pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

A Napos part változatos strandjaival, kis öbleivel, andalúz falvaival és a Sierra Nevada hegyeivel egész évben páratlan és felejthetetlen nyaralást ígér az idelátogatóknak. Számtalan történelmi és kulturális fellegvára, mint Granada, Sevilla, Cordoba vagy Gibraltár az Európa és Észak-Afrika találkozásának és évszázados együttélésének káprázatos élõ múzeuma. Spanyolország déli partja, a napos Andalúzia egyike a legkedveltebb üdülőhelyknek. A pompázatos természeti környezet, a kilométer hosszú homokos strandok, a mór stílusban élpült házak, a fehér falvak mindenkit elkápráztatnak. Mivel Afrika partjai nagyon közel vannak, a kultúrában, az építészetben megnyilvánulnak az arab kultúra ismertetőjegyei. Természetesen a spanyol mentalitást is megismerhetjük illetve betekintést nyerhetünk a történelembe, ha a strandolás mellett kirándulunk a környék híres városaiba.

Estepona-nál kezdődik a Costa del Sol és a Cabo de Gata-ig terjed. Ellentétben a Costa brava helyenkénti vadságával itt nincsenek átlátszó vizű mély öblök, tengerből kiemelkedő sziklaszirtek, s az erdő Marbella kivételével, itt nem terjed a partig, viszont az ennek közelében húzódó Serrania de Ronda nyúlványai helyenként benyúlnak a tengerbe, változatossá téve a széles, homokos partszakasz vég nélküli sávját. A Costa del Sol-t a legkedvezőbb éghajlatú vidéknek tartják egész Európában. Itt ritka az eső, s télen is ritka az olyan nap, amikor felöltőt kell felvenni. A Costa del Sol-nak az a híre, hogy itt egész évben lehet fürödni a tengerben. A Costa del Sol enyhe éghajlata, dús szubtrópusi vegetációja annak köszönhető, hogy a partmenti hegyek megvédik a partot az északi hideg légáramlatoktól, s csupán a meleg, Afrika felől fújó Terra ér akadálytalanul a tengerpartra.

Torremolinos: 
Costa del Sol legrégebbi és leghíresebb nyaralóparadicsománál kezdõdik az igazi tengerparti élet. A tengerparton toronyszállók és apartmantömbök magasodnak, és se szeri, se száma a biliárdkluboknak, görkorcsolyás diszkóknak, bisztróknak és kiskocsmáknak. A közelben található a hullámmedencéirõl és vízicsúszdáiról híres Aquapark. Már a neolitikumban lakott terület volt, majd az ibériaiak, a föníciaiak, a karthágóiak, a görögök, a rómaiak és végül az arabok hódították meg.
Benalmadena:  festõi fekvésû, fehér házairól híres tengerparti település elsõ lakói a föníciaiak voltak. A római, majd az arab uralom után 1485-ben került a katolikus spanyol uralkodóház birtokába. Ez a kisebb nyaralóhely is számtalan szórakozási lehetõséggel büszkélkedhet, többek között itt található a híres vidámpark, a Tivoli World és az éjszakai élet egyik központja, a játékkaszinó.
Fuengirola: A Malagától 22 km-re található település egyre terjeszkedik, s ma már magába foglal két, keleti szélén elterülõ partmenti helységet is: Carvajalt és Los Boliches-t. Érdemes ellátogatni a központ közelében, a Camino de Santiagón található miniállatkertbe, a Zoo Municipalba, melyet egy helyi állatbarát alapított néhány évvel ezelõtt és manapság a városatyák tartanak fenn. Többek között oroszlánok, emuk, gibbonok és zebrák találhatók falai között. A tömegturizmus hozzátartozik a mindennapokhoz; a Paseo Maritimot már a toronyszállók és apartmantömbök második nemzedéke szegélyezi. Valamennyinek fölébe tornyosodik azonban az üdülõhely nyugati peremén álló, a X. században épült erõd, a Castillo de Sohail. Itt még dacol az idõvel a falusi élet néhány maradványa: a kereskedelmi halászflotta és a kedd délelõttönként megtartott piac.

Marbella:
Costa del Sol legnagystílűbb üdülõhelye a pénz és a születés arisztokratáit fogadja, királyi családok tagjait, államfõket, hírességeket. Ennek megfelelõen az árak itt magasabbak, mint bármely más tengerparti városban, de a látogató meg is kapja pénze ellenértékét: a szállás, a kiszolgálás, a konyha a legmagasabb igényeket is kielégíti, páratlanul gazdagok a sportolási és szórakozási lehetõségek, és az üzletek a legelegánsabbak közé tartoznak egész Spanyolországban. Tengerpartja 28 km hosszú, a rajta végigfutó sétány, mely teli van kávéházakkal és éttermekkel, érinti a két városi strandot, El Fuertét és Fontenillát, majd a marinát, ahol egyszerre akár több száz luxushajó is horgonyozhat. A fõúttól északra található az üdülõhelyi élet másik központja, az óváros. Itt, a lombos Plaza de Los Naranjoson órákig szürcsölhetik kávéjukat a városháza nemes XVI. századi homlokzatát csodálva. A környezõ szűk, kanyargós utcácskák labirintusában mindenféle apró boltok bújnak meg.

Puerto Banús Az 1970-s években épített üdülõhely kikötõjében, ahol vagy ezer jacht horgonyoz a világ öt kontinensérõl, kávéházak, eszpresszók, csillogó, villogó éttermek, lokálok és a legválasztékosabb üzletek vonzzák a társasági elitet.
 Akciók, kedvezmények, last minute Costa del Sol-on

találat
FőoldalEurópaSpanyolországCosta Del Sol

Nyaralás Costa del Sol-on 18 db utazási ajánlat

 • okt
 • nov
 • dec
 • jan
 • feb
 • már
 • ápr
 • máj
 • jún
285.065 Ft/főtől (5 nap)

Városnézés Costa del Sol-on 2 db utazási ajánlat

 • okt
 • nov
 • dec
 • jan
 • feb
 • már
 • ápr
 • máj
 • jún
307.372 Ft/főtől (6 nap)
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!

Messze délen, az olasz csizma sarkában találjuk a Dél Firenzéjeként is emlegetett Lecce városát. Ahogy Firenze fő építészeti stílusa a ragyogó reneszánsz, úgy uralja Lecce utcát, palotáinak, templomainak lenyűgöző homlokzatát az érett, birodalmi barokk.

A katolikus egyház ereje teljében, a kultúra és az építészet gazdag mecénásaként Lecce virágkorában a barokk alapelvei szerint szervezte meg a várost - a terek, az utcahálózat mind ezt a rendezőelvet visszhangozzák. Ma Lecce...

Olvasson tovább! >>>
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!