Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Az ősi legenda szerint élt egyszer három fivér: Kijj, Khoriv, Scsek, és kishúguk Libid (hattyú). 
Egy nap a fivérek felkerekedtek vadászni. Ahogy átértek az erdon, gyönyörű helyre leltek: egy nagy folyóra (Dnyeper), amelyet 7 domb övezett. A legidősebb fivér, Kijj igy szólt: Ezen a helyen egyszer egy nagy város lesz. 
Igy is történt. A városalapitó fivérek az új várost a legidősebb testvérről Kijev-nek nevezték el. A két kisebb fivér 1-1 dombot választott ki lakhelyül-ezeket ma Schekavitsa illetve Horivitsa dombként ismerjük. 
A kishúgukról a nagy folyóba ömlő kisebb folyót nevezték el. (A Libigy folyó az évszázadok során elobb kis patakká zsugorodott, majd teljesen el is tünt.) 


Kijev, Ukrajna 3 milliós fővárosa, a valamikori Kijevi Rusz bölcsője, a Dnyeper folyó partján fekszik. Sajnos az ősi város súlyos károkat szenvedett a II. Világháború alatt, számos pótolhatatlan építészeti és művészeti kincs semmisült meg. 
Kijev leghíresebb épitészeti kincsei a Szt. Szófia Katedrális (itt koronázták meg a kijevi fejedelemeket), a Podol-nak nevezett ősi városrész, ahol St. András temploma is található (az ukrán barokk remekműve és az ukránok kedvenc temploma). A \"ecserska Lavra- vagyis a Barlang-kolostor két XI. századi katedrálisból és egy harangtoronyból áll, valamint a föld alatt világhires katakombák láthatók. találat
FőoldalEurópaUkrajnaKijev

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!