Szűrők
pl. Ciprus, Bécs, Balaton stb...
Indulás ideje:
Naptár

Tudnivalók
San José Costa Rica fővárosa és egyben legnagyobb városa. Itt található az ország közigazgatási, politikai és gazdasági központja.
San José az ország földrajzi középpontjában, magas hegyektől övezett medencében, a Torres és Maria Aguilar folyó mentén fekszik.

Az 1000-1200 méter tengerszint feletti magasságban fekvő központi medencét a Meseta Central-t (Valle Central) délről erősen lepusztult erdő borította, idősebb vulkanikus hegyek, az Escazú, Candelaria, Tablazo határolják. Ezek azonban nem veszélyeztetik San Josét. A várostól északra azonban a Középső-Kordillera vulkánjai, a 2704 méter magasságú Poás, a 2906 m magas Barba és a 3432 méter magasságú Irazú ma is aktívak. 1963-ban például az Irazú szórta tele vulkáni porral a fővárost. A föld kérgében itt törésvonalak húzódnak.

Időjárás
Az évszakokat leginkább a csapadék eltérő mennyisége különbözteti meg egymástól. Az évi középhőmérséklet 20,4 Celsius-fok. A legmelegebb hónap a május, 21,4 Celsius-fok átlaghőmérsékletével. Leghűvösebb hónap pedig a január 19 Celsius-fok átlaghőmérsékletével. Az 1944 mm tekintélyes csapadékmennyiség 95%-a a májustól novemberig tartó esős évszakban hull le.

 találat
FőoldalLatin-AmerikaCosta RicaSan Jose2023 december

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

San Jose

Közép-Amerika természeti kincsei

13 napos körutazás Közép- Amerikában: Panama,Costa Rica,Nicaragua
1.995.000 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!