pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Bármely égtáj felől is közeliünk Tirol tartomány felé, láthatjuk, hogy mindenütt a hegyek dominálnak. Pompás háttere lehet mindez a tiszta levegőn és az érintetlen természetben töltött nyaralásnak. A tiroli hegyekben töltött nyár mindenki számára tartogat valamit, akár a kényelemben, akár a sportos üdülést választotta. Ilyenek a kikapcsolódást nyújtó wellness gyakorlatok, az élménydús kirándulótúrák, a magával ragadó kulturális események és számos sportolási lehetőség. A családok számára Tirol igazi üdülőparadicsom: teljes falvak, un. családi fészek felejthetetlen napokat kínálnak a nyaralni vágyó családoknak 
Területe 12.648 km2, lakónak száma 631.410, fővárosa Innsbruck. Tirol Ausztria gazdaságában a legjelentősebb idegenforgalmi részesedéssel bíró tartomány. Mindemellett kiemelkedő jelentőségű az itt nyert vízenergia nemcsak osztrák, hanem összeurópai mértékkel mérve is. A tiroli vízierőművek a bajor hálózaton keresztül széleskörűen kapcsolódnak a nyugat-európai energiarendszerhez. A tartományba települt iparágak közül a metallurgia, a dízelmotor- és gépjárműipar, valamint az optikai ipar emelkedik ki.

Tirolban találhatók a nagy európai közlekedési utak metszéspontjai. A környezet és közlekedés összefüggései és ennek kapcsán a tiroli tranzitforgalom az ország közlekedéspolitikájának egyik sarokpontja. 
Síléccel a Dolomitokban Az Alpok egyik legcsodálatosabb, legtöbbet látogatott része a keleti rész vonulata, a Dolomitok, mely Dél-Tirolban illetve Olaszországban húzódik. A meredekfalú különleges mészkőalakzatok, az éles hegycsúcsok gyakran 3000 méter fölött fúródnak bele a felhőkbe. Lenyűgöző látványt nyújt a Dolomitok legmagasabb hegycsúcsa, a 3342 méter magas Marmolada és a Hármas orom, azaz a Tre Cinne de Lavaredo. Különösen napnyugtakor, amikor a ragyogó vörös alpi fény beragyogja a csúcsokat, ha pedig nyugat felől enyhén felhôs az ég, 5-10 perccel naplemente után sárga, lila, majd ibolyaszínű utófény előtt magasodnak e káprázatos kőcsodák. 
És a magasba törő ormok között, mint megannyi drágakő, apró tavak bújnak meg. Varázslatos vidék ez, melyet a helybéli ladinok legendáikban törpékkel, boszorkányokkal, szellemekkel, királyfiakkal népesítenek be.


Itt helyezkednek el Itália és egyben a világ legjelentősebb síterepei. A vidék egyedülálló attrakciója a Dolomiti superski, a világ legnagyobb sípályarendszere, mely Dél-Tirol gyönyörű városkáit, 2200 méter feletti hágóit, valamint 12 önállóan is nagyszerű sícentrumát köti össze A Dolomiti Superski síbérlettel, bejárhatjuk az 1227 kilométeres fantasztikus pályarendszert, mely érinti Cortina d Ampezzot, ezt a nagystílű üdülőhelyet, ahol az elegáns utcákban csillogó kirakatok kápráztatják el a látogatót, valamint Corcarát, vagy San Martino di Castrozzát. A környék egyik legkáprázatosabb hegye a Sella Ronda, melynek oldalában rendezték meg 1970-ben a sívilágbajnokságot, s több sí világkupa színhelye is volt. Különleges élményben lehet része annak, aki síléccel fedezi fel a hegyet, a 3 150 méter magas Gruppo della Sella masszívumot. Ez a síkörhinta a Piz Boé csúcs, 4 hágó és megannyi völgy körülsízését jelenti. Egy átlagos síző egy napot szánhat a 30 kilométeres síszafari megtételére. 
Alta Valtellina Itália másik jelentős sícentruma, ahol a havas terepeket gleccser egészíti ki. A nyüzsgő életet kedvelők Bormióban foglalnak szállást, míg a meghittebb, barátságosabb kisvárosok szerelmesei Santa Caterinából, vagy éppen Valdidentróból, ebben a hegyek közé ékelődött kedves városkából indulnak el reggelenként meghódítani a hegyet. Santa Caterinában a pályák jószerivel az apartmanok, szállodák bejáratától indulnak. 

De mindkét település csupán tíz percre van Bormiótól, így, aki este nagystílű szórakozóhelyre vágyik, nyugodtan beugorhat a városba. A Dolomitok másik két, egymástól csupán 7 kilométerre lévő sívárosa, a hágón épült fiatalos Tonale és a festői völgyben megbúvó, olaszos hangulatot árasztó Ponte di Legno, szoros egységet alkotva szintén óriási sí élményt nyújt. Eltérő atmoszférája révén a két település a legkülönbözőbb igényű és sí tudású turisták számára is megfelelő célpont. Ponte di Legno érdekessége az 1910-ben épült palota, a Hotel Palace, mely ma eredeti állapotában felújítva várja az utazókat még a magyarok által is megfizethető áron. A sűrű erdő által ölelt kastély ablakaiból 3000 méternél is magasabb hegycsúcsokban gyönyörködhetnek a vendégek. 
Este pedig az apres ski keretében sízéstől meggémberedett tagjainkat kinyújtóztathatjuk a szaunákban, vagy egy hangulatos vendéglőben ízlelhetjük meg az olasz konyha remekeit, és a jóféle talján borokat.
 találat
FőoldalEurópaAusztriaTirol2025 április

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Tirol

Titokzatos Tündérkirály kastélyai Bajorországban

4 napos buszos utazás Bajorországban
130.500 Ft/fő

Bajor kastélyok

4 napos buszos utazás Bajorországba
130.847 Ft/fő

Tiroli kincsesláda - tele meglepetésekkel

4 napos buszos körút
134.900 Ft/fő

Elzásztól a Bódeni-tóig

6 napos buszos körutazás Németországban
209.000 Ft/fő

Romantikus Provence, kis svájci kitérővel

6 napos buszos körutazás Franciaországban
260.697 Ft/fő
Ausztria

Dachstein gyalogtúra

5 napos túra Ausztriában
112.900 Ft/fő

Ausztria szépségei

1 napos Wachau völgyi kirándulás
25.900 Ft/fő

Alpesi kirándulás Ausztriában, Grüner see

Egynapos kirándulás Ausztriába
25.900 Ft/fő

Via ferrata túra kezdőknek

Egynapos kezdő via ferrata a Bécsi-erdőben
25.900 Ft/fő

2 nap, 2 adventi hangulat: Bécs és Pozsony

2 napos buszos utazás Ausztriába és Szlovéniába
61.697 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!