Sípálya Franciaországban: Val d'Isere

Sípálya Franciaországban: Val d'Isère

Szállás Sípálya Síbérlés Síoktatás Pályaszállás

A síközpontot 1930 as évek közepén alapították, és a tervezők igyekeztek megőrizni a falu eredeti hangulatát, így nem csak a modern épületeket találhatjuk meg, hanem megmaradtak a robusztus fa- és kőházak az oszlopos homlokzatokkal. A városban a boltok mellett közel 70 étterem található, minden igényt kielégítő uszoda, korcsolyapálya, sportcentrum, és aki a pezsgő az éjszakai élet szereti az is megtalálja itt a számítását.

Pályák hossza: 
300 km
25 db46 db61 db22 db44 km
39 db44 db8 db2 db
Magasság: 
1550 m - 3456 m (Szintkülönbség: 1906 m)
Távolság Budapesttől: 
1 229 km

Val d' Isère, a sívilágkupa futamok pazar eleganciájú városa. Igazi savoyai hangolatok kisváros és modern síközpont egyben. A völgyben fekvő település eredete a római korra nyúlik vissza. Városi jogot 1637-ben kapott, plébániatemploma 1664-ben épült a város központjában. A város nyugati és középső részeire a hagyományos faházas építkezés a jellemző, míg a keleti városrészben toronyházak uralják a tájat. Val d'Isère-i legmagasabb pontja 3200 m. A többnyire jó minőségű pályák nehézségi szintje általában meglehetősen magas, de mintegy kétharmaduk kék és zöld minősítésű, így a kevésbé gyakorlottak számára is van pálya bőven. A leghíresebb pálya a Rocher de Bellevard alatti olimpiai pálya, amely rendszeresen helyt ad világkupa futamoknak. Nagyon sokfelé van lehetőség pályán kívüli (off-piste) síelésre. A Pissaillas-gleccseren – a téli szezonon kívül – nyáron is lehet síelni, szükség esetén hóágyúkat is bevetnek. A sípályákat nagy kapacitású gondolás és ülő síliftek szolgálják ki. Tignes-ből a La Grande Motte gleccseréhez siklóvasúttal lehet feljutni. 

Interaktív sípálya térkép itt!

Après ski: 
Korcsolyázás, uszoda, hótalpas túrázás, jégfalmászás, helikoptersí, kutyaszán, siklóernyő, jég alatti búvárkodás, jéggokart, jégautó, havas bringázás, bárok, éttermek, szórakozóhelyek.
Síbérlet árak: 

Tájékoztató jellegű síbérletárak a síterephez.

A síbérletek 5 éves kor alatt és 75 éves kor felett ingyenesek.

https://www.hurra-nyaralunk.hu/sites/default/files/kepek/siterep/siterkep/62234.jpg
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!