pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Egy éjszaka alatt megérkezik a nyárba, ahol napfény, 25-30 C fokos hőmérséklet, óceánillatú szellő, fehér homokos és sziklás partszakasz, pihenés, feltöltödés, a sima óceán vize, szikrazó kék ég jellemzi ebben a decembertől - márciusig tartó időszakban Fokvárost. 
Fokvárosba utazót nyaralása során a város fekvése, színes látnivalók sora és számtalan túra lehetőség kápráztatja el.
Programjaink összeállításában, szeretnénk, ha a Fokvárosban és a Garden Route környékén eltöltött egzotikus nyaralás során megismerkedne az aranyáról, gyémántjáról nevezetes Dél-Afrika színes kultúrájával, természeti nevezetességeivel és bámulatos növény és állatvilágával, inycsiklandozó konyhájával, fokföldi boraival és a barátságos vendégszerető népével. 
Western Cape Tartomány az Atlanti-óceán és az Indiai-óceán találkozásánál lévő vadregényes dús növényzetű, pálmafás terület, lélegzetellálitó természeti szépségekkel büszkélkedő vidéke nagyon népszerü üdülőparadicsom, amelyet a Tábla Hegy és a Jóreménység Foka koronáz meg.
Partvonala mentén húzodó fehér homokos óceán part kiválóan alkalmas napozásra és sportolásra. 
A terület egyedülálló jellegzetessége a fekete törzsi xhosa és maláj tradícíók keveredése a fehér telepesek kultúrájával. 

A Dél-afrikai Köztársaság az afrikai kontinens déli csücskén a világ legkülönlegesebb és legsokrétűbb turista paradicsoma. Nyugati partját az Atlanti-óceán keleten az Indiai-óceán öleli körül. 
Legyen az a Jóreménység Foka, a Tábla Hegy lélegzetelláitó szépsége a vadon élő állatok hihetetlen változatossága a fekete törzsek kulturális gazdagsága, vagy éppen a nagyvárosok forgataga, Dél-Afrika a legkényesebb izlesű látogatók igényeinek is megfelel felsőfokon. Dél-Afrika nem tipikus afrikai ország. Az angol és holland telepeseknek köszönhetően markánsan jelen van itt az európai kultúra, amely az évszázadok során izgalmasan keveredett a fekete törzsi kultúrával. 
Ez a sajátos egyveleg mind az épületeken mind a kultúrális szokásokon, de a legújabb szupertechnikával felszerelt mindennapi életben is jelen van. Az emberek kedvesek az idő napfényes az ország természeti adottságai lenyügőzőek, a növényzet pálmafás és mindig örökzöld. 
Az afrikai kontinens déli csücskén terül el a világ legszebb fekvesű városa Fokváros. A Tábla Hegy lábánal kezdődött 1652-ben Dél-Afrika modern irott történelme. Fokvárost Jan van Riebeeck Holland telepes és kis csapata alapította azzal a céllal, hogy állomást hozzanak létre Európa és a Kelet országai között kereskedő hajók számára. Napjainkban a Tábla Hegy a ráboruló kis felhőtakaróval fenséges hátteret ad a csillogó felhőkarcolók tövében meghúzodó 18. században épült viktoriánus házaknak. 
A város magja viszonylag kicsi szabad szemmel is belátható, így könnyen lehet tájékozódni. Az emberek a környező kertvárosokban élnek. Az üzletek kirakataiban világcégek termékei, az utakon a legutolsó márkájú autók, tiszta rendezett környezetben virágok és pálmafák szegélyezik a járdákat. A monumentális Tábla Hegy a város szimboluma szinte minden honnan látható, más más szépséget mutatva. Sok a sétaló utca, üzletek, mega nagyságu bevásárló központok, széles választékkal várják a látogatokat. Parkok és pálmafás virágos terek sokasága ékelődik be a házak közé.


STELLENBOSCH városa és a híres dél-afrikai borvidék
Fokváros mellett található a világ egyik híres borvidéke. A fokföldi borok kultúrájának történelme az 1700 évek végén kezdődőtt, amikor a francia Hugenották telepedtek itt le, magukkal hozva szölőtermelési hagyományaikat.
Decemberben és januárban szüretelik a szölöt ezen a vidéken. A gyönyörű környezetben található tradicionális Oude Libertas Borfarmon az egyike a környéken található számtalan történelmi borháznak. 
Stellenbosch Dél-Afrika második legöregebb városkája, amelyet Cape Town után épitettek (1679). A hangulatos városka bájos Fokföldi-stilusú házainak falait fehérre meszelték és szalma tetővel boritották. Stellenbosch ma híres egyetemi város. S itt található Oom Samie se Winkel , Dél-Afrika legöregebb ma is müködő szatócsboltja, ahol az antik tárgyaktól kezdve a szárított gyümölcsökig szinte minden megtalálható. 


JÓREMÉNYSÉG FOKA 
A Fokvárosi-félsziget csodálatos kiránduló célpont. Az Atlanti-óceán partszakasza mentén a 12 Apostol Hegyvonulat melletti panoráma uton , Clifton Beach érintésével érhető el. Hout Bay egy hangulatos halász kikötő városka. A varázslatosan szép kis öböl hosszú partjával, a kikötőjében horgonyzó yachtok kíváló lehetőséget nyújtanak a fotózásra.
Itt található Constantia területén a híres Kirstenbosch Botanikus Kert. 1902-ben alapított 560 hektáros terület a Tabla Hegy keleti vonulatánál fekszik, ahol, több, mint 9000 fajta növény él. A 36 hektáros kertben 6000 fajta virágban gyönyörködhetünk. A fynbos és protea cserjék pl. csak itt, ezen a vidéken taláható. A legnagyobb gazdagságú virág és növény arborétum Fokvárosban, a világon nincs hely, ahol ennyi ritkaság lenne .
A félszigeten Prótea virágok szinesitik a vidéket,itt-ott baboon majmok és struccok láthatók. Hasonló kép fogadta a partraszálló valamikori első telepeseket is.
A Jóreménység fok, az Indiai-óceán és Atlanti-óceán találkozásnál a mai napig a tengerészek erőt próbáló hajózási pontja.
A félsziget másik oldalán, a Boulders pingvin öböl található, ahol kb. 2500 pingvin él zárt koloniát alkotva. 
A közeli Simons Town hangulatos utcái, régi épüleinek történelme 1671-re nyúlik vissza. Közelében történelmi idők óta hadikikötő található.

Dél-Afrika a világ egyik legkülönlegesebb és legsokrétübb túrista paradicsoma. Legyen az a táj lélegzet ellálitó szépsége, a vadon élő állatok hihetetlen változatossága, népeik sokszinűsége vagy éppen a városainak nagyvilági légköre. Dél-Afrika a legkényesebb izlésű látogatók igényeit is képes felülmúlni. 
Dél-Afrika mágneses vonzása méllyen legbelül érinti meg az ide látogatót, úgy hogy az itt eltöltött időt soha többé nem tudja elfelejteni. 
Aki egyszer ellátogat Dél-Afrikába vissza akar és vissza fog térni!találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!