pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Kevés olyan hely van a világon, amely olyan változatos, mint Ausztrália. Nemcsak látnivalóval, természeti szépségeivel, épületeivel, hanem szórakozási, sportolási, kulturális lehetőségeivel is ezerarcú képet mutat. Hogy mit érdemes csinálni? Mindent! Csak az ott eltölthető idő szab határokat! A világ hatodik legnagyobb országa. Csodálatos élményekkel várja az utazót természeti kincseivel és kulturális sokszínűségével. Ugyanakkor a látogatónak szem előtt kell tartania az ország méretéből adódó távolságokat, így aki egyik nap egy operára kíváncsi Sydney-ben, másnap pedig Crocodile Dundee-val akar találkozni, az jobb, ha előveszi a térképet, és újratervezi az itt eltöltött napokat. Ausztrália az egyetlen olyan ország, amely egy egész kontinenst és a hozzátartozó szigeteket egyedül kormányoz. A szárazföldi területek nagysága 7,6 millió km2, azaz kijelenthetjük, hogy Ausztrália a föld legnagyobb szigete és a legkisebb kontinense. Az átlagos tengerszint feletti magasság szintén itt a legkisebb, 330 m. A legészakibbtól a legdélibb pontig a kontinens 3700 km hosszan terül el, kelet-nyugati irányban pedig körülbelül 4000 km-t kell megtenni, hogy a kontinens túlpartjára jussunk.

A vörös kontinens,koala ország modják erre a hatalmas országra .A nyaralők részére változatos látnivlókat kínál,vad természetet koalákkal és a kegurukkal,kozmolopolita városokat kulturális emlékekkel ,végtelen hosszú,hófehér tengerpartokat,számtalan nemzeti parkot, eukliotusz erdőket, a föld legnagyobb monolitjait.Ayers Rock-ban,kanyonokat.lélegzetelállító tenger alatti világot az északnyugati partoknál,és még sorolhatnánk.Egy biztos ,vigyenek magukkal elegendő mennyiségű filmet,mert szükség lesz rá! Fővárosa Canberra.

Sydney: A gazdasági, politikai és kulturális központ az első település a kontinensen, amelyet fegyencek alapítottak. Port Jackson partján épült, és elmondhatjuk, hogy kevés város található ilyen gyönyörű környezetben. Legfontosabb látnivalója az operaház, melynek dán építészét a kikötőben látott vitorlák, valamint a mexikói maja és azték templomok ihlették. Melbourne: Az ellentmondások és rejtett báj városa. Általában vásárolni, szórakozni, vagy a sporteseményeket megnézni jönnek ide a látogatók. Great Barrier Reef: Ausztrália egyik legnagyobb vonzereje a Queensland partjai mentén található Nagy Korallzátony, amely a Föld legnagyobb kiterjedésű korallzátonya, és egyben a leghatalmasabb élőlény alkotta építmény.

Darwin: Közelebb van Jakartához, mint Sydney-hez és Szingapúrhoz, mint Melbourne-höz, így nem csoda, hogy az itt élők életvitele és a város hangulata ázsiai jelleget ölt. Uluru Nemzeti Park: Itt található az Ayer\'s Rock, amelynek törzsi nevéről kapta nevét a nemzeti park is, és amelyet 600 millió évesre becsülnek. A 348 m magas szikla barlangjaiban bennszülöttek falfestményei találhatók, mivel ez az őslakók szent helye évezredek óta. Canberra: Ausztrália nemzeti történelmének, büszkeségének és önállóságának megtestesítője ez a XX. sz-ban épült város és Bonnhoz, vagy Washingtonhoz hasonlóan a kormányzat székhelye, egyébként elég unalmas város.

Időjárás:Az év bármely szakasza alkalmas Ausztrália meglátogatására.Az évszakok pont fordítva vannak,mint itthon, a tavasz szeptembertől novemberig, A nyár decembertől februárig,az ősz márciustól májusig és a tél júniustól augusztusig tart.Az orzság északi része a trópusi övezethez tartozik,novembertől márciusig lehet számitani rövid,heves záporokra. Az éghajlat változása A globális légköri felmelegedésnek jelentős hatása lehet Ausztrália természeti környezetére, településeire, iparára, az ország infrastruktúrájára és gazdaságára. Az éghajlati változásoknak társadalmi és gazdasági hatásai is lehetnek, közvetve befolyásolva a turizmust, a mezőgazdaságot, az infrastrukturális igényeket és más emberi tevékenységet. Az éghajlat változásának és hatásának mértékét továbbra sem ismerik részleteiben. Ausztrália tudatában van a globális felmelegedés adta feladatnak, és határozott lépéseket tesz az üvegházhatást kiváltó gázok kibocsátásának és azok hatásának csökkentésére az energiaipar, a közlekedés, a környezetgazdálkodás és az erdőgazdálkodás területén. A National Heritage Trust célja az üvegházhatást előidéző gázok kibocsátásának visszaszorítása, a növényfelület csökkenésének megállítása, a földterületek rehabilitációja, míg egy másik nemzeti program az ausztrál embereket a termelődő hulladékmennyiség minimalizálására, az anyagok újrahasznosítására bátorítja. Ausztrália, nemzeti érdekeit szem előtt tartva, a nemzetközi porondon is konstruktív szerepet vállal a globális felmelegedés elleni küzdelemben. Hatalamas szigetország Indonéziától és Pápua Új-Guineától délre a Csendes-óceán és az Indiai-óceán között. A Föld hatodik legnagyobb országa. Területének nagy része sík, kopár és rendkívül ritkán lakott. A népesség nagy része a keleti, és a délkeleti partok mentén él. Egyedülálló növény- és állatvilága ámulatba ejti az idelátogatót. 500 nemzeti parkja van, amelyekben találunk esőerdőket, sivatagokat, hegyvidékeket és partmenti dűnéket. Éghajlat: Mivel a déli félteken található, a nyár és az ősz pont fordítva jelenik meg. Decemberben kezdődik a nyár, márciusban az ősz, júniusban a tél és szeptemberben a tavasz. A hegyvidékek kivételével egész évben szinte nem csökken a hőmérséklet 0°C alá

 találat
FőoldalÓceániaAusztrália2025 február

A keresés az alábbi szűrőkkel nem hozott eredményt:

Töröld a nem kívánt szűrési feltételeket!

Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!