pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

Kos szigete bemutatkozik

Kos város A sziget fővárosa és legnagyobb települése a kis-ázsiai partokkal szemben, egy széles öböl partjára épült. Kikötőjében a Mandrakiban esténként egymás mellett sorakoznak a halászbárkák és hajók, amelyekkel a szomszédos kis szigetekre, vagy a közeli Törökországba juthatunk el. A kikötőt őrző johannita erőd és a velencei várfalak mellett a tengerparti sétány is kellemes, vonzó látványt nyújt. A kikötőtől kicsit messzebb húzódik a város hosszú, homokos-kavicsos strandja. A kanyargós utcácskákban minaretek, dzsámi és fürdő őrzi a hosszú török uralom nyomait, amelyek a gyakori földrengések ellenére teljes épségükben megmaradtak. A mediterrán növényekkel szegélyezett sétálóutca hangulata egyedülálló. A "Big Bar street"-en számtalan diszkó, bár, taverna csábítja az éjszakai élet kedvelőit.

A legendás Kos sziget

Az egyik három átriumos villát az u.n. Casa Romanát, mely valaha egy gazdag hajótulajdonosé lehetett, szinte teljesen helyreállították. Udvarait, termeit élénk színekben játszó pompás mozaikok díszítik. Az egyiken egy leopárd és egy oroszlán készül lecsapni egy szelíd őzre és egy riadt vadkecskére, a másikon égszínkék vízben ezüstös halak fickándoznak. Az Aszklépiosz-szentély a várostól dél-nyugat felé 4 km-re egy teraszosan kiképzett hegyoldalban található. I. e. a IV. században alapították. Hamarosan híressé vált, egyre bővült és szépült. A hegy oldalában négyszintes, mesterségesen kialakított teraszokon épült fel egymást követő nemzedékek munkájának eredményeként. A kiállítás a teraszokról csodálatos, jól látható a törökországi halikornasszoszi part is. Itt a gyógyítás atyjának, Hippokratésznek a szülőhelyén rendezik meg évente ünnepélyes keretek között az orvosok hippokratészi esküjét, mely mind a résztvevőnek, mind a szemlélőnek hatalmas élmény.

Programok Kos szigetén

A sziget nemcsak természetes szépségével, klímájával, archeológiai látnivalóival vonzza ide a turistákat. Természetesen a tenger és a napfény szerelmeseinek is bőven nyújt lehetőséget a kikapcsolódásra. A strandja homokos, főleg Tigakiban. A legtöbb helyen homokos a part, csak a tengernél aprókavicsos. Színes napernyők kavalkádja teszi hangulatossá a partot. A vízi sportok kedvelőinek bőven van lehetősége választani a vízisí, jet-sky, széllovaglás, banán és ringo között. A sziget jellegzetes közlekedési eszköze a szamár mellett a "drótszamár", azaz a kerékpár. Aki ide ellátogat, biztosan feledhetetlen élmény részese lesz, hiszen a sokoldalú sziget látnivalóinak és szórakozási lehetőségeinek tárháza kifogyhatatlan. Este a helyi tavernákban néptáncosok hada járja a buzuki hangjára a jellegzetes görög táncokat, ahol alkalom nyílik e táncok megtanulására. A disco-k kedvelői is számos szórakozóhely közül választhatnak.
Tigaki Kos sziget gyorsan fejlődő települése, amely egyre jobban kiépül és felkészül a turisták fogadására. A fővárostól 10 km-re fekszik, ahová a helyi buszjáratok rendszeresen közlekednek. Hangulatos főutcáján egymást érik a különböző üzletek, vendéglátó- és szórakozóhelyek, ahol esténként érdemes egy kellemes rövid sétát tenni. A környék egyik legszebb, legjobb minőségű, széles, homokos, sekély vizű strandja itt található, így nem véletlen, hogy Tigaki egyre népszerűbb a turisták körébenAkciók, kedvezmények, last minute Kos

találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!