Sípálya Franciaországban: Tignes

Sípálya Franciaországban: Tignes

Szállás Sípálya Síbérlés Síoktatás Pályaszállás

Tignes a freestyle síelés és snowboardozás egyik otthona, őshazája, az új generáció egyik kedvelt célpontja. A Grande Motte gleccser pályáit nyáron is lehet használni. 1993-ban készült el az a földalatti vasút, amivel Tighes központjából 7 perc alatt fel lehet érni a gleccser alsó részéhez. Itt a gleccseren is van snowpark, jó híre van a nyári freestyle tábornak.

Pályák hossza: 
300 km
26 db39 db68 db22 db44 km
39 db44 db8 db2 db
Magasság: 
1550 m - 3450 m (Szintkülönbség: 1900 m)
Távolság Budapesttől: 
1 220 km

Tignes-ben már 1936-ban megépítették az első sífelvonót, de az a Tignes még nem a mai település helyén volt. 1952-ben ugyanis átadták a hatalmas völgyzáró gátat, és elöntötte a víz az ősi falut, ekkor költöztek fel a helyiek 2100 méterre. Tignes 2100 m magasan épült modern sícentrum a festői szépségű Chevril tó felett. A régió Val d'Isère-rel összefűggő síterepének a hivatalos neve L'Espace Killy. A terep leghíresebb pályája a Rocher de Bellevard alatti olimpia pálya (Face), melyen rendszeresen rendeznek Világkupa futamokat. A pályák kétharmada kék és zöld, de a haladók és profik is rengeteg pálya közül választhatnak. A városban található sportcentrum, korcsolyapálya, rengeteg üzlet és éttermek.

Interaktív sípálya térkép itt!

Après ski: 
Rendszeresen tartanak off-piste oktatásokat - fontos síeléstechnikai és biztonsági tanácsokat tanulhat itt az ember. Még lehetőség van korcsolyázás (Tignes-ben ingyenes a síbérlettel), uszoda (Tignes-ben ez is ingyenes a síbérlettel), hótalpas túrázás, jégmászás, helikoptersí, kutyaszán, siklóernyő, jég alatti búvárkodás, jéggokart, jégautó, havas bringázás, éttermek, bárok, chalet-k.
https://www.hurra-nyaralunk.hu/sites/default/files/kepek/siterep/siterkep/_i28560638.jpg
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!