pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

A Kiklád szigetcsoport legkülönlegesebb tagja ez a Krétától északra fekvő 96 négyzetkilométernyi sziget. A régi görögök Kalliszté-nak, vagyis a legcsodálatosabbnak nevezték. Egyedülálló természeti adottságait annak köszönheti, hogy vulkáni működés során jött létre. A régen kör alakú szigetnek, amelyet Sztrongülosznak (kereknek) is neveztek, a hatalmas vulkánkitörés során belső része beszakadt és a tengerbe zuhant. Így keletkezett belső, meredek sziklás partvonala, ahol a házakat szorosan egymás mellé építették. Ezt a csodálatos látványt láthatjuk viszont azokon a képeken, amelyek Santorini szigetéről készülnek. 

Kamari A külső partvonal azonban lapos, itt élvezhetik a fürdőzők a fekete vulkáni homokos és különleges, színes kavicsos tengerpartot. A sziget keleti részén található Kamari település, amely a világ minden tájáról vonzza a turistákat. Élénk, nyüzsgő nappali és éjszakai élet, rengeteg taverna, bár, különböző szórakozóhelyek, üzletek várják itt a kikapcsolódni vágyókat. A szigetet és környékét különböző fakultatív programok során ismerhetjük meg. Mindenkinek ajánljuk, hogy az esti órákban látogasson el Oiába és csodálja meg a naplementét, amely egyedülállóan szép.

Santorini a Kükládok szigetcsoportjának egyik, legdélebben fekvő tagja Pireusztól 130, Krétától 70 tengeri mérföldre fekszik. Területe légvonalban 18 km hosszú, szélessége 2-6 km között változik. A sziget fovárosa Fira, kikötoje pedig Athiniosz. Santorini jellegzetes félkör alakját egy időszámításunk elotti vulkánkitörésnek köszönheti, ami a kerek sziget középso részén egy 72 négyzetkilométeres, 300-400 m mély krátert (kalderát) alakított ki. A beomlott vulkáni kúp maradványaira, a kaldera peremére épültek a sziget jelentosebb városai: Fira és a festoi Oia. A nyugati partot 150-300 mély szakadék övezi, szemben a lankás és termékeny keleti területekkel. Itt találjuk Pirgosz, Emporio, Kamari, Perissza fekete homokkal szegélyezett partjait. 

 Akciók, kedvezmények, last minute Santorini

találat
FőoldalEurópaGörögországSantorini
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!