pl. Ciprus, Bécs stb...
Indulás ideje:
Naptár

Hiába a legnagyobb területű tagállam az Egyesült Államokban, lakossága alig haladja meg a 600 ezret. Persze, aki ide látogat, az éppen az érintetlen természetet, a 3000 folyót, a 3 millió tavat és az 5000 gleccsert keresi. 
A tartomány legnagyobb városa Anchorage, egyben a turisták célpontja is. A helyi állatkertben 130-féle vízi szárnyast lehet megszemlélni, a múzeumokban a gazdag történelmi múlt emlékei láthatók. Gyönyörű a közeli Chugach Nemzeti Park, az Eklutna Falu Történeti Parkban pedig régi orosz templomot és az őslakók szellemházait is meg lehet tekinteni. A Crow Creek (Holló-patak) nevű bányában szerencsét próbálhatnak az amatőr aranyásók. 
A legnépszerűbb úti cél a hajóval megközelíthető gyönyörű Columbia-gleccser. Alaszka második legnagyobb városa Fairbanks elsősorban kereskedelmi központ, de nyáron sokan keresik fel, mivel ilyenkor naponta 20 órán át süt itt a nap. Télen egymást érik a kutyaszánhajtó-versenyek és a jégszobrász vetélkedők. Észak-Amerika legmagasabb csúcsa, a 6197 méteres McKinley-hegy is Alaszkában található. A hegy környéke a Denali Nemzeti Parkhoz tartozik, ahol rénszarvasokat, grizzlymedvéket és farkasokat is láthat a szerencsés turista. Ketchikan városában az őslakosok kultúráját ismerhetik meg a látogatók az egyedülálló Saxman, illetve Totem Bight Parkban. A világ legnagyobb totemgyűjteménye mellett arról is híres e település, hogy évente 4 méter eső esik náluk.
A Kodiak-sziget halászairól, kiváló lazacáról és orosz emlékekről (templomok, Baranov Múzeum) híres. A Kodiak Nemzeti Parkhoz tartozik a terület kétharmada, itt él Észak-Amerika legnagyobb testű ragadozója, a Kodiaki barna medve.

Miért éppen Alaszka?
A gleccserállam említésére mindannyiunknak a jég és a hideg jut eszébe, holott Alaszka négy időzónára van osztva és hat hónapon keresztül zöld. A nyári hónapokban havat legfeljebb csak a hegycsúcsokon találunk. Május és június a két legszárazabb hónap és június közepén a nap átlagosan 17-19 órát van fenn. A hőmérséklet délen ilyenkor elérheti a 24-30 fokot is. Talán sokan meglepődnek, hogy Alaszka, az USA legnagyobb és legkevésbé lakott állama az egyik legnépszerűbb desztiná-ciónak számít a hatalmas országban. Alaszkában az idegenforgalom a második legtöbb munkahelyet nyújtó iparág. 1996-ban az idegenforgalmi bevételek elérték az 1.4 milli-árd dollárt. Alaszka népszerűségének köszönhetően a turisták évi 3.8 mil-lió vendégéjszakát töltenek az államban. 

Alaszkát a legkönnyebben Vancouverből közelíthetjük meg, és a legelter-jedtebb az egyhetes all inclusive hajóstúra. Mivel az időeltérés 9-11 óra, Alaszkába indulás előtt ajánlatos Vancouverben tölteni egy napot akklimatizálódás céljából. A kellemes éghajlatú város csodálatos törté-nelmi negyeddel büszkélkedhet. Jelenleg évente 800 ezer a látogatók szá-ma, mely évek óta dinamikus növekedést mutat. 
Alaszka eléréséhez másfél nap hajózás szükséges az Inside Passage-on. Ez az ezer mérföldes tengeri út a világ leghosszabb védett hajózási útvona-la. Washington államból, Puget-Sundból kiindulva az alaszkai Skagway-ig tart. A kis csatornákon való hajózáshoz kapitányi bravúr szükséges. 
A hétnapos kirándulás első állomása Kaichikan, mely ékes bizonyítéka a térség turizmusának fejlődésére. 

Az infrastrukturális fejlesztéseknek köszönhetően a kikötő napi hat hajó fogadására képes. A városban mindössze évi tizenöt a napsütéses napok száma, ezért eséllyel pályázhatna a leg-esősebb város címre. A facölöpökre épített Creek Street-i házakat feltétlenül megéri felkeresni, melynek másik kuriózuma, hogy 1954-ig ez az utca volt a halászfalu vöröslámpás negyede. Stílusosan itt található a bordélymúzeum, mely nem mindennapi élményt kínál. A Totem Bight és a Saxman Történelmi Park 113 faragott totem oszlopa világhírű, sokan kifejezetten ezért a látványért fizetnek be az útra. A város látja el az egész orszá-got lazaccal, az összes értékesítés 95%-a innen származik. 


Alaszka fővárosát Juneaut csak egy számtalan szigetből és fjordból álló labirintuson keresztül érhetjük el. A főváros rendkívül népszerű, mivel ezen a környéken több híres gleccser is található. Még ha rövid is az itt töltött idő, a Mendenhall Gleccser meglátogatása mindenképpen ajánlott. A vastagabb pénztárcával érkezők mindezt felülről, egy helikopter fedélze-téről is élvezhetik. Az öt helikopterből álló flotta esős napokon 500, jó időben közel 800 utast szállít.
A következő állomás a hajdani aranyásók kedvenc helye volt. Skagway ál-landó lakóinak száma alig 800, mely az idegenforgalmi szezonban megduplá-zódik, hogy a napi 8000 vendég számára a megfelelő szolgáltatásokat biz-tosítsák. Az aranyásók sátorvárosa ma szabadtéri múzeum, ahol eredeti kosztümökben nézhetjük meg a város történetéről szóló előadást. Utazás a helyi kisvonattal a White Pass and Yukon út mentén szinte kötelező prog-ram. 
A kirándulás utolsó állomása Haines, mely népszerűségét a fehérfejű sa-soknak köszönheti. Késő ősszel közel 4000 gyűlik itt össze. Fakultatív programként horgászat vagy kajaktúra ajánlható, az utóbbi csak erősebb idegzetűek részére. Kikapcsolódásként a környező esőerdőkben a több száz éves fák között sétálhatunk. Sajnos, a fakitermelés az erdőt itt sem kí-mélte, de az idegenforgalomnak köszönhetően a mentalitás lassan talán megváltozik.találat
Részletes találati lista
Amerikai Egyesült Államok USA

Őszi szünet Floridában - csoportos körutazás tengerparti pihenéssel

9 napos körutazás tengerparti pihenéssel
1.064.900 Ft/fő

Nagy őszi USA és Kanada keleti-part körutazás

14 napos csoportos körutazás
1.498.900 Ft/fő

Los Angeles és Mexikó 6 napos hajóút a Norwegian Bliss luxushajó fedélzetén

Norwegian Cruise Line - Norwegian Bliss
 - 
262.400 Ft/fő

Kanada és New England 8 napos hajóút a Norwegian Joy luxushajó fedélzetén

Norwegian Cruise Line - Norwegian Joy
 - 
287.120 Ft/fő

Kanada és a New England 9 napos hajóút a Norwegian Joy luxushajó fedélzetén

Norwegian Cruise Line - Norwegian Joy
 - 
319.920 Ft/fő
Nem találja amit keres?
Kérjen ajánlatot!
Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!