Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

Kefalonia, a Jón-tenger gyöngyszeme

Kefalonia a Jón-tenger legizgalmasabb és legvadregényesebb szigete. Kirándulások, tengerparti napozások, fürdőzések alkalmával meggyőződhetünk róla, hogy a természet milyen csodálatosan érintetlen még itt. Kefalonia arculatának meghatározója az Enos-hegység, mely mint a görög tenger, úgy hullámzik végig a szigeten. Ritka feketefenyő erdőkkel borított vonulata sok védett növénynek és állatfajnak ad otthont. Itt készül a híres Robola bor is. A sziget különlegessége a zsályaméz, helyi specialitás a fekete mazsola.

Svoronata bemutatkozik

A repülőtértől néhány perces transzferrel (kb. 2 km) elérhető pár száz lakosú hangulatos, nyugodt kis üdülőhely, a mozgalmas fővárostól való távolsága kb. 9 km. Homokos (helyenként kavicsos) kisebb öblökkel tarkított tengerparttal (Ammes, Avithos, Ai Heli). A szállások elhelyezkedése pihenésre, kirándulások kiindulópontjának ideális. A parti sétányon tavernák, kávézók nyújtanak szórakozási lehetőséget az idelátogatóknak.

Látnivalók Kafalonia szigetén

Kefalonia egyedülállóan szép homokos strandjaival lett méltán kedvelt az idelátogatók körében, amelyek eldugott öblökben rejtőznek, vagy hosszan elnyúlnak. A híres strandokat római, velencei és bizánci romok tagolják. A szinte érintetlen természet meglepő, megmagyarázhatatlan jelenségeket is mutat: ilyen a fővárosnál eltűnő hatalmas mennyiségű tengervíz, mely a sziget északi részén kerül újra a felszínre, vagy az augusztusban, Szűz Mária napján előkerülő szent kígyók, amelyek Markopoulo faluban bukkannak fel. Kefalonia egyedülálló természeti szépségekben is bővelkedik, ilyen a Drogaráti-cseppkőbarlang. 150 millió éve képez függő és álló oszlopokat, melyeknek színe a víz által kioldott ásványi anyagoktól függ. A barlang kitűnő akusztikája miatt komolyzenei koncerteknek ad otthont. Többször fellépett itt az ünnepelt görög díva, Maria Callas is. Nagyszerű kirándulást tehetünk a sziget másik különleges természeti szépségéhez, a Melissani-tóhoz. A barlangtavon csónakázva szinte érezhetjük az ókori mitológia levegőjét. A kristálytiszta víztükör sejtelmes páraoszlopot lehel a 22 méter magas beszakadt boltozat fölé. A közelben Pán isten agyagfiguráját és Melissanthe nimfa szobrát fedezték fel a régészek. Kefalonián megnézhetjük a legszebb görög olajfát is.
A sziget fővárosának, Argostolinak karibi hangulata magával ragadja azt, aki végigsétál a pálmafákkal övezett parti sétányon, és ha leszáll az este, szép üzletei vásárlásra, kitűnő cukrászdái egy finom fagylalt elfogyasztására csábítanak. A sziget infrastruktúrája jól kiépült a turisták számára. Hangulatos tavernái egyaránt kínálnak görög ételspecialitásokat, helyi különlegességeket és a tenger gyümölcseit. A szórakozóhelyekről kiszűrődő zene és a barátságos fogadtatás kellemes kikapcsolódást ígér az ide utazóknak.Akciók, kedvezmények, last minute Kefalonia

találat
FőoldalEurópaGörögországKefaloniaApartmanRepülővel
 
Legnépszerűbb úti célok
Részletes találati lista
2 fős | 3 fős | 4 fős | 5 fős | 6 fős | 7 fős | 8 fős | 9 fős | 10+ fős
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!