pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

A Sínai félsziget déli részén fekvő Sharm El Sheikh a Vörös-tenger egyik legszebb pontjánál található, mely az utóbbi évek fejlődésének köszönhetően napjainkra igen kedvelt üdülőhellyé vált a külföldi turisták számára.

Sharm El Sheikh, a legismertebb egyiptomi turistaparadicsom

Sharm El Sheikhbe főleg a búvárkodást és a tengert kedvelő turisták utaznak el. Több városrésze is van Sharm El Sheikhnek, a legjelentősebb a Naama Bay és az Old Market. Naamma Bay az újabb rész, tipikus turistacentrum, míg az Old Market a régi városrész. Mindkettő bővelkedik bazárokkal és kávézókkal. Itt található a világ második legnagyobb korallzátonya, így Sharm El Sheikh és Dahab térségének rendkívül változatos víz alatti élővilága, a felszín alatt elterülő korallkertek között megbúvó ezernyi színben pompázó halakkal az idelátogatónak felejthetetlen emlékeket nyújtanak. A sivatag, a Sínai hegyek vonulatai teveháton vagy jeeppel szervezett szafarikkal fedezhetők fel. Különleges élményt jelent a Mózes hegy megmászása, vagy az ősi Szent Katalin kolostor megtekintése is. Sharm El Sheikh nyüzsgő központja, a Naama öböl számtalan éttermével, bárjával, arab kávézóival, üzleteivel a mozgalmasságot kedvelőknek nyújt kikapcsolódást.

Sharm El Sheikh történelme

Sharm El Sheikh alig néhány évtizede még csak egy egyszerű beduin halászfalu volt. A Sínai-félsziget sorsa az elmúlt ötven évben igen kalandos volt, ugyanis 1956-ban Izrael elfoglalta a terület, amelyet a következő évben sikerült Egyiptomnak visszafoglalnia. A viszonylagos nyugalom mindössze 9 évig tartott, mert 1967-ben a hatnapos háború alkalmával Izrael ismét megszállta a félszigetet. 1982 óta pedig már ismét egyiptomi terület a Sínai-félsziget.
Az 1982-es kivonulást követően az egyiptomi kormány elkezdte támogatni a turizmust a városban, így az elmúlt 25 év alatt számtalan neves szállodalánc nyitott itt hotelt.
 Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!