pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Rio de Janeiro nem utolsósorban karneváljáról híres. A karnevál pogány eredetű ünnepség. Rómából, vagy esetleg Egyiptomból származik. Brazíliában szinte mindenhol megünneplik, s minden régió a maga sajátos módján. Mégis a Riói karnevál a leghíresebb. Külföldiek ezrei érkeznek ekkor Rióba megnézni ezt a fantasztikus egyedülálló forgatagot, mely életreszóló élményt nyújt.

Rio De Janeiro, a "cidade maravilhosa", a gyönyörű város a föld legszebb fekvésű városai közé tartozik, s 7 millió lakójával a föld egyik legsűrűbben lakott városa is. Rióban az emberek egyharmada ún. favelákban él. Ezek hatalmas méretű szegénynegyedek összetákolt kunyhókkal, alvilági figurákkal benépesítve. A drogok, az erőszak, a brutalitás itt megszokott dolgok. A favelákban nincs rend és törvény, az erőszak diktál.
Ez Rio egyik arca. Ám nem szabad megfeledkezni a másikról: Rio az életkedv, a szerelem, a zene, a szamba városa. A rióiaknak minden reggel nagy döntést kell meghozniuk: dolgozni menjenek-e, avagy inkább a tengerpartra üljenek ki barátok és egy üveg hideg sör társaságában.

Rio de Janeiro világhírű strandja, a 4,5 km hosszú Copacabana, mely mintegy a tenger és a meredek hegyoldalak közé ékelődött, nem veszélytelen hely. Bármilyen arany ékszerrel még nappal is könnyelműség ide ellátogatni, hát még éjszaka. A legtöbb embert ezen a környéken rabolják ki, s még a szemtanúk is úgy tesznek, mintha nem láttak volna semmit, mert a tolvaj zsebéből esetleg egy pisztoly is előkerülhet...
Mégis Rio legelegánsabb szállodái a Copacabana-ra néznek.
A Copacabana Rio "szexiparának" is a központja: a környék utcái telis tele vannak prostituáltakkal és transzvesztitákkal. Itt minden és mindenki eladó.Ez a város az ellentétek városa: a legsötétebb alvilág központja, ugyanakkor mélyen vallásos: jelképe a kiterjesztett karú Krisztus szobor, mely a Corcovado hegyen áll. A hegy 709 m magas, maga a szobor 30 m, és több, mint 1000 tonnát nyom. Eredetileg Brazília Portugáliától való függetlenedésének (1822) 100. évfordulójára tervezték felállítani, de csak 1931-ben készült el.
A Pao de Acucar, magyarul cukorsüveg szintén Rio leghíresebb látnivalói közé tartozik. A hegy 396 m magas, hegymászó-paradicsom. A cukorsüveg csúcsára kabinos felvonó visz föl, innen lélegzetelállítóan gyönyörű kilátás nyílik a városra és az óceánra.
 találat

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!