pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Salzburgerland, a bajnokok síparadicsoma A tél közeledtével, szinte bizsereg a síelés szerelmeseinek talpa, s egyre gyakrabban böngészik a környező országok síterepeit tartalmazó kiadványokat. Honfitársaink közül legtöbben évek óta az osztrák Alpok felé veszik az irányt, ha lehullik az első hó. Márpedig Ausztriában erre elég korán lehet számítani. Az Alpok hófödte csúcsai között pazar pályák, hangulatos üdülőfalvak várják a magyar turistákat, akik nemcsak a hóbiztos síterepek, hanem, könnyű megközelíthetőség miatt is előnyben részesítik az ausztriai síelést. Sokan látogatják Salzburg tartomány síterepeit, amelyek szinte egyedülállóak, hiszen nemzetközi síversenyeknek helyt adó pályák, de lassú családi síelésre alkalmas területek is megtalálhatók itt. A legmodernebb berendezéseknek köszönhetően pedig nem kell attól tartani az ideérkezőnek, hogy az enyhébb napokon nem alkalmas sportolásra a hó. 

Kitzsteinhornra idén még kényelmesebben és gyorsabban juthatnak fel a turisták, mivel a meglévő nyolcas kabin mellett új felvonó, a Gletscherjet repíti fel a síelőket és a hódeszkásokat. Maria Alm, Dienten és Mühlbach, ez a három romantikus sífalu elsôsorban a családoknak nyújt zavartalan kikapcsolódást. Aki a síelést szeretné összekötni különböző wellness programokkal, azoknak Gastein és környéke jelenti az ideális pihenést. (Már a rómaiak is előszeretettel gyógyíttatták magukat Gastein világhírű termálvizében, s a századfordulón a koronás fők egyik kedvenc helye volt a Hohen Tauern völgyének három települése, Bad Gastein, Bad Hofgastein és Dorfgastein. Míg tehát a fiatalok a hegyek oldalán gyűrkőznek, addig a nagyszülők, vagy a fáradt lábúak egészségügyi szakemberek irányításával a fürdőben kúrálhatják magukat. Este pedig fergeteges szórakozást ígérnek az aprés-ski partik, a kaszinók, vagy a Gastein 2 200 méter magasan fekvő Stubnerkogel állomásánál található modern szórakoztató központ termei. Csupán hatvan kilométerre az ünnepi játékok városától, a bajnokok síparadicsoma várja a síelőket. 

Igazi extraklasszis sípályákon száguldozhatnak itt a sportolók, s ha valakinek rövid a nappal, este kivilágított pályákon csúszkálhat. Nem véletlenül rendezik meg éppen itt, Altenmark/Zauchenseeben, valamint Flachauban, Herman Maier otthonában a sívilágkupa fináléját. De természetesen a hódeszkások, a carving és a freestyle szerelmesei is kedvükre hódolhatnak szenvedélyüknek ezen a vidéken. Ebenben családi pályák, szánkóutak, várják a vendégeket, Filzmoos idilli családi sífalu, ahol a télisport oktató centrumban az apróságok és a felnőtt kezdők is belekóstolhatnak a téli sportokban, sőt, a bátrabbak léghajóval emelkedhetnek a magasba. 
Aki pedig kulturális élményre vágyik ellátogathat Salzburgba, felkeresheti Bischofshofen ősi templomait vagy bebarangolhatja Radstadt történelmi városközpontját. 


Tél a hegyekben: mozgás a friss levegőn, remek kilátás a vastagon behavazott hegycsúcsokra, ropogó hó, nyugágyban ülve élvezni a téli nap sugarait, vagy elfogyasztani egy pohár forralt bort egy hangulatos kunyhóban. A Salzburg tartományban eltöltött üdülések sok arca és lehetősége van: közel 100 téli sportot nyújtó hegységek és 24 nagykiterjedésű síterep kínál 1700 km hosszú, jól kialakított lesiklópályát, számos túrasíelhetőséggel, halfpipe-pal és funparkkal snowbordozók számára, valamint 2200 km előkészített sífutópályaval. Nemzetközi közönsége van az olyan világhírű síterületeknek, mint Zell am See/Kaprun, Saalbach Hinterglemm,Gastein vagy a Salzburgi Amadé Sportközpont. A kisebb síterületek falusi hangulattal és családbarát árakkal csalogatnak. Az összes síterület áttekinthető a magyar nyelvű Salzburgi síatlaszban, amely panorámatérképeket és síbéreletárakat is tartalma

Síinformációk: 5 top sítérség, 860 km.-i pálya, 270 hipermodern felvonó, Ausztria legnagyobb síszövetsége. 
Lesíklópálya: 350 km-nyi, legrangosabbak: Flachau, Wagrain, Altenmarkt-Zauchensee, St. Johann-Alpendorf, Filzmoos, Radstadt, Kleinarl, Eben. Világkupa pálya: Altenmarkt-Zauchensee,Flachau,
Snowboard iskolál miden településen, Funpark Flachau, Radstadt. Nagy Boarder park: Mooskopfon, és Altenmarkt-Zauchensee. Sífutás: 50 km.-nyi (Tauern) + 160 km-nyi (Flachau, Wagrain,Radstadt, Altenmarkt, Untertauern)
Sport érdekességek: íjbiatlon Radstadt, természetes szánkópálya versenyek, jégteke, speed-skiing, indoor-golfpálya, hőlégballon, élménypark, Amadé vízvilág Wagrainban.

Tudnivalók
Területe 7.154 km2, lakóinak száma: 482.365, fővárosa Salzburg.
Az ősidők óta itt bányászott só megjelenik a tartomány és egyben a tartományi főváros nevében. Az alapterület oroszlánrészét kitevő magas hegyek, a tóvidék, valamint az a körülmény, hogy Salzburg óvárosát teljes egészében történelmi műkinccsé nyilvánították, meghatározza a tartomány gazdaságát: magasan fejlett, exportintenzív, specializált iparágak (elektromosipar, papíripar, szállítmányozás-fuvarozás), különösen nagy teljesítményű és magas színvonalú idegenforgalom, valamint ehhez kapcsolódó szolgáltatások mind a nyári, mind a téli (sí) szezonban.
Mozart,hegyek és tavak....
Salzburg - világhírű kultúrváros,melyet az Ünnepi Játékok és barokk épitészetet emelt erre a rangra.A Slazburgi TÁJEGYSÉG - Tiszta vízű tavakban és égbenyúló hegycsúcsokban bővelkedő csodálatos vidék.Sokoldalú programlehetőség kínálkozik:kirándulás és túra menedélhekytől menedékhelyig, fürdés a Salzkammerguti-tóban, kerékpározás a taumi kerékpárút vonalán, a Hohe Tauem Nemzeti Parkban pedig csodálni lehet a természetet.Olyan nevezetes látnivalók, mint a Krimmmli vízesés,a Magas-Alpokbeli út a Grossolockneren,Hohenwerfen vára,a Hallein-i sőbánya vagy maga Salzburg városa változatosságot hoz a nyaralók programjába.
Négy paripa ágaskodik föl a kastély szökőkútjának vizéből. Erőteljes mozdulataikkal a márványból faragott állatok teljesen életszerűnek tűnnek. Talán még a horkantásaikat is hallani? Nem, ez nem érzékcsalódás. Művészien felszerszámozott, hús-vér lovak várakoznak a konflisokba fogva a kastély előtti téren, a következő városnéző vendégekre várva. Mozart szülővárosában a látogató túlságosan is könnyen szabadjára engedheti a fantáziáját. A csaknem érintetlenül megmaradt óvároson át úgy sétálhat végig a Salzach partján, mintha az időgép visszavitte volna a barokk korba. A városképre ugyanis leginkább a barokk kor fényűzést kedvelő hercegprímásainak építkezési kedve nyomta rá a bélyegét. De a természet is hozzásegített. Salzburg régi városmagját hegyek ölelik körül, ezek egyikén nyugszik fenségesen a vár. Nyolc évtizeddel ezelőtt változtatta óriási színpaddá az egész várost és alapította meg a Salzburgi Ünnepi Játékokat a nagy rendező, Max Reinhardt. Az elbűvölő építészeti háttér és a világhírűvé vált Ünnepi Játékok jelentik a város vonzerejét, de ugyanezek a körülmények idézik elő problémáit is. Vannak időszakok, amikor ez a szabadtéri múzeummá vált város alig bírja elviselni a hatalmas turisaáradatot. De van Salzburgban a kultúra csábítása mellett még egy másik, ugyancsak művészi formában tálalt, ám édes csábítás is – a Mozart-golyócskák.

Ünnepek/Események/Hagyományok
A ballonok éjszakája - január (nemz.hőlégballon hét)
Tauern futóverseny - január 
Hó ünnep - At. Johann/ Alpendorf - január vége
 találat
FőoldalEurópaAusztriaSalzburgerlandSalzburg2024 szeptember
Részletes találati lista
Salzburg + 2024

A salzkammerguti tavaktól a Königssee-ig

4 napos buszos körút Ausztriában és Németországban
121.500 Ft/fő

Salzkammergut - hegyek gyöngyszemei...

4 napos buszos körutazás Salzkammergutban
125.697 Ft/fő

Titokzatos Tündérkirály kastélyai Bajorországban

4 napos buszos utazás Bajorországban
130.500 Ft/fő

Bajor kastélyok

4 napos buszos utazás Bajorországba
130.847 Ft/fő

Salzkammergut, Ausztria ékszerdoboza

5 napos körutazás
205.000 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!