Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

A kelet kapuja A Földközi-tenger és az Európát Ázsiától elválasztó Boszporusz közelsége miatt Makedóniát kelet kapujának is nevezik. Az ország lakói, a makedónok, a szerbek, a görögök, a törökök, az albánok, a cincárok különös egyveleget alkotnak. Az itt élő makedónok nem azonosak a Nagy Sándor illír, trák eredetû népének leszármazottaival. Makedónia földjének lakói makedóniai szlávok, akik, nyelvük alapján a bolgárokhoz és a szerbekhez állnak legközelebb. A vadregényes ország 2000 méternél is magasabb hegyek által szegélyezett, medencékre szabdalt dombos folyóvölgyek szövedéke.

Fővárosát, Skopjét gyakran pusztította földrengés, de az új épületek mellett ma is láthatók a régi török városrészben az évszázados műemlékek, a Kale-erőd, ahol 1912-ig törökök tanyáztak, Daud-pasa fürdôje, Murat pasa-dzsámija, de természetesen megtalálhatók a szépséges pravoszláv templomok is. Ha szeretnénk bepillantást nyerni az igazi, nyüzsgő Skopje életébe, sétáljunk el az egykori karavánszerájhoz, vagy a járjuk végig a piacot. Itt már a kelet varázsából kapunk némi ízelítőt. De találkozunk itt ókori emlékekkel is, Stobi romvárosa például a Római Birodalom évszázadaiba repít vissza.

A természet szerelmesei a szelíd bájú Ohridi-tóban, vagy a Prespa-tóban gyönyörködhetnek, a Crna Reka mentén pedig messze nyúló gyapotmezôket símogat a hegyekbôl érkezô szél. S amerre járunk, ismételten régi kolostorok, dzsámik, minaretek, ódon vízimalmok utalnak a színes történelmû és kultúrájú ország múltjára. <> Az egyedülálló sokszínűség, a régmúlt idők ragyogása, a templomok, mecsetek pompája, a helyi ételkülönlegességek szinte kötelezővé teszik, hogy meglátogassuk. Nemcsak a kultúra, hanem a természet is lélegzetelállító.találat
FőoldalEurópaMacedónia

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!