Hotel Angsana Riad Collection **** Marrakesh

Kiváló választás családok számára ez a kedves szálloda, mely a város központjában található.

FőoldalAfrikaMarokkóMarrakeshHotel Angsana Riad Collection **** Marrakesh

Alapár tartalmazza

A repülőjegyet és repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, a szállást a választott ellátással. Útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, transzfereket, magyar képviseletet.

A területről

Marrakesh Marokkó délnyugati részén, az Atlasz-hegység lábánál fekvő város, az ország negyedik legnagyobb városa, és egyben Marokkó turisztikai központja. A lakosság többsége berber származású. A város nevéből ered Marokkó, az ország elnevezése is. A Marrakesht az arabok Al Hamra, azaz „vörös város” néven is ismerik. Az úgynevezett királyi városok egyike, Fez, Rabat és Meknesz mellett. Saját nemzetközi repülőtere van, a Menara International Airport.

Hotel Angsana Riad Collection **** Marrakesh

Szállás: 
szálloda
****

Leírás
Ez az elragadó szálloda alább található: Marrakech. A város központjától alig 10 méterre található szálloda minden helyi érdekességhez könnyű hozzáférést kínál. Az alábbi szálláshelyen összesen 41 szoba található: Angsana Riad Collection Az ingatlan története 1850-ig nyúlik vissza, majd a(z) 2012. évben teljesen felújították azt.

Felszereltsége
A kínált szolgáltatásokon és lehetőségeken kívül a látogatók a vezetékes és a vezeték nélküli internetkapcsolatot is igénybe vehetik az épületben. Az ingatlan 24 órás recepciója a vendégek kényelmét szolgálja. A(z) Angsana Riad Collection nem biztosít kiságyakat. Ez a(z) Angsana Riad Collection nem állatbarát létesítmény. Ezen felül a helyszínen egy parkoló is a vendégek további kényelmét szolgálja. Minden az ingatlanban megszálló vendég értékelni fogja a repülőtéri transzfer szolgáltatást. A nap végén az utazók kikapcsolódhatnak az ingatlan változatos egészségügyi kínálatának köszönhetően. Azok, akik ebben a létesítményben szállnak meg, igénybe vehetik az ingatlan vendéglátóipari szolgáltatásait. Bárki igénybe veheti a létesítmény által kínált konferencia szolgáltatásokat és létesítményeket, hogy egy eseményt itt ünnepeljen meg. Az utazóknak nem kell elhagyniuk a helyszínt ahhoz, hogy finom ételeket élvezhessenek, hiszen az épület számos remek vendéglátóipari egységgel rendelkezik. A(z) Angsana Riad Collection néhány szolgáltatásáért lehet, hogy további díjat kell fizetni.

Megjegyzés
A szálloda leírása a Hotelbeds.com weboldalról, angol nyelvről, a rendszer által került fordításra. Az esetleges fordítási, és/vagy tartalmi hibákért Irodánk nem vállal felelősséget.

Repülési idő: 
kb 4óra
Érkezési repülőtér: 
Menara International Airport

Hotel Angsana Riad Collection **** Marrakesh - közeli szállások:

Ön már járt itt? Mondja el véleményét!
Sajnáljuk!
Ár és időpont információ nem érhető el.
Hasonló utazások, nyaralások:

Hotel Angsana Riad Collection **** Marrakesh képek:

Fakultatív programok, Hotel Angsana Riad Collection **** Marrakesh

A Jemaa el-Fnaa téren található Marokkó és egész Afrika legnagyobb szabadtéri piaca. Az arab bazár apró üzlethelyiségekkel, műhelyekkel, szegélyezett szűk sikátorok áttekinthetetlen labirintusa. Ez az a tér, ami sosem alszik, itt a nap minden pontjában történik valami. Nappal az árusok zajától hangos a tér, de olykor kígyóbűvölők is feltűnnek. Ahogy hanyatlik a nap, úgy változik a tér arculata is. Estére a tér hangulata teljesen megváltozik, az árusokat felváltják a legkülönlegesebb ételeket kínáló mozgóbüfék.

Marrakech jelképe, a Koutoubia mecset több mint 70 méter magas minaretje. Az egyházi építmény a XIII. századtól színesíti Marrakech városát. A négyszögletes, tégladíszítésű torony mintául szolgált az ország többi minaretje számára, melyet szinte minden sugárút végén megtalálhatunk.

A XIX. században épült Bahia palota a király nagyvezérének palotájaként szolgált. Ez a rang az európai viszonylatban miniszterelnököt jelent, az épület is ennek megfelelően lett tervezve. A palota mesés kertjét banánfák, ciprusfélék és különböző virágzó bokrok színesítik. Az épületen spanyol, mór és francia elemek is felfedezhetők. Mint a legtöbb arab palota, ez sem összpontosul egyetlen központi tér köré, hanem különálló termek folyosókkal összekötött együttese, melyeket belső udvarok választanak el egymástól. Az udvarokban szökőkutak, citrusfélék és színes virágú bokrok díszelegnek.

A francia negyed déli részén található Menera kert egy hatalmas mesterséges tó köré épített park. A kertben szerdától szombatik minden este showműsor, fény- és hangjáték kápráztatja el az oda látogató turistákat.

Ha megelégeljük a nyüzsgő tömeget, beülhetünk egy csodás kávézóba vagy teázóba, melyek nagy számban megtalálhatók a főtér körül. Ezen kávézókból nagyszerű kilátás nyílik a naplementére. A Chez Ali nevű gigantikus szórakozóhelyet és Ali nevű gazdag vállalkozó álmodta meg és valósította meg. A Disneylandre emlékeztető építményben összegyűjtötték az arab építészet valamely jellegzetességét: felépítették a díszletszerű palotákat és felállították a hatalmas tömegeket befogadó sátrakat. A vendégeket mentateával fogadják, melyet alacsony asztalok mellett, kényelmes párnákon fogyaszthatnak el, amíg várják a sokfogásos vacsorájukat. A tökéletes hangulatot Dél-Marokkó hegyvidékeinek zenészei biztosítják. A vacsora után különféle showműsorok, látványos harci játékok és zenés műsorok kápráztatják el a vendégeket.

El Badi Palotájából ma már csak romok fellelhetők, de egykor ez egy díszes palota volt, amelyet portugál váltságdíjból építettek a Három Királyok csatáját követően a XVI. században. A 25 éven át tartó építkezés alatt kizárólag a legpazarabb és legdrágább anyagokat használták fel. A palotának 360 szobája és számos kerti pavilonja van. Egy későbbi szultán kifosztotta a hajdan pompás épületet, minden értéket a saját palotájába vitetett. Ennek eredményeképpen ma csak a palota romjai lelhetők fel.

A Jardin Majorelle egy igazi oázis a város szívében. Az 1900-as évek elején készült csodálatos kertet nem lehet eltéveszteni, hiszen az oázis központjában egy különleges kék épület található. 1980-ban Yves Saint-Laurent és üzlettársa vásárolta meg. 2008-ban, amikor Yves Saint-Laurent elhunyt, hamvait a kertben szórták szét.

Gyönyörű a város új, de hagyományos stílusú színháza, melyben gyakran lépnek fel francia színészek.

Egyéb tudnivalók - Hotel Angsana Riad Collection **** Marrakesh
Alapár tartalmazza: 

A repülőjegyet és repülőtéri illetéket, kerozin pótdíjat, a szállást a választott ellátással. Útlemondási biztosítást.

Alapár nem tartalmazza: 

Baleset-, betegség- és poggyászbiztosítást, transzfereket, magyar képviseletet.

Kötelező költségek: 

Repülőjegy és repülőtéri illeték, kerozin pótdíj, útlemondási biztosítás

Előleg: 

A foglalás minimum 60% előleggel lehetséges, ami lemondás esetén nem jár vissza az utasnak.
A lemondás 60% kötbérrel az indulási dátumot megelőző 8. napig, 7-0. napig 100% kötbérrel lehetséges.

Egészségügyi tudnivalók: 
Ajánlott gyógyszerek: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasmenés elleni szer, ragtapasz. Kizárólag palackozott víz fogyasztását javasoljuk, mely mindenütt kapható. Másfél liter ásványvíz ára: 150-200 Ft. A közegészségügyi helyzet megfelelő, járványveszéllyel nem kell számolni, védőoltás nem szükséges. A marokkói ételek fűszerezése eltér az európaitól, így egyeseknél előfordulhatnak gyomorpanaszok. Érdemes hozni néhány alapvető gyógyszert: láz- és fájdalomcsillapító, görcsoldó, hasfogó, hashajtó, megfázás- és torokfájás elleni szer, kalcium pezsgőtabletta, sebfertőtlenítő szer. Jó szolgálatot tehet egy lázmérő, néhány ragtapasz és fásli.
Vízum: 
Európai Uniós tagságunknak köszönhetően a magyar állampolgárok is 90 napig tartózkodhatnak vízum nélkül Marokkóban. A visszautazás tervezett dátumától számolva még legalább 6 hónapig érvényesnek kell lennie az útlevélnek. A belépésnél ügyelni kell arra, hogy a marokkói határőr a beutazási pecsétet és a regisztrációs számot bepecsételje az útlevélbe, mivel ezek igazolják a legális belépést az országba. Ezek hiányában a tartózkodás illegálisnak is minősülhet. Az országba be- és kilépés során minden alkalommal egy regisztrációs nyomtatványt kell kitölteni az utazással kapcsolatos főbb információkról, amelyet az úti okmány ellenőrzésnél kérnek el a marokkói határőrök (személyes adatok, úti okmány adatai, utazás célja, szálláshely címe). A nyomtatványok beutazáskor a repülőgépen kerülnek kiosztásra, kiutazáskor pedig a repülőtereken vannak kihelyezve, általában a poggyászfeladó pultoknál. A marokkói hatóságok tájékoztatása szerint ajánlatos, hogy az egyik szülővel vagy törvényes képviselő nélkül, kísérettel vagy kíséret nélkül utazó kiskorú gyermekek vagy azok kísérői rendelkezzenek a marokkói belépés, tartózkodás és kiutazás ideje alatt a gyermek törvényes képviselőinek egyszerű (előírt forma nélküli, lehetőség szerint francia vagy angol nyelven írott) beleegyező nyilatkozatával a gyermek külföldre utazásával kapcsolatban. A gyermek személyi adatait, a kísérő személyi adatait, utazási célt, időtartamot, a törvényes képviselő/képviselők személyi adatait, pontos elérhetőségét tartalmazó nyilatkozatot a határellenőrzés során elkérhetik. A nyilatkozatot közjegyző előtt javasolt megtenni. Ajánlatos továbbá, hogy rendelkezzenek a gyermek törvényes képviselőjének/képviselőinek személyazonosságát igazoló okmány adatoldalának másolatával, esetleg a gyermek születési anyakönyvi kivonatának másolatával. A repülőtéri ellenőrzés az oda és a visszaút esetén is a megszokottnál hosszabb időbe telhet, így érdemes a gépindulás előtt minimum 2,5 órával megjelenni a repülőtéren.
Időjárás: 
Az óceáni partvidéken hűvös párás óceáni légáramlat a jellemző, amelynek nyáron kellemesen hűtő, télen a nyirkos hidegérzést fokozó hatása van. A Földközi-tenger mentén az éghajlat a spanyol és olasz partokéhoz hasonló. A belső, illetve déli területeken a nyár nagyon meleg és száraz, a tél enyhe, kivéve a Rif- és az Atlasz-hegység magasabb területeit, ahol télen hó és fagy van. Az utóbbi területeken kívül általában csak a jobb szállodákban van fűtés télen. A nyár száraz és meleg (sivatagi széljárás esetén a tengerparton is lehet 40 fokos meleg), a tél csapadékos. Nyáron a sivatagos, keleti, dél-keleti területeken homokvihar veszély áll fenn.
Kiutazási forma: 
repülő
Kiutazás: 

Menetrend szerinti járatokon Budapest - Marrakesh útvonalon.

Ingyenesen 2 db kézipoggyász vihető: 1 db 55x40x20 cm és 1 db 35x20x20 cm. Amennyiben nem vásárol  „Elsőbbségi beszállást”, akkor a nagyobb bőrönd mindenképpen a rakodótérben lesz elhelyezve, ingyenesen.
Ha megvásárolja az „Elsőbbségi beszállást”, akkor a kis- és nagyméretű kézipoggyászt is felviheti az utastérbe, kivéve, ha műveleti okokból a nagy méretű kézipoggyászt a rakodótérben kell elhelyeznie a Légitársaságnak.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!