pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Tudnivalók
Vízum:  
Magyar állampolgárok érvényes, új típusú személyi igazolvánnyal vagy érvényes útlevéllel utazhatnak Portugáliába.
 
Egészségügyi tudnivalók:  Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz 

Látnivalók

Gulbenkian múzeum 
Gulbenkian múzeumban vannak Rubens, Rembrandt, Monet képek is. A festmények mellett gazdag gyűjtemény van mindenféle kincsekből. Nagyon szép a Lalique gyűjtemény.

Bairro Alto és az Alfama negyed 
Érdemes sétálni a Bairro Alto és az Alfama negyed kis utcáiban, sikátoraiban. A helyi lakosok sokszor a házak között kifeszített szárítókötélen szárítják a frissen mosott ruhákat.

Expo-negyed 
Lisszabon egyik újonnan épült negyede az Expo-negyed, amit az 1998-as Világkiállításra húztak fel. Van egy nagy bevásárlóközpont is (Vasco da Gama). Lehet libegőzni a folyóparton, ahonnan szép a panoráma a városra és a közeli hídra. A környék legnagyon turista látványossága az Akvárium (Oceanario). Európa egyik legnagyobb és legszínvonalasabb akváriuma, ami nagyon szépen bemutatja a tengeri élővilágot. Maga a komplexum hatalmas, a Föld óceánjainak, tengereinek külön termek szentelve. Több olyan hatalmas tartály is van, ahol több száz hal és egyéb tengeri állatok (rája, cápa, teknős, stb.) úszkálnak együtt.

 Belém negyed
 A Belém negyedben is sok a látnivaló és itt is érdemes legalább fél napot eltölteni. Nem is nehéz, mivel itt található a mánueli stílus gyöngyszeme a Jeromosok kolostora, mely önmagában egy kb. 2 órás program.

Terek
Lisszabonban nagy a tekintélye a tereknek. Mindegyikük szinte életre kelti a portugál történelem egy-egy jelentősebb fordulatát.

A 28-as villamos
A 28-as villamosra szállás élménye kihagyhatatlan, különösen, ha az ódivatú, sárga régire kapaszkodunk fel. A muzeális darab olyan keskeny utcákon megy, hogy kinyújtott karral szinte el lehet érni a házfalakat és könnyen be lehet kukucskálni a lakások ablakán. Időutazás a javából.találat
FőoldalEurópaPortugáliaLisszabon
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!