pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár
Szállás típusa
Kiutazás

Burgastól 31 km-re délre találjuk az ország egyik leghangulatosabb üdülővárosát, a kis félszigeten fekvõ Sozopolt. Az ie. 7. században görögök által alapított és Apolonra keresztelt kisvárost az idők folyamán a rómaiak, a barbárok, a bizánciak és a törökök is megszállták, hiszen mindig is a Fekete-tengeri térség egyik legmeghatározóbb kereskedelmi központja volt. Természetesen ez a város képében, építészetében is megmutatkozik. Az óváros ódon falai között sétálva úgy érezzük, mintha az idõ megállt volna pár száz évvel ezelőtt. Feltétlenül keressünk fel egy kis éttermet az óváros tengerparti sétányán és kóstoljuk meg a bolgár konyha specialitásait. Irodánk az újvárosi részben kínál szálláshelyeket. A tengerpart itt durvább szemcséjű homokos, aránylag lassan mélyülő. Két nagy strand várja a napozni vágyókat, ahol bérelhetünk napernyőket, napágyakat (3 Leva/eszköz) és vízi sport eszközöket.


Bulgáriát nagyon sokan ismerjük, hiszen a \'80-as évek végéig magyarok tízezrei töltötték itt szabadságukat. Aztán a világútlevelünk birtokában el is felejtettük ezt az országot, az ún. \"nyugati\" tengerpartokon vakációztunk az elmúlt 10-12 évben.
De vajon miért is szerettük annyira Bulgáriát? Hosszan elnyúló, homokos tengerpartok, több ezer éves látnivalók, gyógyító hatású termálvizek, finom ételek, alacsony árak, vendégszerető bolgár emberek… Igen, talán ezek a legfontosabbak. Amellett, hogy az elmúlt évtizedben nagyon jelentõs és látványos fejlődésnek indult Bulgária, ezek ma is ott vannak, várnak minket. Nyugat-európai turisták százezrei látogatják évente a híres tengerparti nyaralóhelyeket, s talán ennek is köszönhetően szépülnek a strandok, épülnek az új, megújulnak a régi szállodák, fejlődik az infrastruktúra, nõ a köz-biztonság és mindezekkel együtt válik egyre népszerűbbé a bulgár tengerpart.
Fedezze fel velünk újra a Fekete-tenger legszebb partjait és higgye el, kellemesen fog csalódni!Akciók, kedvezmények, last minute Szozopol

találat
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!