Panama-csatorna és a Karib-tenger kincsei Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! Island Princess

Útvonal: Miami ~ Kajmán-szigetek ~ Cartagena ~ Panama-csatorna ~ Limon ~ Ocho Rios ~ Miami

FőoldalHajóutakKarib-tengerPanama-csatorna és a Karib-tenger kincsei Repülős hajóút Magyar idegenvezetővel! Island Princess

1.nap:
Elutazás Budapestről menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Miamiba. Délutáni érkezést követően transzfer a szállodába, szobák elfoglalása. A nap további részében szabadidő.

2.nap:
Reggeli után félnapos fakultatív kirándulás az UNESCO világörökségi részét képező, 6.000 km2-es kiterjedésű Everglades Nemzeti Parkba, mely az Egyesült Államok második legnagyobbja. Az 1993. óta veszélyeztetettnek minősített parkban az egész évben 30 0C fok körüli átlaghőmérsékletnek illetve a páradús levegőnek köszönhetően számos hüllőnek, madárfajnak és növénynek teremt ideális életfeltételeket. Legnépszerűbb lakója az aligátor, melyet a mocsárjáró csónakok fedélzetéről természetes környezetükben is megfigyelhetnek a látogatók. Az airboat-tal való utazást egy aligátor show követi, ahol közvetlen közelről is megismerkedhetnek az állatok viselkedésével. A délután további részében szabad program, melynek keretében érdemes végigsétálni a pezsgő, már-már karibi hangulatot árasztó Ocean Drive-on vagy felkeresni a Lincoln Road számtalan üzletet és éttermet kínáló sugárútját. Szállás South Beach-en.

3.nap:
Reggeli, majd kijelentkezés a szállodából. Transzfer autóbusszal Fort Lauderdale kikötőjébe. Bejelentkezés az Island Princess fedélzetére, kabinok elfoglalása. Vacsora és szállás a hajón.

4.nap:
Egész napos hajózás a három szigetből álló, korallzátonyokkal és tölcsértorkolatokkal tarkított Kajmán-szigetek irányába. Ezen a napon lehetőség adódik megismerni a Caribbean Princess tengerjáróhajót, melyet kifejezetten a Panama-csatorna átkelésére terveztek.

5.nap:
A reggeli órákban kikötés George Town-ban, a Kajmán-szigetek fővárosában. A különleges fakultatív program életre szóló élményt nyújt a látogatóknak. Egy rövid sétahajózás után érkezés az Atlantis TS-XI-hez, egy, az amerikai parti őrség által jóváhagyott, kb. 20 méter hosszú, akkumulátorral működő kisméretű tengeralattjáróhoz, amelyet kifejezetten a trópusi vizek „városnézéséhez” terveztek. Az Atlantis 48 fős kapacitással rendelkezik, és 26 nagy oldalsó nyílással, amelyek ablakot nyitnak a lenyűgöző tenger alatti világra. Kb. 30 méter mélységbe merülve megcsodálható a Kajmán-szigetek keleti partjának egzotikus élővilága. Az Elkhorn-korall és a szivacsok mellett a tengeri teknősök, a karibi szirticápák, a Hawksbill teknősök, a foltos sasrája és a tengeri csigák mind felbukkannak ezen a területen. A másfélórás kirándulást követően visszatérés a kikötőbe. Vacsora és szállás a hajón.

6.nap:
A tengeri nap tökéletes alkalom, hogy élvezzék a karibi napsütést a medence partjánál, bekapcsolódjanak az animációs programok egyikébe vagy a díjnyertes Lotus Spa-ban frissüljenek fel.

7.nap:
Kikötés a reggeli órákban Kolumbia gyöngyszemében, Cartagenában, amiről úgy tartják, hogy ha Kolumbia Isten kalapja, akkor Cartagena rajta a bokréta. A félnapos fakultatív városnézés végig kalauzolja az érdeklődőket Dél-Amerika legkiterjedtebb erődrendszerével rendelkező, koloniális stílusú városában. Az autóbuszos utazás lehetőséget ad számos történelmi műemlék megtekintésére mielőtt eléri a három részre osztott óvárost, mely 1984 óta szerepel az UNESCO Világörökségi listáján, színes házaival, nyüzsgő hétköznapjaival és kulcsfontosságú kikötőjével. A szűk, macskaköves utcák, balkonládák, gyarmati időkből származó házak és a mindenhonnan kiszűrődő vallenato ritmusa vonzza a látogatókat. Itt található a Szent Pedro Claver templom is, melyet a XVII. században építtettek a rabszolgák védőszentjének tiszteletére. Cartagena összetéveszthetetlen hangulata Gabriel García Márquez inspirációs forrása is volt, a városban játszódik a Szerelem a kolera idején című regénye. Érkezés a Heredia Színház épületéhez, melyet 1911-ben emeltek az egykori kolostor romjain és ahol egy folklór előadás keretében Kolumbia három legfontosabb régiójának hagyományos táncait mutatják be – az Atlanti-óceán partjairól Cumbia és Fandango, a Csendes-óceán partjairól Currulao és Sanjuanero és a Los Andes-i régióból Market Place. Vacsora és szállás a hajón.

8.nap:
Kora reggeli órákban érkezés a Panama-csatornához. A csatorna működését a zsiliprendszer és roppant gépezetek armadája biztosítja, ahol három-három keskeny zsilipkamra emeli a hajókat. Az Atlanti- és a Csendes-óceánt összekötő keskeny földszoros számos viharos történet főszereplője volt, mielőtt Ferdinánd de Lesseps megálmodta a transzkontinentális csatorna építését. Az egész napos fakultatív kirándulás során utazás a Chagres-folyó és a Panama-csatorna partján fekvő Gamboa kicsiny falujába, mely az 55.000 hektáros Soberania Nemzeti Park szívében található. A falvacskát az alacsonyan fekvő terület hatalmas esőerdőiben burjánzó növényzet és a lenyűgöző állatvilág veszi körül. Az út a Gaillard Cuton – Panama kontinentális vízválasztóján keresztülvezető mesterséges völgy – vezet végig, amely kapcsolatot teremt a Gatun Lake-kel, és ezáltal az Atlanti-óceánnal és a Panamai-öblön keresztül a Csendes-óceánnal. E csatorna konstrukciója mindenidők egyik legjobb mérnöki munkája. Az óriási erőfeszítés pedig meghozta gyümölcsét, hiszen lehetővé tette a hatalmas kereskedelmi előnnyel járó, gyors hajózást. A Gaillard Cut átszelése után érkezés a Pedro Miguel Locks-ba, az első zsiliphez, mely kb. 9 méteres lépcső. Ezután éri el a Miraflores kettős zsiliprendszerét, ahol 17 méteres lépcső segítségével kerül a Csendes-óceán szintjére. Útközben egy könnyű ebédet fogyaszthat el a csoport, majd a délutáni órákban érkezés Panama városába. Vacsora és szállás a hajón.

9.nap:
Érkezés a reggeli órákban Costa Ricába, Limon tartományába, ahol lenyűgöző tengerpart, burjánzó banánültetvények és sűrű esőerdő fogadja a látogatókat. A Karib-térség ezen része még mindig ritkásan lakott. A helyi telepesek ritmusos beszéde és a reggae dallamai színt hoznak a bungalókba és a halászfalvakba. Az egész napos fakultatív kirándulás során hajókázás a világhírű Tortugero-csatornán, melyet pazar növény- és állatvilág tesz még színesebbé. Később a díjnyertes Verague esőerdő felfedezésére adódik lehetőség, természettudós vezetésével. Egy lombkoronatúra keretén belül az erdőt felülről csodálhatják meg, majd egy drótkötélpályán kialakított libegővel testközelből figyelhető meg az erdő madárvilága és az ezeregy színben játszó pillangók sokasága. A vibráló környezetben természetes élőhelyén találkozhatnak számos állatfajjal, mint a lajhár, kajmán, teknős és majom. Az Óriások ösvényét végigjárva érkezés a kétlépcsős, 20 méter magas Puma-vízeséshez. A látogatóközpontban elfogyasztott ebédet követően visszautazás a kikötőbe. Vacsora és szállás hajón.

10.nap:
Egész napos hajózás Jamaica irányába.

11.nap:
Érkezés a reggeli órákban a vérpezsdítő ritmus, az édes illatok és az utánozhatatlan ízű rum hazájába, a „források földjének” is nevezett Jamaicába. A félnapos fakultatív program során Jamaica legjelentősebb természeti attrakciójához, a Dunn’s River Falls-hoz látogathatnak el az érdeklődők. A sziget lélegzetelállító nemzeti kincse a világ egyetlen vízesése, amely közvetlenül a tengerbe ömlik. A mintegy 200 méter magasságú zuhatag megmászását a lecsiszolt mészkőteraszok teszik lehetővé, igazán egyedülálló élményt kölcsönözve a kirándulásnak. Útközben a természetes medencékben pihenésre, úszásra és a lezúduló víztömegnek hála masszázsra is van lehetőség. Későbbiekben a Reggae Hill felkeresése, ahol élvezhetik a sziget kulturális örökségeit, a reggae zenét és a változatos, egyedi gasztronómiát. Lehetőség adódik pihenésre, fürdőzésre a kristálytiszta vízben, a trópusi növények felfedezésére és sétára is, miközben bongo dobosok, táncosok és élőzene gondoskodik az önfeledt kikapcsolódásról. Az autentikus ízvilágot egy ötfogosásos, tapas jellegű ebéd és tipikus karibi koktélok teszik felejthetetlenné. Vacsora és szállás a hajón.

12.nap:
Az utolsó tengeri nap során a napozóteraszon élvezhető a karibi napsütés, lágy ritmusok és finom koktélok kíséretében, miközben Fort Lauderdale irányába siklik a hajó.

13.nap:
A reggeli órákban visszaérkezés Fort Lauderdale kikötőjébe. Kijelentkezés a hajóról, majd félnapos városnézés Little Havanna és az Art Deco negyed érintésével Miamiban. Délután transzfer a repülőtérre, hazautazás.

14.nap:
Érkezés Budapestre a délutáni órákban.

Fakultatív kirándulások:
~ Everglades Park: 35.000,- Ft
~ Kajmán-szigetek: 39.000,- Ft
~ Cartagena: 29.000,- Ft
~ Panama-csatorna: 69.000,- Ft
~ Costa Rica: 59.000,- Ft
~ Jamaica: 35.000,- Ft

A fakultatív programokat minimum 10 fő jelentkezése esetén kíséri magyar idegenvezető.

A részvételi díjak kétágyas kabinban történő elhelyezés esetén és személyenként értendők.

BEUTAZÁSI SZABÁLYOK:
A magyar állampolgárok vízum előzetes beszerzése nélkül utazhatnak az Amerikai Egyesült Államokba, maximum 90 napos tartózkodásra, amennyiben regisztrálnak az ESTA rendszerében. Ez a kedvezmény kizárólag a biometrikus azonosítóval ellátott (bordó) útlevélre vonatkozik, a régi típusú (kék) útlevél továbbra is vízumköteles.

A vízummentességi programban részt vevő országokból nem léphetnek be többé vízum nélkül az Amerikai Egyesült Államokba azon állampolgárok, akik 2011. március 11. után Iránba, Irakba, Szudánba vagy Szíriába utaztak. A beutazási korlátozás ugyanakkor érvényes azokra, akik kettős állampolgársággal rendelkeznek: a vízummentességi programban részt vevő ország állampolgárai, emellett iráni, iraki, szudáni vagy szíriai állampolgárok is. Nekik ezentúl a szokásos vízumkérelmet kell benyújtaniuk az adott ország amerikai nagykövetségén vagy konzulátusán. Akik már rendelkeznek ESTA vízumengedéllyel, azoktól visszavonják és egyedi elbírálás alapján döntenek a vízumaikról.

Pótágyas kabinokra vonatkozó ajánlatainkért érdeklődjék irodánkban!

Indulási kikötő: 
Miami
Érkezési kikötő: 
Miami

Ár tartalmazza

- utazás menetrend szerinti repülőjáratokkal, átszállással Budapest – Miami – Budapest útvonalon, turista osztályon,
- 10 éjszakai szállás a hajón a kiválasztott kabinkategóriában, 2 éjszakai szállás Miamiban, háromcsillagos szállodában,
- transzfer autóbusszal,
- teljes ellátás a fedélzeten (korlátozott italfogyasztással), reggeli Miamiban,
- repülőtéri és kikötői illeték,
- hajón fizetendő szervizdíj,
- félnapos városnézés Miamiban,
- a hajó legtöbb szórakoztató- és sportlétesítményének használata,
- baleset-, betegség- és poggyászbiztosítás,
- magyar idegenvezető az utazás teljes időtartama alatt.

Ár nem tartalmazza

útlemondási biztosítás, ESTA engedélyt, fakultatív programok és egyéb személyes kiadások.

Hajótársaság: 
Princess Cruises line

A  Coral Princess testvérhajó. Együtt alkotják az úgynevezett Panamax (a legnagyobb Panama csatornán átkelni képes hajó) csoportot a Princess flottában.

Szolgáltatások: 

A cirkálón a tucatnyi egyedi hangulatú éttermen felül változatos szórakozó komplexumok várják az utasokat, mint színház, mozi, képgaléria, koncertek és sportlétesítmények.

Belső kabinok:
A belső luxuskabinok ideálisak a pihenésre és feltöltődésre vágyó utasok számára. Ezek, a legelérhetőbb kabintípusok dupla ággyal, vagy nagyméretű franciaággyal felszereltek, továbbá hűtővel, hajszárítóval, TV-vel, mellékhelységgel és tusolóval ellátottak.

Balkonos kabinok:
A standard kabinoknál nagyobb méretével elegáns komfortot és lenyűgöző kilátást keltő szállás. Élvezzék a privát erkély által nyújtott pihentető hangulatot a kinti asztal mellett ülve, akár a nyílt tenger lenyűgöző panorámáját nézve naplementekor, vagy az újonnan felfedezendő városok kikötőihez közeledve. Az erkély tökéletes teret ad még egy hangulatos közös reggeli, vagy esti koktél elfogyasztásához.

Óceánra néző kabin:
Elmerülhet az óceán látványának élvezetében, továbbá az ablakos kabinok a természetes megvilágítás hangulata mellett minden, a belső kabinokra jellemző kényelemi felszereltséggel ellátottak.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!