Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Bodrum

Bodrum Törökország egyik legismertebb és legrégebbi, sajátosan bájos nyaralóhelye a félsziget déli oldalán. Bodrum városa szolgáltatásai változatosságáról, kényelméről, kozmopolita atmoszférájáról és élénk éjszakai életéről híres.

A képeslapok sokszor az égei-tengeri Saint-Tropez-nak nevezik, és igen népszerű a fiatal Törökországban nyaralók körében, bár a vendéglők, az üzletek, a bárok, a diszkók, a színes és élénk kikötő és a jachtklub az idősebb korosztályhoz tartozóknak is jó lehetőségeket kínálnak.

Bodrum története

Bodrum ókori neve Halikarnasszosz volt, és Hérodotosz szerint Kr. e. 485-ben dór telepesek alapították. Halikarnasszosz aranykorát a Kr. e. 4. században élte, amikor a régió uralkodója, Mauszolosz király Karia fővárosává tette. Halála után felesége, Artemiszig folytatta művét, és oly hatalmas és remekmívű síremléket állíttatott férjének, hogy azt az ókori világ hét csodája egyikeként tartották számon. Az építményből alig maradt fenn valami, de a mauzóleum eredeti helyszíne a város peremén még látható. 

Látványosságok Bodrum városában

Bodrum vár a város központjában, az öblöt kettéosztó földnyelven helyezkedik el a 15. században épült és Szent Péterről elnevezett impozáns vár. Ma egy múzeumnak és egy szabadtéri színháznak ad otthont, és itt van a kincstár is, amelyben a part menti vizekből kiemelt gazdátlan kincseket helyezték el, és amelynek egyes darabjai ezer évnél is régebbi keletűek.

Bodrum napjainkban

Bodrum rohamos fejlődése ellenére - új szállodák és éttermek nyílnak szinte egyik napról a másikra - igyekszik megőrizni báját. Vakítóan fehér, kocka alakú házak és virágok sora kápráztatja el a látogatót már a kikötőnél is, ahol fényűzően berendezett úszó "paloták" törnek utat maguknak a régies halászhajók és a hagyományosan fából épített ginetek között.
 Akciók, kedvezmények, last minute Bodrum

találat
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!