Ügyfélfogadás: 1024 Budapest, Lövőház u. 2-6. Mammut I. 3. emelet Telefonos ügyfélszolgálat:
H-P 09:00 - 19:00
Sz 10:00 - 15:00
+ 36 1 800-9810
 

Törökország

Törökország képek

Tovább Törökország galériájába

Országinformáció

Török nyaralás Ma sem szabad csodálkoznunk, ha a törökök felajánlanak párunkért vagy értünk egy-két tevét cserébe, noha nem egyértelmű, hogy ezzel csak a turisták szórakoztatását szeretnék-e garantálni vagy komolyan gondolják. Kétségk&i... tovább

Törökország térkép

Kattintson ide a térkép megtekintéséhez

Élménybeszámolók

Alanya, Alibaba, bazár, Törökország

Csodálatos 9 napot töltöttem el a Török Riviérán, minden nyaralni vágyónak csak ajánlani tudom. Finomak, ízletesek az ételek, de a napi fertõtlenítés elkell, melynek több funkciója is van: nem lesz gy... tovább


a rafftingozás egyik legmerészebb pozítív élményem

Újra itt vagyok, csak most egy más T betüs utazásnál: P.Dóri Igen tavaly utaztam a Török Riviérára.(Alanya) Szintén egyedül vágam bele az utazásba, de több családdal barátok lettünk.Fel is kerestük... tovább


DELFINÚSZÁS

Törökországban egy csodálatos szállodában voltunk:INCEKUM BEACH.Innen mentünk a delfináriumba ahol lehetõsége volt a kisfiamnak a delfinekkel úszni.Drága volt de felejthetetlen élmény. tovább


Marmaris

Vigyázz, török, jövünk! A 150 évig tartó testvéri török látogatás sem volt elég keleti rokonainknak ahhoz, hogy vízum nélkül engedjenek be minket, magyarokat, néhai világbirodalmukból megmaradt o... tovább


Side, Törökország

Hotel Alba Royal ***** Fantasztikus volt a szálloda és a tengerpart is! Vélemények (1-5-ig / 1-igénytelen > 5-igényes) Szálloda: 5 Felszolgálók: 3 (mosolygósak és kedvesek, csak nem beszélnek... tovább


all inclusive, antalya, Belek, beszámoló, delphin palace, nyaralás, riviéra

Mint delfin a vízben Törökországban! Izgatott készülõdés, csomagolás, rohanás a reptérre, kedélyállapotlomboló légörvények, reptér, transzfer, kietlen-sivár alföld, all inclusive szállodák sokasága... tovább


Minden élménybeszámoló: Törökország

Törökország nyaralás 2015

Üdülés (886 db) már 57900 Ft-tól
Körutazás (5 db) már 59990 Ft-tól
Városlátogatás (4 db) már 74900 Ft-tól

Apartmanok és egyéb (11 db) már 99900 Ft-tól
Hotel 3*-ig (133 db) már 57900 Ft-tól
Hotel 4 és 5* (751 db) már 59979 Ft-tól

Akciós és last minute utak (410 db) már  57900 Ft-tól
Utazások a következő 2 hétben (207 db) már 57900 Ft-tól

Repülőjegy Isztambul

Kiemelt utazási ajánlatok

Sidei utazás 2016.05.07. 8 nap / 7 éj
Ali Bey Resort Hotel *****
259 900 Ft-tól
Sidei utazás 2016.05.07. 8 nap / 7 éj
Sunis Evren Beach Resort Hotel *****
187 900 Ft-tól
Beleki utazás 2015.10.15. 8 nap / 7 éj
Papillon Zeugma Hotel *****
200 900 Ft-tól
Alanyai utazás 2016.06.04. 8 nap / 7 éj
Alperbey Hotel ***
90 900 Ft-tól
Antalyai utazás 2015.10.17. 8 nap / 7 éj
Paradise Side Beach - Családi Szoba B2 *****
169 900 Ft-tól
Sidei utazás 2015.10.17. 8 nap / 7 éj
Kamelya World 1. osztályú üdülőfalu *****
183 900 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlat

Alanyai utazás 2016.04.16. 8 nap / 7 éj
Cimen Hotel ***
79 900 Ft-tól

Legdrágább ajánlat

Beleki utazás 2015.10.25. 8 nap / 7 éj
Cornelia Diamond *****
329 900 Ft-tól

Régiók

Antalya legjobb ajánlata 63900 Ft-tól
Isztambul legjobb ajánlata 74900 Ft-tól
Alanya legjobb ajánlata 57900 Ft-tól
Side legjobb ajánlata 81812 Ft-tól
Kemer legjobb ajánlata 77900 Ft-tól
Belek legjobb ajánlata 98900 Ft-tól
Körutazás Törökországban legjobb ajánlata 59990 Ft-tól

Törökország

Török nyaralás

Ma sem szabad csodálkoznunk, ha a törökök felajánlanak párunkért vagy értünk egy-két tevét cserébe, noha nem egyértelmű, hogy ezzel csak a turisták szórakoztatását szeretnék-e garantálni vagy komolyan gondolják. Kétségkívül értenek az alkudozáshoz, amibe kénytelenek vagyunk mi is beletanulni, ha oda látogatunk.

Törökországnak csak kis része található Európában, így egy kirándulással akár két kontinenst is érinthetünk. Az országi ázsiai részébe egyáltalán nem jelent problémát átjutnunk. A Riviéra az ország délnyugati partvidékén húzódik, és manapság nagyon kedvelt célpont a kulturális nagyváros, Isztambul mellett. Fővárosa azonban Ankara, melyet egyetemi városként is számon tartanak. 

Körutazás alkalmával kár lenne kihagyni Kappadokkiát, ahol a híres föld alatti városok és a tündérkéményeknek nevezett, furcsa alakú természeti képződmények találhatóak.
 

Török Riviéra

A Török Riviéra elsősorban áprilistól októberig ajánlott nyaralás céljából, ahol a turistákat rengeteg luxusszálló, sok kis település, és néhány sokkal nagyobb várja. A legkedveltebb célpontok közé Antalya, Marmaris, Fethiye, Dalyan, Alanya, Bodrum tartoznak, szinte mindenhol ókori romokkal, kikötőkkel, búvárkodásra alkalmas helyszínekkel és meseszép kilátással. Találhat kedvére való szórakozást az is, aki a nagyobb sürgés-forgást és kavalkádot szereti, illetve azok is, akik inkább nyugodtan pihenni szeretnének kellemes környezetben.

Törökország fővárosa: Ankara

Ankara kevésbé turisztikai célpont, mint a korábban említettek, de itt sok mecsetet láthatunk, melyek a 13. századtól egészen a 20. századig folyamatosan sokasodtak. A város minden pontjáról látható nagysága és elhelyezkedése miatt a Kocatepe-mecset, mely ugyan a 20. század végén épült, de a klasszikus oszmán formavilág elemeit hordozza magán. Szintén hatalmas építmény Anitkabir, a Török Köztársaság alapítójának és első elnökének, Musztafa Kemal Atatürknek sírhelye. A város szerkezetét is érdemes szemügyre venni, amit eredetileg a Bauhaus szellemében Berlin főépítésze, Hermann Jansen tervezett.

Isztambul

Isztambul két főbb nevezetességét egymástól nem messze találhatjuk: a Kék Mecsetet és a Hagia Sophia-t. Egy hívő muzulmán naponta ötször imádkozik, így sokszor nagy tömegre számíthatunk a mecsetek látogatása alkalmával. A Kék Mecsetben kötelező hölgyeknek a fejkendő viselete és a fedett váll, utóbbi már annyi látogatót számlál, hogy nem figyelnek az ilyen „apróságokra”. A „Szent Bölcsesség” templomát hosszú korszakokon át építették, és számos nevezetes arany hátterű mozaikot találhatunk benne. Híres, de eléggé drága a belépő a Szerájba, a Héttornyot pedig a kevésbé tériszonyosoknak ajánljuk.
 

Török bazárok

Mindennél van olcsóbb portéka, ezért feltétlenül próbáljunk alkudozni a bazárokban, ahol különböző kendők, Allah szemével díszített ékszerek, flitteres cipők, vízipipák várnak ránk. Helyi szokás, hogy a vendégeket almateával csábítják közelebb. Angolul a legkisebbektől a legidősebbekig minden árus beszél, sőt néhányan a kedvünkért, és a jobb vásár reményében magyarul is mondanak pár szót. Isztambulban a Nagy Bazárt feltétlenül meg kell látogatni, ha a városban járunk, de nem biztos, hogy ott lehet mindent a legolcsóbban venni.

Török ételek

A magyar török éttermekben ehető közkedvelt gyros nem egyenlő azzal a kebabbal, amit az igazi török étkezdékben különböző ízekben kaphatunk. Egy jó kebabos minimum tízféleképp tudja felszolgálni az ételt számunkra. Érdemes még kipróbálnunk a török kávét, a vízipipákat és a különböző teákat. Aki a tejtermékeket szereti, kóstolja meg a török ízvilágú joghurtot, melyet ayran néven árusítanak. Nagyon ízletes.
http://www.wunderground.com/global/TU.html


Török üdülővárosok: Kemer, Side, Belek

Törökország egykori kis halászfalvai, Kemer és Side mára a turisták paradicsomaivá váltak, Belek pedig egyre növekvő üdülőváros. Mindhárom helyen kellemes kikapcsolódásban lehet részünk, az egykori halászok munkájukat inkább az odaérkező vendégek szórakoztatásának szerették volna szentelni. Az ókori emlékek között felbukkannak a szállodák, bárok, vendéglők és üzletek.

Side nyaralás

Side római színháza azonban még ma is teljes pompájában áll a maga 25.000 férőhelyes nagyságával. Megcsodálhatjuk még mellette az agorát, a püspöki palotát, a bizánci bazilikát és az egykori városfal megmaradt darabjait. Az építészeti emlékek sokasága annak köszönhető, hogy ez a félszigeten fekvő város egykor püspöki székhely volt a bizánci korban. Erről tanúskodnak a városi múzeumban kiállított régészeti leletek is, melyeknek egyenesen az egykori római fürdő ad otthont. Fürdésben ma sem lehet hiányunk, a félsziget mindkét oldalát strandok szegélyezik. Lehetőséget nyújtanak úszásra és búvárkodásra egyaránt. A legendák szerint a Kr. előtti időszakban élénk kalóztevékenység folyt az akkoriban nagynak számító városban, de ma már ettől természetesen nem kell tartanunk.

Kemer

Ahogy Sidében, úgy Kemerben is népszerű a szőnyeg- és napszemüveg árusítás. De utóbbi helyen összefuthatunk még helybéliekkel, akik nem az üdülők üzemeltetéséből, hanem halászatból vagy citrustermesztésből élnek. Kedves és kisebb falucska, ahol az éjszakai szórakozás elemei is adottak.

Belek nyaralás

Antalya repülőterétől nem messze található Belek újonnan létrejött üdülőhelye. Nem csoda, hogy hamar népszerűvé vált, hiszen fehér homokos strandja csábító mindenki számára. A tehetősebbek a part közelében is foglalhatnak szállásokat, de nem kell aggódniuk azoknak sem, akiknek a nyaralásra kevesebb jutott, hiszen a parttól messzebb sok apartmanház közül választhatják ki a legszimpatikusabbat. A vízi sportok mellett golfozásra is van lehetőség, méghozzá négy külön golfpályán, melyek nagy népszerűségnek örvendenek.

Ha valaki Isztambul vagy Antalya nagyvárosainál nyugalmasabb helyet szeretne nyaralásához választani, akkor bátran kiköthet Kemer, Side vagy Belek partjainál, ahol minden adott a jó hangulathoz.

 

 

Belépés a személyes mappába
Email:
Jelszó:

maradjon bejelentkezve


A regisztráció előnyei:
  • Kedvelt utak megjelölése
  • Foglalásait egy helyen találja
  • Személyre szabott napi értesítő
Hírlevél feliratkozás

Ne maradjon le a legjobb utazási ajánlatokról!

Vezetéknév:

Keresztnév:

E-mail cím: