pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Tudnivalók
Vízum:  
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Portugáliába.
 
Egészségügyi tudnivalók:  Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz 

Látnivalók

Gulbenkian múzeum 
Gulbenkian múzeumban vannak Rubens, Rembrandt, Monet képek is. A festmények mellett gazdag gyűjtemény van mindenféle kincsekből. Nagyon szép a Lalique gyűjtemény.

Bairro Alto és az Alfama negyed 
Érdemes sétálni a Bairro Alto és az Alfama negyed kis utcáiban, sikátoraiban. A helyi lakosok sokszor a házak között kifeszített szárítókötélen szárítják a frissen mosott ruhákat.

Expo-negyed 
Lisszabon egyik újonnan épült negyede az Expo-negyed, amit az 1998-as Világkiállításra húztak fel. Van egy nagy bevásárlóközpont is (Vasco da Gama). Lehet libegőzni a folyóparton, ahonnan szép a panoráma a városra és a közeli hídra. A környék legnagyon turista látványossága az Akvárium (Oceanario). Európa egyik legnagyobb és legszínvonalasabb akváriuma, ami nagyon szépen bemutatja a tengeri élővilágot. Maga a komplexum hatalmas, a Föld óceánjainak, tengereinek külön termek szentelve. Több olyan hatalmas tartály is van, ahol több száz hal és egyéb tengeri állatok (rája, cápa, teknős, stb.) úszkálnak együtt.

 Belém negyed
 A Belém negyedben is sok a látnivaló és itt is érdemes legalább fél napot eltölteni. Nem is nehéz, mivel itt található a mánueli stílus gyöngyszeme a Jeromosok kolostora, mely önmagában egy kb. 2 órás program.

Terek
Lisszabonban nagy a tekintélye a tereknek. Mindegyikük szinte életre kelti a portugál történelem egy-egy jelentősebb fordulatát.

A 28-as villamos
A 28-as villamosra szállás élménye kihagyhatatlan, különösen, ha az ódivatú, sárga régire kapaszkodunk fel. A muzeális darab olyan keskeny utcákon megy, hogy kinyújtott karral szinte el lehet érni a házfalakat és könnyen be lehet kukucskálni a lakások ablakán. Időutazás a javából.találat
FőoldalEurópaPortugáliaLisszabon
Részletes találati lista
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!