pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Hiába a legnagyobb területű tagállam az Egyesült Államokban, lakossága alig haladja meg a 600 ezret. Persze, aki ide látogat, az éppen az érintetlen természetet, a 3000 folyót, a 3 millió tavat és az 5000 gleccsert keresi. 
A tartomány legnagyobb városa Anchorage, egyben a turisták célpontja is. A helyi állatkertben 130-féle vízi szárnyast lehet megszemlélni, a múzeumokban a gazdag történelmi múlt emlékei láthatók. Gyönyörű a közeli Chugach Nemzeti Park, az Eklutna Falu Történeti Parkban pedig régi orosz templomot és az őslakók szellemházait is meg lehet tekinteni. A Crow Creek (Holló-patak) nevű bányában szerencsét próbálhatnak az amatőr aranyásók. 
A legnépszerűbb úti cél a hajóval megközelíthető gyönyörű Columbia-gleccser. Alaszka második legnagyobb városa Fairbanks elsősorban kereskedelmi központ, de nyáron sokan keresik fel, mivel ilyenkor naponta 20 órán át süt itt a nap. Télen egymást érik a kutyaszánhajtó-versenyek és a jégszobrász vetélkedők. Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a 6197 méteres McKinley-hegy is Alaszkában található. A hegy környéke a Denali Nemzeti Parkhoz tartozik, ahol rénszarvasokat, grizzlymedvéket és farkasokat is láthat a szerencsés turista. Ketchikan városában az őslakosok kultúráját ismerhetik meg a látogatók az egyedülálló Saxman, illetve Totem Bight Parkban. A világ legnagyobb totemgyűjteménye mellett arról is híres e település, hogy évente 4 méter eső esik náluk.
A Kodiak-sziget halászairól, kiváló lazacáról és orosz emlékekről (templomok, Baranov Múzeum) híres. A Kodiak Nemzeti Parkhoz tartozik a terület kétharmada, itt él Észak-Amerika legnagyobb testű ragadozója, a Kodiaki barna medve.

Miért éppen Alaszka?
A gleccserállam említésére mindannyiunknak a jég és a hideg jut eszébe, holott Alaszka négy időzónára van osztva és hat hónapon keresztül zöld. A nyári hónapokban havat legfeljebb csak a hegycsúcsokon találunk. Május és június a két legszárazabb hónap és június közepén a nap átlagosan 17-19 órát van fenn. A hőmérséklet délen ilyenkor elérheti a 24-30 fokot is. Talán sokan meglepődnek, hogy Alaszka, az USA legnagyobb és legkevésbé lakott állama az egyik legnépszerűbb desztiná-ciónak számít a hatalmas országban. Alaszkában az idegenforgalom a második legtöbb munkahelyet nyújtó iparág. 1996-ban az idegenforgalmi bevételek elérték az 1.4 milli-árd dollárt. Alaszka népszerűségének köszönhetően a turisták évi 3.8 mil-lió vendégéjszakát töltenek az államban. 

Alaszkát a legkönnyebben Vancouverből közelíthetjük meg, és a legelter-jedtebb az egyhetes all inclusive hajóstúra. Mivel az időeltérés 9-11 óra, Alaszkába indulás előtt ajánlatos Vancouverben tölteni egy napot akklimatizálódás céljából. A kellemes éghajlatú város csodálatos törté-nelmi negyeddel büszkélkedhet. Jelenleg évente 800 ezer a látogatók szá-ma, mely évek óta dinamikus növekedést mutat. 
Alaszka eléréséhez másfél nap hajózás szükséges az Inside Passage-on. Ez az ezer mérföldes tengeri út a világ leghosszabb védett hajózási útvona-la. Washington államból, Puget-Sundból kiindulva az alaszkai Skagway-ig tart. A kis csatornákon való hajózáshoz kapitányi bravúr szükséges. 
A hétnapos kirándulás első állomása Kaichikan, mely ékes bizonyítéka a térség turizmusának fejlődésére. 

Az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően a kikötő napi hat hajó fogadására képes. A városban mindössze évi tizenöt a napsütéses napok száma, ezért eséllyel pályázhatna a leg-esősebb város címre. A facölöpökre épített Creek Street-i házakat feltétlenül megéri felkeresni, melynek másik kuriózuma, hogy 1954-ig ez az utca volt a halászfalu vöröslámpás negyede. Stílusosan itt található a bordélymúzeum, mely nem mindennapi élményt kínál. A Totem Bight és a Saxman Történelmi Park 113 faragott totem oszlopa világhírű, sokan kifejezetten ezért a látványért fizetnek be az útra. A város látja el az egész orszá-got lazaccal, az összes értékesítés 95%-a innen származik. 


Alaszka fővárosát Juneaut csak egy számtalan szigetből és fjordból álló labirintuson keresztül érhetjük el. A főváros rendkívül népszerű, mivel ezen a környéken több híres gleccser is található. Még ha rövid is az itt töltött idő, a Mendenhall Gleccser meglátogatása mindenképpen ajánlott. A vastagabb pénztárcával érkezők mindezt felülről, egy helikopter fedélze-téről is élvezhetik. Az öt helikopterből álló flotta esős napokon 500, jó időben közel 800 utast szállít.
A következő állomás a hajdani aranyásók kedvenc helye volt. Skagway ál-landó lakóinak száma alig 800, mely az idegenforgalmi szezonban megduplá-zódik, hogy a napi 8000 vendég számára a megfelelő szolgáltatásokat biz-tosítsák. Az aranyásók sátorvárosa ma szabadtéri múzeum, ahol eredeti kosztümökben nézhetjük meg a város történetéről szóló előadást. Utazás a helyi kisvonattal a White Pass and Yukon út mentén szinte kötelező prog-ram. 
A kirándulás utolsó állomása Haines, mely népszerűségét a fehérfejű sa-soknak köszönheti. Késő ősszel közel 4000 gyűlik itt össze. Fakultatív programként horgászat vagy kajaktúra ajánlható, az utóbbi csak erősebb idegzetűek részére. Kikapcsolódásként a környező esőerdőkben a több száz éves fák között sétálhatunk. Sajnos, a fakitermelés az erdőt itt sem kí-mélte, de az idegenforgalomnak köszönhetően a mentalitás lassan talán megváltozik.találat
Részletes találati lista
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!