Kelet mediterrán csoportos Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Musica

Tervezett útvonal: Velence - Brindisi - Katakolon - Santorini - Piraeusz- Korfu- Kotor- Velence

FőoldalHajóutakFöldközi-tengerKelet mediterrán csoportos Buszos hajóút Magyar idegenvezetővel! MSC Musica

Milyen lesz az út?
Készüljön egy hangulatos mediterrán barangolásra egy fantasztikus és kényelmes, modern tengerjáró fedélzetén - ahol minden kényelemről gondoskodik a közel ezer fős személyzet! Olaszország, a görög szigetvilág és Montenegró legszebb városait keresheti fel: a hajón és tengeren ezernyi élmény vár Önre.

Milyen utazóknak ajánljuk?
Kösse össze a kellemest a még kellemesebbel. Az MSC Musica fedélzetén változatos kikapcsolódási lehetőségek várják - napközben pedig három ország hat meseszép kikötőjét és városát fedezheti fel. Vegyen részt fakultatív kirándulásainkon, ahol magyar nyelvű idegenvezető* segítségével ismerheti meg a tájak lenyűgöző történelmi-kulturális hagyatékát. Ha szeretne önfeledten szórakozni, de közben új tájakat, városokat ismerne meg: ez az út Önnek szól!

Mire számíthat a hajón?
Az olasz konyha, a mediterrán életérzés és a csillogó luxus lenyűgöző kavalkádja várja ezen az impozáns hajón. Az MSC Musica fedélzetén egyetlen percig nem fog unatkozni: 3 medence, közel 1200 m2-es fitnesz- és spacentrum mellett változatos sportolási lehetőségek (futópálya, shuffleboard, teniszpálya, minigolf) várják! A felhőtlen és önfeledt szórakozást a fedélzeti színház, diszkó (több tánctérrel) és kaszinó garantálja, a megéhezett utazók négy étterem és 16 egyedi hangulatú bár közül válogathatnak. A tengerjárón minden korosztályra gondoltak: a kisebbeket játszótér és tematikus játszószobák is várják, ahol jó kezekben lesznek, amíg a felnőttek kikapcsolódnak a napi rohanásból.
 
1. nap - Velence
A csoport már a hajnali órákban buszra száll, a velencei kikötőben már vár az MSC Musica! Az érkezést követően check-in, a választott kabinok elfoglalása, majd a délutáni órákban a tengerjáró felvonja a horgonyt és kihajózik az olasz csizma délkeleti csücskét érintve Görögország felé...

2. nap - Brindisi
Rövid: Hangulatos városnéző kirándulás Alberobelloban* · Barangolás a trullók között (UNESCO Világörökség része)* · Rövid városnéző kirándulás Bariban*
Leírás: Barangoljon a lenyűgözően szép dél-olasz tájakon egy Bariban tett, fakultatív* kiránduláson. A program a világszerte ismert Alberobelloba kalauzol el (az UNESCO Világörökség része) - de már a buszon, a kikötőből kikanyarodva érdemes előkészíteni a fényképezőgépeket, hiszen a csoport útja a szemet gyönyörködtető pugliai vidéken kanyarog, a tenger és a hegyek ölelésében...
Alberobello legismertebb nevezetességei a habarcs nélkül épült, köralakú, süveges tetejű kőházak, azaz a trullók. Ezek egykor a tartomány mindenható urát segítették az adócsalásban - ma azonban a világ távoli részeiről is eljönnek megcsodálni ezt a különleges hangulatú települést. Az ugyanebben az egyedi stílusban épült St. Antonio templomot is felkeresik a kirándulók. A valóban páratlan környéken szabadon barangolhat, majd a busz hasonlóan gyönyörű útvonalon visz vissza a kikötőbe, mint amilyenen oda érkezett. Amennyiben az időbeosztás engedi, a csoport Bariban rövid, buszos városnéző kiránduláson is részt vesz.

Fontos megjegyzés: a kiránduláson mozgásukban korlátozott utasaink nem vehetnek részt.

3. nap - Katakolon
Rövid: Barangolás az olimpiai álom bölcsőjénél* · Olümpia* · Zeusz temploma, hippodrom, stadion*
Leírás: Katakolon térségében ringott egy olyan álom bölcsője ringott néhány évezreddel ezelőtt, amely túlzások nélkül a mai napig nagy hatással van az emberiség egészére. Fedezze fel fakultatív* programunkon Olümpiát, az ötkarikás játékok ősi szülőföldjét! A páratlan kirándulás az ókori játékok helyszínére kalauzolja el Önt. A környék lenyűgöző régészeti lelőhely, a munkát kétszáz éve német felfedezők egy csoportja kezdte meg. A legenda úgy tartja: a helyet Zeusz személyesen építette fel, így a görög főistent itt saját templomában tisztelték, melyet a kirándulók útvonala is érint.
Ezt követően meglátogatják a hippodromot (hogy mi az, az legkésőbb a helyszínen kiderül) és egy igazi korabeli világcsodát, a stadiont, amely 40 ezer vendég befogadására volt alkalmas. Visszaindulás előtt lesz lehetőség szabadon bebarangolni a környéket, vagy felkeresni a tucatnyi szuvenírbolt egyikét.

Fontos megjegyzés: a kirándulás során egyenetlen talajon kell sétálni. Kerekesszékes utasaink ezen a programon nem vehetnek részt. Mozgásukban korlátozott utasaink, kérjük, a fentieket mérlegelve döntsenek a részvételről.

4. nap - Santorini
Rövid: Izgalmas barangolás a meseszép görög tájakon és városokban* · Akrotiri* · Fira* · Oia*
Leírás: Fedezze fel Szantorini szigetét, amely mai formáját egy elementáris erejű vulkanikus robbanásban nyerte el. Az ókori források alapján tudni, hogy ez az évezredekkel ezelőtt történt tragédia elsöpörte a korabeli településeket - és kialakította a jelenlegi, nagyrészt vízzel feltöltött kalderát.
A fakultatív* kirándulás erre az egyedülálló, de ma már békés tájra kalauzol el. Athiniosz kikötőjét kis hajókon közelítik meg a résztvevők, majd busszal indulnak a „leggörögebb” sziget felfedezésére! Az első megálló az ősi Akrotiri városa, amely a minószi bronzkorszakban élte igazi fénykorát. A város hanyatlását a fentebb már részletezett dráma, az időszámításunk előtti második évezred derekán történt vulkánkitörés okozta.
A környéken a bő félévszázada folynak intenzív ásatások. Ezeknek is köszönhető, hogy mára rengeteg ókori hagyatékot: gyönyörű freskókat, és lenyűgöző épületeket sikerült feltárni. A régészeti helyszíneket alaposabban is felfedezheti: közel másfél órát tölthet el a történelem előtti korok hatalmas tárlatában barangolva.
A csoport következő úticélja Fira. Szantorini fővárosában némi szabad idő eltöltésére is lesz lehetőség - a hangulatos sétányokat övező kávézók kínálata kihagyhatatlan! Gyönyörködjön a fantasztikusan szép „ikerszigetek”, a Kamenisz látványában. Majd a busz Oiába visz, az ikonikus kék-fehér falu gyönyörű házikóit csodálhatja meg a vulkán árnyékában. A csoport egy helyi borászatot is felkeres, ahol lehetősége lesz a különleges ízvilágú szantorini borokat és más helybéli csemegéket is megkóstolni. Majd visszatérés az Athinioszi kikötőbe, ahol motorcsónak szállít vissza a hajóhoz.

Fontos információ: a kiránduláson motorcsónakba kell ki- és beszállni, valamint lépcsőn és macskaköves utcákon kell sétálni. A kiránduláson kerekesszékes és mozgásukban korlátozott utasok nem vehetnek részt. A kikötőben, valamint a motorcsónakra várva akár hosszabb sorban állás is elképzelhető.

5. nap - Piraeusz
Rövid: Athén - a demokrácia és a nyugati civilizáció bölcsője* · Akropolisz* · Partenón*
Leírás: Már az ókori Athénnek is Pireuszban volt a tengeri kapuja - hogy aztán évezredekre feledésbe merüljön, és csak az elmúlt másfél évszázadban költözött ide vissza ismét. Fakultatív* program lehetőség keretében a görög főváros színpompás forgatagát és lenyűgöző történelmének egy szeletét ismerheti meg.
Kevés város büszkélkedhet annyi ókori csodával és hagyatékkal, mint Athén, melyet egyszerre tartanak a nyugati civilizáció, valamint a demokrácia bölcsőjének is. A csoport felkeresi az Akropoliszt is, ami 150 méterrel a város felett fekszik, így lenyűgöző panorámát nyújt az egész környékre, jó időben (és itt általában az van) több tíz kilométerre is ellátni. A Parthenón jól ismert épülete is itt áll, a hatalmas templom az ókorban Pallasz Athéné, a bölcsesség istennőjének volt szentelve… Az út rövid szabad programmal ér véget, amikor szuvenír vásárlásra is nyílik lehetőség.

Fontos megjegyzés: a kirándulás során hosszabb utat gyalogosan tesz meg a csoport - ennek egy része kifejezetten nehéz terepen, egyenetlen talajon történik. Az Akropoliszhoz 80 lépcső vezet fel. A kiránduláson mozgásukban korlátozott és kerekeszékes utasaink nem vehetnek részt. Az Akropolisz belépőjegy árát a részvételi díj tartalmazza. Biztonsági korlátozások miatt az Akropoliszra nagyobb csomagokkal és hátitáskával nem lehet belépni.

6. nap - Corfu
Rövid: Barangolás a gyönyörű Korfun* · Paleokasztritsza* · Gaszturi, Achilleion* Buszos városnézés Korfun*
Leírás: Korfu szigete mágnesként vonzza a turistákat: a zöldellő növényvilág, szikrázó napsütés és a ragyogó kék tengerpart látványa önmagában páratlan felüdülést jelent! Fedezze fel a gyönyörű szigetet fakultatív* programunk keretében, és meglátja: milyen jól megél itt egymás mellett a turizmus és a mezőgazdaság…
A kirándulók első megállója a sziget nyugati tájaira esik, de már utazás közben szemet gyönyörködtető látványt nyújt a ciprusok, narancsligetek és fenyőfák között kanyargó, hangulatos út. Az első látványosság egy igazi, festővászonra kívánkozó hely. Paleokasztritsza bizánci kolostoránál a hegyfokról fantasztikus panoráma nyílik nem csak a szigetre, de az azt körül ölelő Jón-tengerre is. Az épületben ma is dolgoznak szerzetesek, akik a kolostor falai között élnek. A helyi templomot díszítő gazdag freskókat és ikonokat mindenképp érdemes alaposabban is megismerni!
Innen egy rövid buszos utazással Gaszturi városához, valamint a mellette található gyönyörű kastélyhoz és kerthez, az Achilleionhoz érkeznek a kirándulók. A magyarok által is kedvelt és szeretett Sisi királynő gazdagon dekorált palotája, a csodálatos, tengerre néző kertje kihagyhatatlan látványosság! A palota köré ültetett kertet szebbnél szebb szobrokkal ékesítették, melyek többségében az ókori mitológiákból merítettek ihletet. A palota után buszos kirándulás Korfu városának legszebb látványosságait érintve - majd visszatérés a hajóhoz.

Megjegyzés: a kiránduláson kerekesszékes utasaink nem vehetnek részt.

7. nap - Kotor
Rövid: Barangolás Kotorban és Peraston* · Kotor középkori óvárosa* · Perast* · Sziklák Asszonya templom*
Leírás: Fedezze fel Európa egyik legkülönlegesebb hangulatú települését fakultatív* kirándulásunkon! A gyönyörű Kotort nem is lehet másképp jellemezni: középkori romantikával fűszerezett valódi kis ékszerdoboz.
A kirándulás a település óvárosi részén kezdődik, amelyet gyalogszerrel fedezhetnek fel a résztvevők. A hangulatos középkori negyed lenyűgöző állapotban maradt fenn napjainkra: a szűk utcák és aprócska terek aszimmetrikus kavalkádja magával ragadó látványt nyújt! A Tengerészeti Múzeum után az elegáns Perast városába látogat a csoport, ahol már egy későbbi kor, a barokk építészet grandiózus alkotásait csodálhatja meg a tengerpart ölelésében.
A település le sem tagadhatná, hogy évszázadokon át vagyonos tengeri kereskedők otthona volt: az impozáns paloták és a sok kis vidám házikó mind-mind erről tanúskodnak. Majd ismét tengerre szállhat - ezúttal nem egy termetes óceánjáró, hanem csónak várja: ez viszi át arra a mesterséges szigetre a gyönyörű kotori-öböl közepén, ahol a Sziklák Asszonya templom áll. A tengerjáróra való visszatérést megelőzően egy utolsó megálló a Szent Miklós templomban.

Fontos információ! A vallási jelentőségű helyeken konzervatív megjelenés ajánlott. A Sziklák Asszonya templom megnézése helyett lehetőség van a városban szabad programra, míg a csoport vissza nem tér a szigetről a városba.

8. nap - Útban Budapest felé
Az utazás utolsó napján a hajó Velencében köt ki, a kabinok elhagyását is kicsekkolást követően a csoport ismét buszra száll: irány Budapest! 

A program sorrendi változásának jogát fenntartjuk, a megadott menetrend tájékoztató jellegűek. Csoportos hajóutak esetén a hajótársaság fenntartja a jogot, hogy előzetes értesítés nélkül a meghirdetett kikötési menetrendtől eltérjen.

Nap Kikötő Érkezés Indulás
24/5/2020 Venice, Italy - 16:30
25/5/2020 Brindisi, Italy 13:30 19:30
26/5/2020 Katakolon, Greece 11:00 18:00
27/5/2020 Santorini, Greece 08:00 17:00
28/5/2020 Piraeus, Greece 07:30 16:30
29/5/2020 Corfù, Greece 12:30 18:30
30/5/2020 Kotor, Montenegro 07:00 13:00
31/5/2020 Venice, Italy 08:30 -
Fakultatív programok:
Brindisi 22000 HUF /fő
Katakolon 19000 HUF /fő
Santorini 35000 HUF /fő
Pireus 27000 HUF /fő
Korfu 28000 HUF /fő
Kotor 19000 HUF /fő

Utazás részletei:
Budapestről légkondicionált autóbusszal oda- és visszaúton.

Elhelyezés:
a választott kabinkategóriában

Ellátás:
Teljes ellátás a hajón korlátozott italfogyasztással: víz- és kávéfogyasztás az önkiszolgáló éttermek nyitvatartási idejében, gyümölcslevekkel kiegészítve a reggeli alatt.

Minimum létszám:
15 fő

Idegenvezető:
magyar nyelvű idegenvezető

Indulási kikötő: 
Velence
Érkezési kikötő: 
Velence

Ár tartalmazza

A kiutazás költségét és a szükséges transzfereket a programleírás szerint, felkészült, helyismerettel és elmélyült tudással rendelkező idegenvezető kíséretében magyar nyelvű idegenvezetést az út teljes időtartama alatt (fakultatív program esetén csak abban az esetben, amennyiben a megjelölt minimum létszámú résztvevő jelentkezik arra), teljes ellátást a hajón korlátozott italfogyasztással, valamint a legtöbb fedélzeti létesítmény és közös utastér térítésmentes használatát, közös rendezvényeket és szórakoztató programokat a hajón előre meghirdetett programok szerint, csomaghordást ki- és beszálláskor, baleset- betegség- és poggyászbiztosítást, valamint útlemondási (sztornó) biztosítást.

Ár nem tartalmazza

Az illetékeket és adókat, kötelező borravalót, a választható fakultatív programokat, vízumot és vízumdíjat (amennyiben az szükséges), illetve a hajón a személyre szabott szolgáltatások díjait, egyéb személyes kiadásokat.

Hajó:

Hajótársaság: 
MSC Cruises

A hajók kialakításában és berendezésében ötvöződik a mediterrán vendégszeretet és kultúra, a klasszikus hajózás hagyományai és a híres olasz konyha. Az 1987-ben alapított, nápolyi székhelyű cég jelenleg a legnagyobb kizárólag olasz tulajdonban lévő hajóstársaság, melynek flottája jelenleg 13 hajóból áll, de 2018-ra további 2 hajóval bővül az úszó szállodák száma. Akár a kisebb, otthonosabb, meghittebb hangulatú hajókat, akár a nagyobb, sokszínű szolgáltatással rendelkező hajókat választja, az MSC Cruises vendégszeretete biztosítja, hogy utazása felejthetetlen legyen.

Hajó adatok: 
 • Épült: 2006-ben, a flotta tagja 2006 óta
 • Méretek: 92 409 tonna, 293,8 m hosszú, 32,2 m széles.
 • Utasok száma (kétágyas elhelyezéssel) 3 223 fő
 • Kabinok száma: 1 275
 • Személyzet: kb. 1014 fő
 • Áram: 110/220 V
 • Utasfedélzet: 13
 • Liftek száma: 13
Szolgáltatások: 
 • 2 felnőtt-, és 1 gyermekmedence, 4 jacuzzi
 • 5 étterem, 8 bár és 2 szabadtéri bár
 • SPA (1 160 nm), napozóterasz, futópálya, shuffleboard, teniszpálya, minigolf
 • színház, konferenciatermek, diszkó, több tánctér
 • gyermekjátszó, videojátékok, társasjátékszoba
 • boltok, pókerszoba, kaszinó
 • fotókiállítás, művészeti galéria, fotóbolt, könyvtár

Az MSC hajók kabinjainak általános felszereltsége (mely hajótípusonként eltérhet): TV, rádió, széf, telefon, hajszárító, minibár, légkondicionáló.

Élménytipusok:

BELLA:

 • kabintípus kiválasztása
 • ülőhely foglalás az étkezéseknél (szabad kapacitás függvényében)
 • büfé a nap 20 órájában
 • Broadway stílusú szórakoztatóprogramok
 • medence
 • panoráma fitnesz terem
 • sportolási lehetőségek
 • MSC pontgyűjtési lehetőség

FANTASTICA:
Bella, plusz:

 • jobb elhelyezkedésű szobák foglalása
 • 24 órás szobaszervíz
 • szervezett gyermek programok

AUREA
Fantastica, plusz:

 • wellness csomag, spa szolgáltatások, 1 masszázs, welcome koktél, thermál részleg korlátlan használata
 • fürdőköpeny és papucs
 • korlátlan üdítőital fogyasztás

WELLNESS

 • modern fitness felszerelések használata
 • egészségfelmérés
 • egészséges ételek és italok fogyasztása
 • személyi edző
 • személyreszabott fitness program
 • edzőruhák tisztítása

Belső kabin (275 db ): 14 m2, légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakítottakat), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf
Bella, Fantastica, vagy Wellness szolgáltatásokkal

Külső kabin takart kilátással: (92 db) 16 m2, franciaágy, (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf
Bella szolgáltatással

Külső kabin: (81 db) kb. 16 m2, francia ágy (igény esetén 2 db szimpla ágy), légkondicionáló, fürdőszoba zuhanyzóval, wifi (felár ellenében), tévé, telefon, minibár, széf
Fantastica vagy Wellness szolgáltatással

Balkonos kabin (809 db): kb.17m2,  légkondicionáló, konvertálható ágyak (kivéve a mozgáskorlátozottak részére kialakítottakat), fürdőszoba zuhanyzóval, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf
Bella, Fantastica, Aurea vagy Wellness szolgáltatással

Balkonos lakosztály (18 db): 31 m2, légkondicionáló, konvertálható ágyak, fürdőszoba káddal, tágas szekrény, interaktív TV, telefon, internetcsatlakozási lehetőség (térítés ellenében), minibár, széf
Aurea szolgáltatással

Garanciális kabintípus: ez a típus minden kabinkategóriában elérhető a szabad kapacitások függvényében, foglaláskor nem derül ki a kabinszám. A hajótársaság vállalja, hogy minimum a választott kabinkategóriában helyezi el a vendégeket, de lehetséges, hogy a választottnál jobb kabint biztosít ingyenesen. Így tehát akár belső kabin áráért kis szerencsével balkonos kabinban is lehet utazni. Garanciális kabin foglalása esetén a hajóút során előfordulhat egy költözés. Ez esetben is minden kabin garantáltan minimum a kiválasztott (vagy annál jobb) kategóriába esik.

Feliratkozás kategória értesítésreBezár

Iratkozz fel kategória értesítő listánkra és értesülj az általad választott kategória legújabb indulásairól, akcióiról!

Segíthetünk?Bezár
Kérjen ajánlatot!
Megkeressük Önnek a legjobb árat.
Kollégáink segítenek munkaidőben.
+36 1 5013490
Küldjön magának emlékeztetőt
e-mailben!