára, a jelentkezés leadása során jelezze a megjegyzés rovatban. 
A szerződéskötést követően legtöbb út esetén nem tudunk helyet biztosítani a fakultatív programokra!

Alapár tartalmazza

Utazást, szállás a megadott ellátással, idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza

Repülőtéri illetéket, foglalási díjat, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Hossz: 
9 nap
Szállás: 
szálloda
***
Létszám: 
minimum 20 fő

1. nap: repülés + Foinikunta pihenés a tengerparton.

2. nap: Foinikunta egész nap szabadidő, pihenés a tengerparton.

3. nap: 400 km Innen a mitológiából ismert Mükénébe megyünk, hogy megismerkedjünk Európa egyik legősibb civilizációjával (Oroszlános kapu, fellegvár, Agamennon sírja, Arteusz kincsesháza). A mítosz szerint Mükéné alapítója Perszeusz volt, aki a város hatalmas falainak felépítéséhez küklopszok segítségét kérte. Majd a gyógyítás szent ligetéhez, Epidauruszhoz utazunk, ahol az ókori gyógyító műhelyek titkával ismerkedhetünk, és a színházban élvezhetjük annak akusztikáját. A fővárost a Korinthoszi csatornán áthaladva érjük el. A Korinthoszi-csatorna 6343 méter hosszú mesterséges víziút Görögországban, az Égei-tenger és a Jón-tenger között, amelyet a XIX. század végén építettek, tervezésében magyar mérnökök is közreműködtek. Szállásunk ezen a napon már Athénban lesz.

4. nap: Reggel autóbuszos városnézés Athénban, elhaladunk az Omonia térnél, a Szintagma térnél, a Parlament előtt, láthatjuk az Akadémia, az Egyetem és a Központi Könyvtár épületét. Az Akropolisz meglátogatása, ahol részletes idegenvezetéssel elevenedik meg az eddig esetleg csak könyvekből ismert múlt. Akropolisz, görögül a város legmagasabb pontját jelenti. A domb tetején négy épület áll: a legnagyobb és leglenyűgözőbb a Parthenon, amely Szűz Athéna, Athén védőszentjének temploma. A Parthenont három épület veszi körül: a Propylaia, az Erechtheum és Niké Temploma. Az Akropolisz közelében található az ókori Agóra, a piactér, amely a közélet központja volt. Új akropolis múzeum megtekintése. Szabadprogram, őrségváltás.

5. nap: ami Athénból kimaradt: Régészeti Múzeum, Kikládok Múzeuma, Schliemann ház, Lykkavittos hegy, az időjárás függvényében pihenés a tengerparton.

6. nap: 200 - 300 km Reggeli után felkapaszkodunk a Parnasszosz hegyre. Ismerkedés Delphoi városával, amelynek szentély-együttese, az Apollón-szentély elsősorban jósdája miatt vált híressé. Az ókori Görögország első számú jóshelye, a csodálatos környezetben fekvő IV. századból származó Delphoi jósda még romjaiban is feledhetetlenül szép. A Parnassos hegységben található szentély együttes az ókori emberek képzeletében a világ közepét jelentette. Az ásatási terület mellett lévő múzeum az egyik leggazdagabb egész Görögországban. Szállás Delphoi.

7. nap: 250 km A reggelit követően utazás a Meteora-kolostorokhoz, ahol minden szikla titkokat rejt. A kolostorok 100-200 méter magas sziklacsúcsokon egyensúlyoznak, 1988 óta a világörökség részéve választották őket. Az évszázadokkal ezelőtt épült 24 bizánci kolostor közül ma mindössze hat működik, egyszerre soha nincsenek nyitva, a hét különböző napjain más és más épületekbe lehet bemenni. Látogatás két kolostorban, szabadidő. Szállás Kalampaka.

8. nap: 250 km Reggelinket követően a Tempi-völgyén keresztül haladva érjük el Diont. Az Olümposz lábánál található település az ókori görög világ egyik fontos központja volt, a makedónok egykori fővárosa. Az itt található ősi szentélyben Nagy Sándor is bemutatott áldozatot, miután legyőzte a perzsákat. A város maradványai ma egy régészeti parkot alkotnak, romjai mindent megmutatnak az ősi görögök életéről. Thesszalonikibe tartunk ezután, a megérkezést követően autóbuszos városnézés Görögország második legnagyobb városában, a nevezetességek meglátogatása (Fellegvár, Arisztotelesz tér, Dimitrosz Bazilika, Bazár, Fehér Torony). Thesszaloniki meghatározó szerepet töltött be az ókori görög, római és bizánci, valamint az oszmán kultúrában. A város minden pontján találkozhatunk olyan történelmi, régészeti feltárásokkal és emlékekkel, amelyek az idő múlásának nyomait hagyták a tengerparti városon. Szállásunk elfoglalása, szabad program.

9. nap: hazarepülés.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Utazást, szállás a megadott ellátással, idegenvezetőt.

Alapár nem tartalmazza: 

Repülőtéri illetéket, foglalási díjat, útlemondási biztosítást, fakultatív programokat, egyéb étkezéseket.

Kötelező költségek: 

Repülőtéri illeték, foglalási díj, útlemondási biztosítás.

Helyszíni költségek leírása: 

Athén Akropolisz + Múzeum: 25 Eur
Meteorák: 3 Eur
Delphoi ásatások + Múzeum: 12 Eur
Epidaurosz színház: 12 Eur
Mükéné fellegvár: 12 Eur
Olympia ásatások + Múzeum: 12 Eur

Várható költőpénz szükséglet: 
Egyéni igények szerint változó
Előleg: 

A teljes részvételi díj 40 %-a, mely a foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
repülő
Egyebek
Kiutazás: 

IX.27-i turnusnál odaútban charter járattal Kalamatába, visszaútban a Wizz Air közvetlen járatával Thesszalonikiből.

Szállás: 

Szeptember 27/29 Panorama Hotel Foinikounta
Szeptember 29/Október 2 Athinas Hotel
Október 2/3 Acropole Hotel Delphi
Október 3/4 Antoniadsi Hotel Kalambaka
Október 5/6 Metropolitan Hotel Thessaloniki

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése ajánlott. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!