pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Bhután területe kb. Svájcéval egyenlő. Északon és északnyugaton Tibet határolja, a többi oldalról pedig India. Gyakorlatilag az egész ország hegyvidék, legmagasabb pontja a 7554 m magas Kulha Gangri a tibeti határnál. Északról dél felé haladva három földrajzi egységre bontható: a magas Himalájára, a középső terület hegyeire és völgyeire és a déli hegyoldalakra és síkságokra.

Mikor utazzunk: A legjobb októberben és novemberben, illetve a nagy fesztiválok idején ide látogatni. Az időjárás szeptembertől november végéig a legkellemesebb, amikor tiszta az idő és a magas hegycsúcsok is láthatók. Évszaktól függetlenül elázhatunk, de próbáljuk elkerülni a monszunt, június és augusztus között, amikor átlagosan 0,5 m eső szakad le Thimphuban, és ennek kétszerese a keleti hegyekben. Közlekedés az országon belül: Miután Bhutánban nincs helyi repülőjárat, nem alkalmaznak helikoptereket és nincs egy méternyi vasút sem, az egyetlen mód az ország bebarangolására a gyaloglás vagy az autózás. Ha normál turistavízummal rendelkezünk, a túravezető fog gondoskodni a közlekedésről. Ha hosszabb időt töltünk kint (pl. itt dolgozunk), a helyi közlekedésre kell bíznunk magunkat (sok szerencsét!...). A buszok zsúfoltak, és a rázós utak miatt elég kényelmetlenek. Ha nincs saját közlekedési eszközünk, lehetőség van autót bérelni - sofőrrel - egy utazási irodán keresztül. Mountain bike-kal is jól be lehet járni egyes területeket, különösen a Thimphu és a Paro völgyét. Remélhetőleg a közeljövőben lesz lehetőség bicikli bérlésre is. Addig is a taxik taxióra nélkül közlekednek, és a viteldíjak alku tárgyát képezik.

Paradicsomi állapotok Tulajdonképpen az egész országot Nemzeti Parknak tekinthetnénk. Bhutánban alig vannak városok, a népesség legnagyobb része apró, elszórt településeken él. Ebből következően a környezetpusztítás is elhanyagolható. Ettől függetlenül az ország területének majdnem fele valamilyen szintű állami védelmet élvez. Legnagyobb veszélyben a déli területek trópusi monszunerdői vannak, mert azokon a területeken nagyon nehéz az ellenőrzés, ezért nemcsak az orvvadászok, az illegális fakitermelők, hanem az egyéb illegális tevékenységek fontos színterei. Az indiai Assam állam maoista gerillái például gyakran ezeken a területeken rejtőzködnek, és indítanak támadásokat az indiai kormány ellen. Ennek ellenére az állapotok (ma még) paradicsomiak: Bhutánban alig-alig létezik bűnözés, a helyiek nem csak hagyományaikat, hanem a (hitük szerint) démonokkal és istenségekkel benépesített természetet is \"ösztönösen\" védik: a természettel való szerves együttlét vallásuk és mindennapjaik elválaszthatatlan része.

Sportolási lehetőségek: Bhután igazi kiránduló paradicsom - zegzugos hegyei, elbuvölo völgyei, kanyargó folyói, kristály tiszta vizu tavai és suru erdoi ideális terepet nyújtanak a túrázóknak. Az itteni túrázás ugyan nélkülöz minden komfortot, de a vidéki bhutáni kultúra és romlatlan vadon megismerésének ez az ideális módja. Semmiféle túrafelszerelés nem kapható és nem is bérelheto az országban, ezt a túravezetok biztosítják. Bár a rafting Bhutánban gyerekcipőben jár, a szakértok szerint a világ egyik legjobb rafting terepei vannak itt. A legkiválóbbak között van Mo Chhu a Punakha folyó felső folyásánál, és az Ema Datse kanyon a Mangde Chhu folyón Bhután középső részén.

Gasztronómia: A hagyományos bhutáni ételek szinte mindig tartalmaznak chilit, legnépszerűbb ételük, a ema datse nagy, zöld chilikből készül, melyeket sajtszószban tálalnak. Bár van bőven fehér rizsük is, a bhutániak jobban szeretik a helyi, kissé dió ízű vörös változatot. A magasabb területeken a búza az alapvető élelmiszer. Számos tibeti jellegű étel is elterjedt, mint a momos és a thukpa. Népszerű a disznózsír használata is magas energiatartalma miatt - az ide látogatók legtöbbször ehetetlennek találják, mert általában avas. Bhutánban nincs mészárszék, hűtőházból is csak néhány, így még a leglelkesebb húsevők is kénytelenek lesznek itt tartózkodásuk alatt vegetáriánus ételekkel beérni.találat
FőoldalÁzsiaBhután2024 szeptember

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!