10 nap Földközi-tenger nyugat a MSC Grandiosa fedélzetén Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Grandiosa

Útvonal: Genova - Nápoly - Messina - Valletta - tengeren- Mallorca - Barcelona - Marseille- Genova

FőoldalHajóutakFöldközi-tenger10 nap Földközi-tenger nyugat a MSC Grandiosa fedélzetén Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Grandiosa

1. nap - Budapest
Elutazás autóbusszal Budapestről a kora esti órákban.

2. nap - Genova
Megérkezést követően beszállás a hajóba és a koraesti órákban kihajózás dél felé, Nápoly irányába.

3. nap - Nápoly 
(Két fakultatív lehetőséget kínálunk, de csak az kerül elindításra, amelyikre magasabb létszámmal jelentkeznek)

1. Lehetőség

A Nápolyi-öbölből egy rövid hajóút után a gyönyörű Capri szigetén találjuk magunkat. Buszos kirándulásunk első állomása Anacapri lesz, amely egy fennsíkon terül el csaknem 300 méterrel a tengerszint fölött. Szabadidő keretein belül megcsodálhatjuk a város hangulatos utcácskáit és lehetőségünk lesz szuvenírt is vásárolni az itt található boltok egyikében. Ezt követően megtekintjük a Villa San Michelle-t, ami a 20. század fordulóján épült és ahonnan páratlan kilátás tárul elénk az egész szigetre. A következő állomásunk Capri városa, ahol szintén szabadidő keretein belül fedezhetjük fel a Piazza Umberto I teret, ami Capri történelmi központjában található vagy Augustus Kertjét, ahonnan gyönyörű kilátás nyílik a Faraglioni sziklákra. A kirándulásunk végén transzfer vissza a kikötőbe.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy a hajótársaság által delegált idegenvezető nem tartózkodik végig Önökkel, de természetesen az általános tudnivalókról és lehetőségekről tájékoztatni fogja Önöket és az idegenvezetőnket is. Az alapdíj nem tartalmazza a belépőt Augustus kertjébe.

Minimum létszám:  14 Fő

Részvételi díj:  25.000 Ft / fő

2. Lehetőség

Kirándulásunk első állomása Sorrento, amelyet csodás parti falvakon keresztül közelítünk meg busszal. A Nápolyi-öböl partján fekvő kikötővárost parkok, erdők, narancs- és olajültetvények tarkítják, hangulatos kis utcácskáival és természeti szépségével garantáltan elkápráztat bennünket. Ezt követően gyalogosan közelítjük meg a Piazza Tassot, amely Sorrento központja és ahol a szűk sikátorok történelmi épületeket és színes üzleteket rejtenek. A következő nevezetességeket tekintjük meg Sorrentoban: a 11. századi Sorrento székesegyházat, a 15. századi Sedil Dominova épületet (kívülről), a San Francesco templomot és a szomszédos kolostort. Követkető állomásunk a Világörökség részét képező Pompei városa, melyet Kr.u. 79-ben pusztított el a Vezúv. Helyi idegenvezetőnk vezetésével visszamegyünk az időben és betekintést kapunk arról, hogyan is éltek itt az emberek a katasztrófa lesújtása előtt.

Minimum létszám:  14 Fő

Részvételi díj:  25.000 Ft / fő

4. nap - Messina
Kirándulásunk egy élvezetes buszos úttal kezdődik Messinán keresztül, amely során a gyönyörű panoráma mellett megcsodálhatjuk a Neptun szökőkutat, a törvényszéket és az egyetemet. Ezt követően több megállót is beiktatunk, először a Piazza Duomo téren (Dóm tér), hogy kívülről megcsodáljuk a katedrálist és a harangtornyot, majd a Cristo Re templom előtt, mely a messinai kikötő és a szoros közelében fekszik. Messina felfedezése után Szicília ékkövéhez utazunk, Taorminába. Gyalogosan felkeressük a rómaiak által újjáépített csodálatos panorámával rendelkező Amfiteátrumot, majd kívülről megtekintjük a 15. században épült Corvaia Palotát, amely korábban a Szicíliai Parlament székhelye volt. Megtekintjük továbbá a kis római színházat, az Odeont (kívülről) és a Szent Miklós Katedrálist.  A túra végén szabadidő keretében lehetőségük nyílik vásárlásra, mielőtt a csoport visszatér Messina kikötőjébe.

Felhívjuk szíves figyelmüket, hogy szentmise esetén a Katedrális csak kívülről tekinthető meg. Kérjük, a kirándulás alatt a vallásos helyek megtekintésekor viseljenek vállakat és térdeket takaró öltözetet.

Minimum létszám:  14 Fő

Részvételi díj:  16.000 Ft / fő

5. nap - Valletta
Ha Máltán járunk nem tehetünk mást, minthogy meglátogatjuk a sziget jelenlegi fővárosát, Vallettát, de nem szabad kihagynunk a régi fővárost, Mdinát sem, amely szintén lenyűgöz bennünket. Ezen a félnapos kiránduláson mindkét várost megtekinthetjük. Elsőként Vallettába indulunk, ahol ellátogatunk a gyönyörűen parkosított Barakka kertekbe, ahonnan páratlan kilátás nyílik a Nagy Kikötőre. Ezek után a Szent János társkatedrálisba vezet utunk, melyet a Máltai Lovagrend építtetett a 16. század második felében. A díszes belső tér kincsekben gazdag, többek között Caravaggio Keresztelő Szent János lefejezése című festményét is rejti. A kirándulás a sziget közepén található középkori városban, Mdinában folytatódik. A „Csendes városként” is számon tartott régi fővárosban ellátogatunk a barokk stílusban épült Szent Pál Katedrálishoz, amely szinte uralkodik a város fölött. A túra a város szűk utcáit bejárva, Mdina történelmi emlékeit megismerve ér véget.

Felhívjuk szíves figyelmüket: A templomokban a fényképezés és filmezés nem megengedett. Kérjük, a kirándulás alatt a vallásos helyek megtekintésekor viseljenek vállakat és térdeket takaró öltözetet.

Minimum létszám:  14 Fő

Részvételi díj:  16.000 Ft / fő

6. nap - Tengeren
Ezt a napot a tengeren töltjük, így alkalmunk adódik felfedezni a 8 éjszakán át otthonukként szolgáló úszó szállodát és igénybe venni annak sok-sok szolgáltatásainak valamelyikét.

7. nap - Mallorca
Az autóbuszos városnézés első állomása a Castillo de Belver ( kívülről), ahonnan csodálatos kilátás nyílik Palma de Mallorcára. A kikötőből kb. 40 perc alatt jutunk el Valldemossa városkába, mely igazi gyöngyszem a sziget belsejében, 400m magasan a Tramuntana hegyen. A mandula-,  olaj- és narancsfákkal körbeölelt romantikus kisváros, Chopen lakóhelye volt. Itt kb. 1 órát töltünk el, majd visszatérve a fővárosba  gyalogosan tekintjük meg a történelmi nevezetességeket: Katedrális, El Almudeina Palota, majd rövid szabadidő keretében lehetőség nyílik a szűk sikátorokban sétálni, majd autóbusszal jutunk vissza a hajóhoz.

Felhívjuk szíves figyelmüket: A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözék ajánlott.

Belépő a Katedrálisba: 8 € / fő

Minimum létszám:  14 fő

Részvételi díj:  18.000  Ft / fő

8. nap - Barcelona
Kirándulásunkat a Montjuic hegyi kilátónál kezdjük, ahonnan gyönyörű panoráma nyílik az egész városra. A Colombus emlékmű érintésével, panorámás városnézésünk során láthatjuk az Olympiai falut, Bikaviadal arénát. A Güell Park a következő állomásunk (ingyenes rész látogatása), majd innen tovább indulva menézzük a Sagrada Familia-t, a most is épülő templomot, Barcelona szimbólumát, mely Gaudi fő alkotása. Igény szerint a templom belső látogatására is lehetőség nyílik magyar nyelvű vezetéssel. A templom környékén az Exaimple negyedben számos étterem és tapasz bár várja vendégeit. Itt fakultatív ebédelési lehetőségre nyílik alkalmunk. A Passeig de Gracia-n haladva (a város legelegánsabb utcája) buszról megtekinthetjük Gaudi két híres lakóépületét, a Casa Batlló és la Pedrera házakat. Ezt követően a gótikus negyedben megnézzük a Katedrálist, a Királyi Palotát, majd szabadidő a Ramblason, ahol meg lehet tekinteni a híres piacot, a “la Boqueria“ –t .

Belépő:  Sagrada familia  27 € / fő  -   min. létszám 14 fő

Minimum létszám:  14 fő

Részvételi díj:  18.000 Ft / fő

9. nap - Marseille
Programunk egy másfél órás buszos úttal kezdődik, ami Dél-Franciaország gyönyörű kulturális és történelmi városába, Arlesbe vezet. Az UNESCO a város Római emlékműveit 1981-ben feljegyezte a Világörökségek listájára.  Vincent van Gogh holland posztimpresszionista festő, 1888 és 1889 között élt Arlesban, ahol több mint 300 festményt alkotott. Programunk során megtekintjük a St. Trophime templomot, amely inspirálta a festőt az egyik leghíresebb festményének elkészítésében, illetve a Római amfiteátrumot, melyet I. u. 90-ben építettek. A 20.000 néző befogadására képes amfiteátrumban négy évszázadon keresztül szekérversenyeket és gladiátor harcokat rendeztek, ma már azonban koncerteknek, versenyeknek és Feria d'Arles idején bikaviadaloknak ad otthont. Ezt követően egy kis szabadidő következik, majd transzfer vissza a kikötőbe.

Felhívjuk szíves figyelmüket: A vallási helyek látogatásához konzervatív öltözék ajánlott.

Minimum létszám:  14 fő

Részvételi díj:  14.000 Ft / fő  

10. nap - Genova – Budapest
Visszaérkezés Genovába, majd a kiszállást követően a délelőtti órákban autóbusszal visszaindulás Budapestre.

A program változtatás jogát fenntartjuk!

Kabin típusok:

Ablakos Bella kabin
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható.Szekrény,fürdőszoba zuhanyzóval,Interaktív TV, telefon és széf, Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), mini bar, légkondícionáló, Zoe virtuális személyi asszisztens. A kabin terület kb. 15-25nm.
A méret, az elrendezés és a bútorok eltérhetnek a képen láthatótól (ugyanebben a kabinkategóriában). 

Ablakos Fantastica kabin
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható.Szekrény,fürdőszoba zuhanyzóval,Interaktív TV, telefon és széf, Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), mini bar, légkondícionáló, Zoe virtuális személyi asszisztens. A kabin terület kb. 15-25nm.
A méret, az elrendezés és a bútorok eltérhetnek a képen láthatótól (ugyanebben a kabinkategóriában). 

Balkonos Bella kabin
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható.Szekrény,fürdőszoba zuhanyzóval,Interaktív TV, telefon és széf, Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), mini bar, légkondícionáló, Zoe virtuális személyi asszisztens. A kabin terület kb. 19-22nm.

*Ez a mérettartomány magában foglalja mind a normál kabinokat, mind a mozgáskorlátozott kabinokat, amelyek nagyobbak.
A méret, az elrendezés és a bútorok eltérhetnek a képen láthatótól (ugyanebben a kabinkategóriában). 

Balkonos Fantastica kabin
Kétszemélyes ágy, amely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható.Szekrény,fürdőszoba zuhanyzóval,Interaktív TV, telefon és széf, Wifi kapcsolat elérhető (térítés ellenében), mini bar, légkondícionáló, Zoe virtuális személyi asszisztens. A kabin terület kb. 19-22nm.

*Ez a mérettartomány magában foglalja mind a normál kabinokat, mind a mozgáskorlátozott kabinokat, amelyek nagyobbak.
A méret, az elrendezés és a bútorok eltérhetnek a képen láthatótól (ugyanebben a kabinkategóriában).

Indulási kikötő: 
Genova
Érkezési kikötő: 
Genova

Ár tartalmazza

a buszos utat Budapest-Genova-Budapest útvonalon
a kétágyas elhelyezést 8 éjszakára a választott kabinkategóriában
a kikötői illetéket 
a hajón teljes ellátást korlátozott italfogyasztással
24 órás szobaszervizt (Fantastica esetén)
a közös utastér, számos fedélzeti létesítmény használatát a hajón
a kikötőben a csomaghordást be- és kiszálláskor
a magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes idejére

Ár nem tartalmazza

A borravalót, az egyéb italfogyasztást, a fakultatív kirándulások, és személyre szabott szolgáltatások árait. Igény esetén útlemondási,  valamint betegség-, baleset- és poggyászbiztosítás köthető!

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises

Az MSC Cruises 2019. novemberében adja át legújabb, MSC Grandiosa tengerjáró hajóját, mely a Meraviglia Plus hajóosztály tagjaként érkezik. Az MSC Grandiosa a tengeri szórakoztatást újabb szintekre emeli, ezzel garantálva az önfeledt kikapcsolódást. A Carousel Lounge-ban újabb két Cirque de Solei előadás készül kifejezetten a hajótársaság megrendelésére. A Polar Aquapark a család apraja-nagyjának örömére szolgál, hiszen a tengerek legizgalmasabb víziparkjában három csúszda, számtalan medence és sok-sok játék közül választhatnak az utasok. Az aktív kikapcsolódás szerelmesei felkereshetik a panorámás edzőtermet, a Sportplex pályát, vagy a nyitott fedélzeten a futópályán élvezhetik a friss tengeri szellőt. Az ízutazás is garantált a fedélzeten, hiszen minden este különböző ételkülönlegességek közül választhatnak az utasok. A testi-lelki feltöltődésről a díjnyertes, hatalmas területen kialakított Aurea Spa gondoskodik. Napközben és esténként a bowling pálya, a virtuális játéktér, a gyermek- és tinédzserklubok valamint a Broadway-színvonalú előadásokat felvonultató színház felel a szórakoztatásért.

MSC Yach Club Royal lakosztály: franciaágy, tágas ruhásszekrény, fürdőszoba káddal és zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) bár, hűtő, kávéfőző, légkondicionáló, erkély étkezőasztallal és pezsgőfürdővel.

MSC Yacht Klub Deluxe lakosztály: franciaágy, tágas ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, kávéfőző, légkondicionáló, erkély.

MSC Yacht Klub Interior:  franciaágy, ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval,  okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, kávéfőző, légkondicionáló.

Duplex (kétszintes) lakosztály: Alsó szinten található: nyitott nappali/étkező kanapéval, mely kérésre franciaággyá alakítható. Felső szinten található: hálószoba franciaággyal, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható. Két gardróbszekrény, két fürdőszoba (az egyik káddal, a másik pedig zuhanyzóval.) Okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló. A  lakosztályhoz tartozik egy erkély, étkezőasztallal és pezsgőfürdővel.

Lakosztály szögletes erkéllyel: franciaágy, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, tágas ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló. Az erkélyen étkezőasztal és pezsgőfürdő.

Kabinok családok részére: akár 10 fő befogadására is képes, két vagy 3 összenyitható kabinból áll, melyek külön fürdőszobával rendelkeznek. Csak a “fantastica experience” igénylésével érhető el.

Balkonos kabin: franciaágy, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható, ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval,  okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló. Egyes kabinok részleges kilátással rendelkeznek.

Tengerre néző kabin:  franciaágy, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható,  ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval vagy káddal, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló.

Belső kabin: franciaágy, mely kérésre két egyszemélyes ággyá alakítható,  ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló.

Belső stúdió: egyszemélyes ágy, mely kanapévá alakítható, ruhásszekrény, fürdőszoba zuhanyzóval, okos tv, telefon, széf, wifi (felár ellenében) mini bár, légkondicionáló.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!