A Bodeni-tótól a Fekete-erdőig

8 napos buszos körutazás Dél-Németországban

Németország délnyugati tartományába, Baden-Württembergbe kalauzoljuk utasainkat. Nem vélet­le­nül lett ez a vidék Németország egyik fő üdülő­öve­zete. Turisztikai attrakciókban a többi 15 német tartomány közül egyedül Bajorország versenyezhet vele. A tartomány fő vonzerejét a Fekete-erdő szép tájai, a romantikus mesevárak, a Bodeni-tó kör­nyé­ké­nek elbűvölő kisvárosai jelentik és mindezeket megkoronázza néhány világhírű nevezetesség, mint például Mainau virágszigete, az Európa-park vagy Ludwigsburg pompás barokk kastélya.

FőoldalEurópaNémetországUlmA Bodeni-tótól a Fekete-erdőig

Alapár tartalmazza

Az autóbuszos utazást, a kompátkelést a Bodeni-tavon, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat.

Alapár nem tartalmazza

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat.

Hossz: 
8 nap
Szállás: 
szálloda
***

1. NAP: WEINGARTEN
Elutazás Székesfehérvárról a Piac téri parkolóból reggel 4.15-kor. Budapestről az autóbusz 5.30-kor indul a Déli pályaudvartól. Utazás a Tatabánya – Győr – Hegyeshalom – Bécs – Linz – München – Memmingen – Weingarten útvonalon. A Boden-tótól északra fekvő kisváros nagy nevezetessége a hatalmas bazilika, mely Németország legnagyobb barokk korban épült temploma. A bazilika megtekintése után a szállodai szobák elfoglalása. Szállás Weingartenben (3 éj).

2. NAP: KONSTANZ, REICHENAU SZIGETE, MAINAU-VIRÁGSZIGET, BIRNAU
Kora délelőtt kompátkelés a Boden-tavon (kb. 20 perces hajózás), majd ismerkedés Konstanzcal, a Boden-tó vidékének legnagyobb városával. Az ősi történelmi óváros a tó déli oldalán szinte beékelődik Svájc területébe. Továbbutazás Reichenau szigetére, az UNESCO világörökséghez tartozó kora román Szent György apátsági templom megtekintése.
A délután jelentős részét Mainau szigetén töltjük. A 45 hektáros sziget tulajdonképpen egy hatalmas park (mediterrán növényzet, színpompás virágok, pillangóház, pálmaház stb.). Visszaútban a szállodához látogatás Birnau gyönyörű barokk zarándoktemplomában, mely magányosan áll a Boden-tó feletti szőlőskertek közepén.

3. NAP: MEERSBURG, FRIEDRICHSHAFEN, LINDAU
Délelőtt barangolás Meersburgban, Németország egyik legfestőibb kisvárosában. Meersburg ódon favázas házai a Boden-tó mellett a késő középkorba viszik vissza a látogatókat. Lehetőség a vármúzeum megtekintésére is.
A kora délutáni órákban pihenő, szabad program Friedrichshafenben, illetve közös látogatás a híres Zeppelin léghajómúzeumban. Ezután átruccanás Bajorországba (a Boden-tó északkeleti részén egy rövid partszakasz oda tartozik). Városnézés Lindau bájos óvárosában, mely a Boden-tó egy kis szigetét foglalja el.

4. NAP: SIGMARINGEN, LICHTENSTEIN-VÁRKASTÉLY, HOHENZOLLERN-VÁR, DONAUESCHINGEN
Búcsú a Boden-tó látnivalóitól, utazás a Duna-parti Sigmaringenbe. Fotószünet a Duna fölé magasodó várkastélynál, majd továbbutazás a Schwäbische Alb nevű középhegység szép tájain keresztül. Látogatás a meghökkentő fekvésű Lichtenstein-várkastélyban, mely a XIX. századi német várromantika egyik legszebb emléke.
Délután a hatalmas Hohenzollern-várat nézzük meg, mely egy magányos hegy tetejére épült. (Lehetőség van kisbuszokkal is felmenni a vár bejáratához.) Továbbutazás a Fekete-erdő irányába. Útközben pihenő Donaueschingenben, a történelmi Duna-forrásnál. Szállás a Fekete-erdő nevű hegység középső részén, egy nagyon hangulatos üdülőhelyen Tribergben, a városközpont közelében (3 éj).

5. NAP: TRIBERG (VÍZESÉS, FEKETE-ERDŐ MÚZEUM, KAKUKKOS ÓRÁK), TITI-TÓ, FREIBURG
A délelőttöt Tribergben töltjük. Könnyű túrázás a Tribergi vízeséshez (Németország legmagasabb vízesése), majd szabadidő, lehetőség a Fekete-erdő Múzeum megtekintésére. Ezután Triberg mellett a világ legnagyobb kakukkos óráját nézzük meg.
A déli órákban utazás a Titi-tóhoz. Séta a tóparton, majd továbbutazás a Pokol-völgyön keresztül Freiburgba, a Fekete-erdő „fővárosába”, Dél-Németország egyik legszebb városába. A városnézés után visszautazás a szállodába szép hegyvidéki tájakon keresztül.

6. NAP: EURÓPA-PARK
Pihenés a Fekete-erdőben, lehetőség kirándulásra, túrázásra.
Fakultatív program: Európa-park
Egész napos kirándulás Németország legnagyobb tematikus szórakoztató parkjába, a francia határ közelében fekvő Európa-parkba. A park megtekintése felér egy gyors európai körutazással (német falu, olasz falu, görög falu, angol falu, skandináv falu, spanyol falu, orosz falu, brit falu, svájci falu stb. – a házak eredeti méretben vannak felépítve). Emellett utasaink a több mint 100 attrakció jó részét is kipróbálhatják. (Bővebb információ a park honlapján: www.europapark.de)
A fakultatív program ára: 5.900 Ft + belépődíj (garantált indulás).

7. NAP: SCHILTACH, MAULBRONN, LUDWIGSBURG
Utazás a Fekete-erdő északi részén fekvő Maulbronnba. Útközben rövid séta egy kisvárosban, Schiltachban, mely tele van ősi favázas házakkal. Maulbronn cisztercita kolostora és a körülötte lévő, fallal körülvett házak Németország egyik legépebben megmaradt középkori épületegyüttese (UNESCO világörökség). Látogatás a kolostorban, majd továbbutazás a Stuttgart melletti Ludwigsburgba, a „sváb Versailles”-ba. Németország legnagyobb barokk kastélyának közös megtekintése után marad elég idő, hogy mindenki felfedezhesse a kastély gyönyörű parkjának különleges attrakcióit. Szállás Stuttgart környékén (1 éj).

8. NAP: ULM
Indulás hazafelé. Útközben séta a Duna-parti Ulmban. A város legnagyobb nevezetessége a Münster, melynek 161 méter magas tornya a legmagasabb templomtorony az egész világon. Hazautazás a München – Linz – Bécs – Hegyeshalom – Győr – Tatabánya útvonalon. Érkezés Budapestre és Székesfehérvárra a késő esti órákban.

Figyelem: A napok sorrendje a nyitvatartások függvényében esetleg felcserélődhet.

Szállás

7 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban. (3 éjszaka a Boden-tónál egy partközeli 4 csillagos szállodában, 3 éjszaka a Fekete-erdőben egy emelt szintű 3 csillagos szállodában és 1 éjszaka Stuttgart környékén egy 4 csillagos szállodában. A Fekete-erdőben található szállodában úszómedence is van, mely utasaink számára díjmentesen használható.)
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Ez az ajánlatunk jelenleg nem elérhető.
Kérjük, válasszon az elérhetőek közül az alábbi gombokkal!
Fakultatív

Európa-park. A fakultatív program ára: 5 900 Ft + belépődíj (garantált indulás).

Pénzügyek
Alapár tartalmazza: 

Az autóbuszos utazást, a kompátkelést a Bodeni-tavon, a 7 éjszakai szállást félpanzióval, az útlemondási biztosítást, az idegenvezetést és a felsorolt programokat.

Alapár nem tartalmazza: 

Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítást, és a belépődíjakat.

Kötelező költségek: 

BBP biztosítás megkötése utazási feltétel!

Helyszíni költségek leírása: 
 
Az árak tájékoztató jellegűek!
Figyelem: Az itt felsorolt múzeumlátogatásokon, sétahajózásokon stb. a részvétel nem kötelező, a helyszínen mindenki maga döntheti el, hogy részt kíván-e venni az adott programon.
 
 
Mainau virágsziget EUR 17,50
Friedrichshafen Zeppelin Múzeum EUR 10,-
Lichtenstein-várkastély EUR 7,-
Hohenzollern-vár EUR 10,-
kisbusz a várhoz EUR 2,90 
Triberg vízesés EUR 4,50
Fekete-erdő Múzeum EUR 6,-
Európa Park EUR 46,-
Maulbronn kolostor EUR 7,20
Ludwigsburg kastély EUR 10,80
Előleg: 

A részvételi díj 40%-a, mely foglaláskor fizetendő.
Az indulástól számított egy hónapon belül már a teljes összeg fizetendő.

Hátralék: 

A részvételi díj 60%-a, mely 30 nappal indulás előtt fizetendő.

Kiutazási forma: 
busz
Egyebek
Kiutazás: 

Légkondicionált autóbusszal (WC, DVD, ital­auto­mata). Nincs éjszakai buszozás.

Szállás: 

7 éjszaka 3-4 csillagos szállodákban kétágyas, fürdőszobás szobákban. (3 éjszaka a Boden-tónál egy partközeli 4 csillagos szállodában, 3 éjszaka a Fekete-erdőben egy emelt szintű 3 csillagos szállodában és 1 éjszaka Stuttgart környékén egy 4 csillagos szállodában. A Fekete-erdőben található szállodában úszómedence is van, mely utasaink számára díjmentesen használható.)
Egyágyas elhelyezés felár ellenében igényelhető.

Étkezés: 
A részvételi díj büféreggelis ellátást tartalmaz. Felár ellenében van lehetőség félpanzió igénybevételére.
Vízum: 
A beutazási feltételekről, az esetleges vízum kötelezettségekről és díjaikról információkat a Konzuli Szolgálat honlapján talál:
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/
Biztosítás: 
Az út teljes időtartamát lefedő BBP biztosítás megkötése utazási feltétel! Irodánkban van lehetőség kedvezményes baleset, betegség poggyászbiztosítás megkötésére.
Egészségügyi tudnivalók: 
Az adott úti célon vagy célokon esetenként speciális, helyi hatósági egészségvédelmi rendeletek is érvényesülnek a be- és kiutazás, illetve a kint tartózkodás során (pl: koronavírus miatt). Ezért kérjük, folyamatosan ellenőrizze az aktuális információkat az adott országra/területre vonatkozóan a
https://konzuliszolgalat.kormany.hu/ oldalon!

Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Az idegenvezető (amennyiben van az utazás során) kizárólag elsősegély nyújtásában tud segíteni, gyógyszereket nem áll módjában biztosítani a résztvevők számára.
Ha pontosabb információra van szükségük, akkor utazás előtt néhány héttel keressék fel a Nemzetközi Oltóközpontot 1097 Budapest Albert Flórián út (régi nevén Gyáli út) 3/a.
Telefon: (0036) (1) 476-1364,
honlap: https://www.nnk.gov.hu/index.php/oltokozpont
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!