Sípálya Ausztriában: Sölden

Sípálya Ausztriában: Sölden

Szállás Sípálya Síbérlés Síoktatás Pályaszállás

Sölden Ausztria egyik legjobb síterepe. Lejtőinek nagy része az erdőhatár fölött fekszik, így októbertől egész május elejéig lehet itt síelni.

Pályák hossza: 
148 km
28 km51 km69 km0 km24,5 km
9 db18 db7 db1 db5 km
Magasság: 
1350 m - 3340 m (Szintkülönbség: 1990 m)
Távolság Budapesttől: 
809 km

A közel 150 kilométernyi összefüggő sípályán mindenki megtalálhatja a saját tudásának megfelelő pályarészeket. 34 modern felvonó szolgálja ki a terepet, a Golden Gate köti össze a Giggijoch síterepet a gleccservidékkel. Itt található Ausztria leghosszabb lesiklópályája, ami 13 km-t és 1800 méternyi szintkülönbséget tesz meg. Az Ötz völgyében elnyúló Söldenben és a fölötte fekvő Hochsölden üdülőhelyen összesen 10 ezer vendégágy várja a téli sportok szerelmeseit.

Söldenben található Ausztria egyik legnagyobb síelhető gleccser felülete. A Rettenbach és Tiefenbach gleccserek teljes felülete összesen 20 nkm, ezeken a sípályák 3000 méteres magasság fölé nyúlnak, így ősztől tavaszig teljesen hóbiztosak, sőt, nyáron is meg szokták nyitni egy hónapra a felső pályákat. A két gleccseren összesen 9 modern sílift (2 kabinos, 2 ülőszékes és 5 húzólift) található. Érdekesség, hogy a Rettenbach felől egy megvilágított alagúton tudunk átsíelni Tiefenbach felé, ahonnan ülőszékes felvonóval juthatunk vissza a másik oldalra.

A BIG3 elnevezés Sölden három olyan kimagasló hegycsúcsát jelöli ahol nem csak a panoráma, de a kilátóul szolgáló építmény is egyedi attrakció.
- A Gaislochkogl 3.058 m-es csúcsa mellett található a szakadék fölé nyúló ellipszis alakú acél tartóoszlopokon "lebegő" impozáns kilátó.
- A Tiefenbachkogl 3.309 méteres csúcsa mellett egy hasonló építészeti megoldással készült stégről nézhetünk le a Tiefenbach gleccser mögötti alpesi hegyláncokra.
- A Schwarze Schneid csúcs (3.370 m) mellett egy égbenyúló obeliszk található 3.340 méteren. Ez itt a legmagasabb kilátóhely, fantasztikus körpanorámával. A kilátást azonban ki kell érdemelni - a hely a legfelső felvonóállomásától egy jó negyedórás meredek felfelé gyaloglással érhető csak el.
A téli üdülés fénypontja a Big 3 ralli: aki ezt a kört megteszi, kereken 50 kilométert és 10 000 méternyi magasságkülönbséget küzd le és három varázslatos 360°-os hegyi panorámát élvezhet. Idén a Schwarze Schneid felvonójának modernizálásával tökéletesítették a Big 3 ralit, a gyakorlott síelők kb. 4 óra alatt tudják megtenni a komplett távot

Interaktív sítérkép a síterephez itt!

Après ski: 
Megannyi Apres Ski bár és partihely van lenn a völgyben fekvő Sölden városkában. Leghíresebb a "Fire and Ice" nevű szórakozóhely, ami csak egy a sok hajnalig nyitva tartó bár és diszkó közül. Hótalpazás, Jégkorongozás, Lovas Szánkózás, Jégkorcsolyázás, Ejtőernyőzés, Bárok, Hütték, Diszkók.
https://www.hurra-nyaralunk.hu/sites/default/files/kepek/siterep/siterkep/sipalya_ausztriaban_solden_13_terkep.jpg
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!