pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Kiutazás

Az évente több, mint 300 derült nap teszi a Cote D \'Azur éghajlatát legendássá, ahol az évi hőmérséklet 16,3C. Emelett érdekes látványt nyújt az az ellentét, amit a sík tenger és a partot övező hegyek látványa okoz: 120 kilométeres hosszú part a Földközi tenger mentén, több sziget és területének 80%-án: 175000 hektár erdővel, 1000 km folyóval és hegyi patakokkal tarkítja. A Cote d\'Azur maga egy élő Múzeum, pl: Chagall és Matisse Múzeum (Nizza) Picasso (Antibetes,Vallauris), Costeau (Menton) Renoir (Cages-sur-Mer) stb. 
Legnagyobb parkja a mentoni Jardin du Val Rahmeh, a monacói és ezei Egzotikus Parkok, a Saint-Jean-Cap-Ferratban lévő Ephurussi de Rothschild alapítvány parkja.
A helyi étel specialitásokat mindenképpen érdemes kipróbálni pl: pissaladiére (hagymás lepény szardellával és fekete olivával), a salade nicoise a pan-bagnat (nizzai saláta egy kis kerek kenyérben), kis töltött zöldségek, ravoli, édességek. És még csak szót sem említettünk a csodás borokrólmint vin de Bellet vagy Villars sur Var. 
A Cuisine Nissarde márka név az éttermekben, eredetiséget és minőséget jelent.
Számos falu és város a kézművesein keresztül várt híressé: az üvegfújók Biot-ban, a keramikusok Vallauris-ban, parfümériák Grasse-ban, de a csodás olajmalmokat, cukrászüzemeket, és napfényes szőlő ültetvényeket ezt a csodás tájat jellemzi.
40 km strand várja 120 km.-en az érkezőt, többségük ingyenes. Mentontól Antibes-ig kavicsos, Antibes-től Théloule-sur-Mer-ig pedig homokos a strand. A parton minden vízi sport tevékenység megtalálható. Érdemes vízibérletet váltani, mert akkor egységesen a legtöbb strandon kedvezményesen próbálhatunk ki pl: vitorlázástól a búvárkodásig mindent. 
Pár szót kell ejtenünk a csodás hegyekről is a távolban, melyek az Azuri Alpok tagja, 3143 m magas. Itt találhatjuk a Mercantour Nemzeti Parkot is, a hegyi sport szerelmesei nem mehetnek haza anélkül, hogy itt nem jártak volna. (19 síterep) canyoning, rafting, siklóernyő) stb.. 
Ha szórakozni vágyunk, az éjszakai életen kívül, a Marineland komplexum felkeresése érdemes Antibes-ben, Európa legnagyobb tengeri látványosságaival, lepkeház, mingolf, tekepályák, tenisz, mozi stb..
Nem elfelejtendő, hogy A Cote d\'Azur \"a világ legnagyobb színpada\" közel 500 művészi és 100 folklórikus rendezvény, 20 nemzetközi fesztivál, és 150 időszakos vagy állandó kiállítás évente. Tavasszal: a Rózsa fesztivál Grasse-ban, a Cannes-i filmfesztivál, a monacoi Forma-1 Nyáron: a Jazz Nizza, Juan-les-Pins míg másutt tűzijátékok, ősszel: bálok, szüretek, Télen: provencei piac, santons vásáraival, és a híres karneválok Citrom ünnepe Menton, Nizzai karnevál Mimosa ünnepe.
A Francia Idegenforgalmi Hivatal, kérésre szívesen küld tájékozatókat minden témában, magyar nyelvűt is. 

A franciák fergeteges karnevállal köszöntik a meleg közeledtét. A Riviéra három településén, Nizzában, Mentonban és Mandelieuban két héten keresztül egymást érik a színpompás felvonulások, rendezvények. S a rendezők úgy szervezik a programokat, a színházi előadásokat, bemutatókat, utcabálokat a három településen, hogy ne ütközzenek egymással, így mindenki gyönyörködhet a tavaszköszöntő ünnepi műsorokban.
Több évtizedes hagyománya van a nizzai virágkarneválnak, melyen álomszép virágköltemények, különleges absztrakt formába öltözött felvonulók lepik el a várost, s minden-minden virágba borul az utcákon. Még a fákra is aggatnak virágokat, csillogó gömböket, a járdát, az úttestet kardvirágok borítják, a kocsikat, hintókat a szivárvány ezer színében pompázó szirmok díszítik. A karnevál első napjaiban megválasztják a tél hercegét, s a fesztivál végén a herceget jelképező bábut elégetik, s hintóstól a tengerbe lökik.

A Cote d Azur másik településén, Mentonban az év első citrom és narancsszüretét ünneplik a vendégek. Itt gyömölcsökkel díszítik a kocsikat, a figurákat, bábukat. Az utcai felvonulásokon pedig provencei népviseletbe öltözôtt férfiak, nôk mutatják be a környék népművészetét, népi kultúráját.
Néhány kilométerrel odébb, Mandelieuban a környék nevezetes növényének, a mimózának virágbaborulásának örömére vigadnak. A Var megye kapujában található Mandelieu vörös szikláit nyáron jellegtelen zöld növény borítja, ám ez tavasszal kivirágzik, s valósággal aranyló sárgára festi a vidéket. Ilyenkor mimózakoszorú fedi a lányok fejét, a férfiak pedig a hajtókájukra tűznek egy-egy ágat. Tehát senki nem lép ki az utcára mimózavirág nélkül. 
S ha már elfáradtak a vendégek a nagy kavalkádban, a kellemes melegben leülnek valamelyik teraszon, hogy elkortyoljanak egy pohár jófajta francia bort, s felkészüljenek a vidámnak ígérkező estére.

Nizza a Cote d Azur szívében, jól ismert tengerpartjáról, kevésbé viszont történelmi és kulturális oldaláról. Rögtön érkezéskor szemünk látóterébe kerül a híres Baie des Anges azaz az Angyalok öble. Nizza óvárosa a barokk kincsekek mellett igazi modern \"franciás\" lüktetéssel is teli. A művészet szerelmesei 18 múzeumban ismerkedhetnek a világ nagy művészeinek alkotásaival. 
Villefranche Sur Mer már kr. előtt 130 évvel is mai helyén állt, klímáját nem csoda, hogy ilyen korán felfedezték, mesés óvárosa, kikötője, szép öble adja meg igazán a város báját. 
Természetesen a tengerpart gyöngyszemeit a világhírű fürdőhelyeket is meg kell említenünk, úgy mint St. Tropez, Ramatuelle, Grimaud, Le Lavandou, Gies, Toulon, Cassis, és a híres Calanques (fehér sziklás tengerpart) pálmafáival együtt. 

Ne feledjük Franciaország 22 régiójából 10 közvetlen tengerparton fekszik. Ismerkedjen meg velük is. találat
FőoldalEurópaFranciaországCote d´Azur2025 április

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Cote d´Azur

Az Azúr-part csodái

4 napos buszos körutazás Franciaországban
161.747 Ft/fő

Nyugat-európai körutazás spanyolországi nyaralással

12 napos buszos körutazás
509.000 Ft/fő

Mediterrán grand tour

Spanyolország - Olaszország - Monaco - Franciaország - Svájc
514.000 Ft/fő
Franciaország

4 napos városlátogatás Nizzában - Hotel ****

egyéni városnézés repülővel
171.238 Ft/fő

5 napos városlátogatás Nizzában - Hotel ****

egyéni városnézés repülővel
189.263 Ft/fő

4 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ****

egyéni városnézés repülővel
324.193 Ft/fő

5 napos városlátogatás Párizsban - Hotel ****

egyéni városnézés repülővel
396.808 Ft/fő

Az Azúr-part csodái

4 napos buszos körutazás Franciaországban
161.747 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!