A csodás Puglia

5-7 napos körutazás

Aki szakítani akar a hagyományokkal és mást keres, mint a szokványos olasz városok, annak a csizma sarkában a helye! Bari és környékének világörökségi látnivalói nem fognak csalódást okozni!

FőoldalEurópaOlaszországSan MarinoA csodás Puglia

Alapár tartalmazza

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet az autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére
TOVÁBBÁ A REPÜLŐS UTAZÁSNÁL:
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, repülős utazás esetén: repülőtéri illetéket, transzfert, útlemondási biztosítást a transzferre.

Hossz: 
5-7 nap
Szállás: 
szálloda
****

1. NAP: SZEGED (DEBRECEN, PÉCS) – BUDAPEST – SZLOVÉNIA – AQUIELA – OLASZORSZÁG
Reggeli indulás után Szlovénia érintésével utazás Olaszországba. Határátlépés után lekanyarodunk egy érdekes ókori település­hez. Aquileia az ókori Róma egyik fontos kereskedelmi és kikötői központja volt. Megtekintjük a világ egyik legrégebbi keresz­tény templomát, melynek kövezete a mai napig őrzi az eredeti mozaikdíszítését. Nem véletlenül az UNESCO Világörökség része. Este érkezünk a Bologna környéki szállásunkra.

2. NAP: SAN MARINO – BARI REPÜLŐS UTASAINKNAK: BUDAPEST – BARI
Reggeli után folytatjuk délnek utunkat. Mai megállónk San Marino a legrégebbi, ma is fennálló köztársaság, egy hegy tetején, ahová már a feljutás is élményekben gazdag. Városnézésünk során láthatjuk a bazilikát, ahol Szent Marinus ereklyéit őrzik, illetve a Kormányzósági Palotát, amely előtt az őrségváltást is megtekint­hetjük. Aki kedvet és erőt érez magában, felmehet egészen a fel­legvárig. Utána szabadidő egy kis vásárlásra is. Továbbutazunk, estére érünk Bari környéki szállásunkra (4 éj). Repülős utasaink a várhatóan a déli órákban érkeznek Bariba. Nekik transzfer a szál­lásra és szabadprogram a csoport megérkezéséig.

3. NAP: BARI
Reggeli után városnézésre indulunk. Bari legjelentősebb látni­valója az 1087–1197 között, román stílusban épült Szent Miklós Bazilika. Itt nyugszik Szent Miklós, azaz a Mikulás, akinek erek­lyéit 1087-ben hozták a városba. Emiatt építették fel a bazilikát, hogy a szent ereklyéknek méltó helyül szolgáljon. A város másik jelentős temploma a székesegyház, melyet 1292‑ben szentelték fel, egy 1156-ban lerombolt bizánci katedrális helyére építet­ték. A katedrálishoz közel található a Castello Normanno-Svevo vár, 1132-ben épült, 1233-ban bővítették. Azóta többször res­taurálták, ma szinte új állapotában látható. Szabadprogram a hangulatos belvárosban, séta a tengerparti sétányon, majd este visszatérünk szállásunkra.

4. NAP: ALTAMURA – MATERA
Reggeli után egy csodás nap vár ránk. Két olyan helyet keresünk fel, melyek a vidék kiemelkedő látnivalói. Elsőként Altamura városkát láthatjuk. A legendák szerint a mai város elődjét Aeneas egyik barátja alapította. Altamura hírnevét a világ­szerte híres kenyere alapozta meg, amelyet a XVI. század óta hagyományos eljárással készítenek és oltalom alatt álló ere­det megjelöléssel forgalmaznak. A város területén található Lamalunga-barlangban találták meg a 250 ezer éves altamurai ember maradványait, míg a De Lucia kőfejtőben rengeteg dino­szaurusz lábnyomra bukkantak. Altamura további nevezetes­sége a Santa Maria Assunta-katedrális, egyike Puglia egykoron királyi fennhatóság alá tartozó székesegyházainak. Altamura után egy csoda városka vár bennünket. Matera ugyan már nem Pugliához tartozik, de nem lehet kihagyni! A város nevezetes­sége a Sassi di Matera, a történelmi központot alkotó barlang­lakásokból álló negyedek komplexuma, amely 1993 óta az UNESCO Világörökségének részét képezi. Az őskorban lakott barlanglabirintusokban még a XX. században is éltek embe­rek áram és víz nélkül, rettenetes higiéniai körülmények között. Ez mára teljesen megváltozott, oly mértékben, hogy ezeket a helyeket éttermeknek, szállodáknak alakították át, sőt a város 2019-ben Európa kulturális fővárosa lesz. Sétánk végén vissza­utazunk szállásunkra.

5. NAP: ALBEROBELLO – OSTUNI – POLIGNANO A MARE
Ma ismét szép helyek várnak bennünket. Elsőként Alberobelloba megyünk. A kisváros hírnevét a trullóinak köszönheti, amelyek hengeres vagy négyszögletes alaprajzú épületek, süveges tetővel. Kiépülésében II. Giangirolamo di Acquaviva grófnak volt nagy szerepe, aki segítséget nyújtott az itt lete­lepedő parasztoknak, illetve Apulia más részeiről érkező mene­külteknek. Annak érdekében, hogy elkerülje a területén álló házak utáni adó megfizetését, megparancsolta alattvalóinak, hogy csakis olyan épületeket húzzanak fel, amelyeket az adó­szedők érkezésekor könnyen el lehet bontani, majd távozásuk után gyorsan visszaépíteni. A habarcs nélkül épült trullók töké­letesen megfeleltek elképzeléseinek. A trullók a kis város egy­értelmű nevezetességei, amelyeknek az UNESCO Világörökség helyszínné való nyilvánítását is köszönheti. Nagyrészük ma egy műemléki zónában található, itt fogunk sétálni, majd megtekintjük a modern belvárost is. Rövid szabadidő, majd továbbutazunk a tengerparti gyöngyszemhez, a fehér városba Ostuniba. A jellegzetesen fehér házak, sikátorok, a tenger illata, a megannyi hangulatos terasz elvarázsolja az idelátoga­tót. Rövid szabadprogram során kóstolják meg a helyi tészta­különlegességeket! Visszaúton kitérünk egy másik tengerparti gyöngyszemhez. Polignano a Mare egy olyan városka, ahol Domenico Modugno Grammy díjas énekes is élt, szobra a kikö­tőben áll. Híres dala a Volare… Így emlékszik rá mindenki, ugye? A fehér mészkősziklára épült házak csodás kontrasz­tot nyújtanak a tenger kékjéhez. Híres a városkába benyúló öböl, ahol turisták százai strandolnak. Rövid szabadidőnkben, aki akarja ki is próbálhatja, vagy sétálhat a szűk sikátorokban. Este érkezünk vissza szállásunkra.

6. NAP: BARI – ANCONA REPÜLŐS UTASAINKNAK: BARI – BUDAPEST
A repülős utasok transzfer a reptérre és várhatóan a déli órák­ban hazarepülnek Budapestre. Autóbuszos utasaink reggeli után északnak indulnak. Rövid pihenőt tartunk a szerelme­sek városában, Anconában, Marche tartomány fővárosában. Az Adriai-tenger 3.000 éves kikötőváro sa fontos bortermelő vidék, de híres a méz és olivatermékeiről. A városkában sétálva lesz mód a termékekből vásárolni is. Sétánk során látjuk a hegy­tetőn magasló Szent Ciriaco székesegyházat, Mole Vanvitelliana erődöt és a Traian Diadalívet. Megállónk után folytatjuk utunkat Bologna környéki szállásunkra.

7. NAP: FERRARA – BUDAPEST
Reggeli után irány Magyarország. Útközben megállunk a „Pó asszonyaként” emlegetett Ferrara városában, mely a rene­szánsz idején kapta mai képét. Középpontjában az Este család tiszteletet parancsoló vára áll. Ezt övezi a harmonikus belvárosi utcakép. Belvárosi sétánk után hazaindulás. Szlovénia érintésé­vel a Budapestre érkezés az esti órákban. Ezt követően minden­kit a felszállási helyére szállítunk.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

A teljes alapprogramot
Szállást 4 csillagos szállodákban
Reggelis ellátást
Magyar nyelvű idegenvezetést
Fix, foglaláskor választható ülőhelyet az autóbuszon
Útlemondási biztosítást (egészségügyi probléma esetére
TOVÁBBÁ A REPÜLŐS UTAZÁSNÁL:
A retúr repülőjegy alapárát
Egy max. 20 kg-os feladható poggyászt
Egy kézipoggyászt
Ferihegy-közeli parkolást az út teljes időtartamára

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, idegenforgalmi adót, repülős utazás esetén: repülőtéri illetéket, transzfert, útlemondási biztosítást a transzferre.

Kötelező költségek: 

Idegenforgalmi adó. Repülős utazás esetén repülőtéri illeték, transzfer.

Helyszíni költségek leírása: 

Aquila - kripták 4,00 €
Bari - Castello Normanno 6,00 €
Barlanglakás látogatás (1 db)  2,00 €
Idegenforgalmi adó 12,00 €

Belépők ára: kb. 24 €

A megadott belépők árai közelítő értékek, kisebb eltérések előfordulhatnak.

Várható kötelező költségek a helyszínen: 
Idegenforgalmi adó 12,00 €
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Indulástól számított 30 napon belüi foglalás esetén már a teljes összeg fizetendő.  

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.
 

Egyebek
Kiutazás: 

Menetrendszerinti repülőjárattal vagy légkondicionált autóbusszal.

Felszállási helyek autóbuszos utazás esetén:

Budapest Le/felszálló kb. reggel 6.30 OMV benzinkút, Üllői út-Ecseri út kereszteződése
Budaörs Le/felszálló kb. reggel 6:45 MOL benzinkút, McDonalds mellett
Debrecen Le/felszálló kb. reggel 2.00 Kishegyesi úti Tesco parkoló
Dunaújváros Le/felszálló kb. reggel 5:00 Dechatlon parkoló
Füzesabony Le/felszálló kb. reggel 4:30 Maklári körforgalom, MOL-kút
Gyöngyös Le/felszálló kb. reggel 5:00 Régi 3-as út Lukoil benzinkút
Kecskemét Le/felszálló kb. reggel 5.15 Alföld Áruház mögött volt Domus parkoló
Kiskunfélegyháza Le/felszálló kb. reggel 4:45 Városháza előtti buszmegálló
Miskolc Le/felszálló kb. reggel 3.45 Búza tér, McDonald's parkoló
Nyíregyháza Le/felszálló kb. reggel 1.40 Vasútállomás, PROFI parkoló
Pécs Le/felszálló kb. reggel 3.00 Jókai utca - Vasút utca sarkán lévő parkoló
Szeged Le/felszálló kb. reggel 4:00- 4.15 Széchenyi tér, Szeged étterem
Szekszárd Le/felszálló kb. reggel 4:00 Újvárosi temető melletti Shell-kút
Nagykanizsa Le/felszálló Kb reggel 10 óra Tesco parkoló
Siófok Le/felszálló kb. reggel 8.00 Tesco parkoló
Székesfehérvár M7 Le/felszálló M7-es melletti Shell-kút

Szállás: 

4*-os szállodában 2 ágyas szobákban. Egyágyas elhelyezés felár ellenében kérhető!

Étkezés: 
A részvételi díj reggelis ellátást tartalmaz, felár ellenében vacsora igényelhető.
Vízum: 
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak.
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő biztosítás megkötése utazási feltétel. Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!