1055 Budapest
Honvéd u. 38.
H-CS: 09:00-18:00, P: 09:00-17:30
Mammut I. 3. emelet, 1024. Budapest,
Lövőház u. 2-6.
H-P: 10:00-19:00, SZO: 10:00-15:00
2310 Szigetszentmiklós
Bajcsy Zs. u. 57/4
H-P: 9:30-17:00
Telefonos ügyfélszolgálat:
1/483-2960
Térkép térkép

Kiemelt utazási irodák:


Repülőjegy foglalása egyszerűen, gyorsan, takarékosan a Repjegy.hu oldalán
Válogasson a repülőjegyek között ár, légitársaság vagy indulási idő szerint. Néhány egyszerű lépés, a megfelelő járat kiválasztás után e-mailen kapja meg repülőjegyét.

Törökország

Törökország képek

Tovább Törökország galériájába

Országinformáció

Török nyaralás Ma sem szabad csodálkoznunk, ha a törökök felajánlanak párunkért vagy értünk egy-két tevét cserébe, noha nem egyértelmű, hogy ezzel csak a turisták szórakoztatását szeretnék-e garantálni vagy komolyan gondolják. Kétségk&i... tovább

Törökország térkép

Kattintson ide a térkép megtekintéséhez

Magazin

Törökország

Élménybeszámolók

Alanya, Alibaba, bazár, Törökország

Csodálatos 9 napot töltöttem el a Török Riviérán, minden nyaralni vágyónak csak ajánlani tudom. Finomak, ízletesek az ételek, de a napi fertõtlenítés elkell, melynek több funkciója is van: nem lesz gy... tovább


a rafftingozás egyik legmerészebb pozítív élményem

Újra itt vagyok, csak most egy más T betüs utazásnál: P.Dóri Igen tavaly utaztam a Török Riviérára.(Alanya) Szintén egyedül vágam bele az utazásba, de több családdal barátok lettünk.Fel is kerestük... tovább


DELFINÚSZÁS

Törökországban egy csodálatos szállodában voltunk:INCEKUM BEACH.Innen mentünk a delfináriumba ahol lehetõsége volt a kisfiamnak a delfinekkel úszni.Drága volt de felejthetetlen élmény. tovább


Marmaris

Vigyázz, török, jövünk! A 150 évig tartó testvéri török látogatás sem volt elég keleti rokonainknak ahhoz, hogy vízum nélkül engedjenek be minket, magyarokat, néhai világbirodalmukból megmaradt o... tovább


Side, Törökország

Hotel Alba Royal ***** Fantasztikus volt a szálloda és a tengerpart is! Vélemények (1-5-ig / 1-igénytelen > 5-igényes) Szálloda: 5 Felszolgálók: 3 (mosolygósak és kedvesek, csak nem beszélnek... tovább


all inclusive, antalya, Belek, beszámoló, delphin palace, nyaralás, riviéra

Mint delfin a vízben Törökországban! Izgatott készülõdés, csomagolás, rohanás a reptérre, kedélyállapotlomboló légörvények, reptér, transzfer, kietlen-sivár alföld, all inclusive szállodák sokasága... tovább


Minden élménybeszámoló: Törökország

Törökország nyaralás 2014

Üdülés (1144 db) már 36900 Ft-tól
Körutazás (9 db) már 179900 Ft-tól
Városlátogatás (8 db) már 39700 Ft-tól

Apartmanok és egyéb (5 db) már 36900 Ft-tól
Hotel 3*-ig (174 db) már 38285 Ft-tól
Hotel 4 és 5* (982 db) már 39982 Ft-tól

Akciós és last minute utak (986 db) már  38285 Ft-tól
Utazások a következő 2 hétben (168 db) már 38285 Ft-tól

Repülőjegy Isztambul

Kiemelt utazási ajánlatok

Antalyai utazás 2014.06.01. 8 nap / 7 éj
Side Miami Beach ***
129 900 Ft-tól
Beleki utazás 2014.06.01. 8 nap / 7 éj
Aydinbey Famous Resort *****
182 900 Ft-tól
Kusadasi utazás 2014.07.01. 8 nap / 7 éj
Asena Hotel ***
124 900 Ft-tól
Bodrumi utazás 2014.07.01. 8 nap / 7 éj
Xanadu Island Resort *****
276 900 Ft-tól
Antalyai utazás 2014.06.08. 8 nap / 7 éj
Wow Topkapi Palace *****
184 900 Ft-tól
Antalyai utazás 2014.06.01. 8 nap / 7 éj
Sun Is Elita Res. - Club *****
244 900 Ft-tól

Legolcsóbb ajánlat

Utazás Törökországba - Kusadasi 2014.06.06. 10 nap / 7 éj
Yonca Aparthotel
41 900 Ft-tól

Legdrágább ajánlat

ISZTAMBULTÓL RÓMÁIG - 7 éjszakás hajóút - Isztambulból 2014.06.21. 8 nap / 7 éj
Celebrity Equinox
4 328 318 Ft-tól

Régiók

Antalya legjobb ajánlata 39982 Ft-tól
Isztambul legjobb ajánlata 38285 Ft-tól
Alanya legjobb ajánlata 53900 Ft-tól
Side legjobb ajánlata 66183 Ft-tól
Kemer legjobb ajánlata 75638 Ft-tól
Belek legjobb ajánlata 112413 Ft-tól
Bodrum legjobb ajánlata 118900 Ft-tól
Körutazás Törökországban legjobb ajánlata 179900 Ft-tól
Észak - Ciprus legjobb ajánlata 49990 Ft-tól
Kusadasi legjobb ajánlata 36900 Ft-tól
Didim legjobb ajánlata 119900 Ft-tól

Törökország

Török nyaralás

Ma sem szabad csodálkoznunk, ha a törökök felajánlanak párunkért vagy értünk egy-két tevét cserébe, noha nem egyértelmű, hogy ezzel csak a turisták szórakoztatását szeretnék-e garantálni vagy komolyan gondolják. Kétségkívül értenek az alkudozáshoz, amibe kénytelenek vagyunk mi is beletanulni, ha oda látogatunk.

Törökországnak csak kis része található Európában, így egy kirándulással akár két kontinenst is érinthetünk. Az országi ázsiai részébe egyáltalán nem jelent problémát átjutnunk. A Riviéra az ország délnyugati partvidékén húzódik, és manapság nagyon kedvelt célpont a kulturális nagyváros, Isztambul mellett. Fővárosa azonban Ankara, melyet egyetemi városként is számon tartanak. 

Körutazás alkalmával kár lenne kihagyni Kappadokkiát, ahol a híres föld alatti városok és a tündérkéményeknek nevezett, furcsa alakú természeti képződmények találhatóak.
 

Török Riviéra

A Török Riviéra elsősorban áprilistól októberig ajánlott nyaralás céljából, ahol a turistákat rengeteg luxusszálló, sok kis település, és néhány sokkal nagyobb várja. A legkedveltebb célpontok közé Antalya, Marmaris, Fethiye, Dalyan, Alanya, Bodrum tartoznak, szinte mindenhol ókori romokkal, kikötőkkel, búvárkodásra alkalmas helyszínekkel és meseszép kilátással. Találhat kedvére való szórakozást az is, aki a nagyobb sürgés-forgást és kavalkádot szereti, illetve azok is, akik inkább nyugodtan pihenni szeretnének kellemes környezetben.

Törökország fővárosa: Ankara

Ankara kevésbé turisztikai célpont, mint a korábban említettek, de itt sok mecsetet láthatunk, melyek a 13. századtól egészen a 20. századig folyamatosan sokasodtak. A város minden pontjáról látható nagysága és elhelyezkedése miatt a Kocatepe-mecset, mely ugyan a 20. század végén épült, de a klasszikus oszmán formavilág elemeit hordozza magán. Szintén hatalmas építmény Anitkabir, a Török Köztársaság alapítójának és első elnökének, Musztafa Kemal Atatürknek sírhelye. A város szerkezetét is érdemes szemügyre venni, amit eredetileg a Bauhaus szellemében Berlin főépítésze, Hermann Jansen tervezett.

Isztambul

Isztambul két főbb nevezetességét egymástól nem messze találhatjuk: a Kék Mecsetet és a Hagia Sophia-t. Egy hívő muzulmán naponta ötször imádkozik, így sokszor nagy tömegre számíthatunk a mecsetek látogatása alkalmával. A Kék Mecsetben kötelező hölgyeknek a fejkendő viselete és a fedett váll, utóbbi már annyi látogatót számlál, hogy nem figyelnek az ilyen „apróságokra”. A „Szent Bölcsesség” templomát hosszú korszakokon át építették, és számos nevezetes arany hátterű mozaikot találhatunk benne. Híres, de eléggé drága a belépő a Szerájba, a Héttornyot pedig a kevésbé tériszonyosoknak ajánljuk.
 

Török bazárok

Mindennél van olcsóbb portéka, ezért feltétlenül próbáljunk alkudozni a bazárokban, ahol különböző kendők, Allah szemével díszített ékszerek, flitteres cipők, vízipipák várnak ránk. Helyi szokás, hogy a vendégeket almateával csábítják közelebb. Angolul a legkisebbektől a legidősebbekig minden árus beszél, sőt néhányan a kedvünkért, és a jobb vásár reményében magyarul is mondanak pár szót. Isztambulban a Nagy Bazárt feltétlenül meg kell látogatni, ha a városban járunk, de nem biztos, hogy ott lehet mindent a legolcsóbban venni.

Török ételek

A magyar török éttermekben ehető közkedvelt gyros nem egyenlő azzal a kebabbal, amit az igazi török étkezdékben különböző ízekben kaphatunk. Egy jó kebabos minimum tízféleképp tudja felszolgálni az ételt számunkra. Érdemes még kipróbálnunk a török kávét, a vízipipákat és a különböző teákat. Aki a tejtermékeket szereti, kóstolja meg a török ízvilágú joghurtot, melyet ayran néven árusítanak. Nagyon ízletes.
http://www.wunderground.com/global/TU.html


Török üdülővárosok: Kemer, Side, Belek

Törökország egykori kis halászfalvai, Kemer és Side mára a turisták paradicsomaivá váltak, Belek pedig egyre növekvő üdülőváros. Mindhárom helyen kellemes kikapcsolódásban lehet részünk, az egykori halászok munkájukat inkább az odaérkező vendégek szórakoztatásának szerették volna szentelni. Az ókori emlékek között felbukkannak a szállodák, bárok, vendéglők és üzletek.

Side nyaralás

Side római színháza azonban még ma is teljes pompájában áll a maga 25.000 férőhelyes nagyságával. Megcsodálhatjuk még mellette az agorát, a püspöki palotát, a bizánci bazilikát és az egykori városfal megmaradt darabjait. Az építészeti emlékek sokasága annak köszönhető, hogy ez a félszigeten fekvő város egykor püspöki székhely volt a bizánci korban. Erről tanúskodnak a városi múzeumban kiállított régészeti leletek is, melyeknek egyenesen az egykori római fürdő ad otthont. Fürdésben ma sem lehet hiányunk, a félsziget mindkét oldalát strandok szegélyezik. Lehetőséget nyújtanak úszásra és búvárkodásra egyaránt. A legendák szerint a Kr. előtti időszakban élénk kalóztevékenység folyt az akkoriban nagynak számító városban, de ma már ettől természetesen nem kell tartanunk.

Kemer

Ahogy Sidében, úgy Kemerben is népszerű a szőnyeg- és napszemüveg árusítás. De utóbbi helyen összefuthatunk még helybéliekkel, akik nem az üdülők üzemeltetéséből, hanem halászatból vagy citrustermesztésből élnek. Kedves és kisebb falucska, ahol az éjszakai szórakozás elemei is adottak.

Belek nyaralás

Antalya repülőterétől nem messze található Belek újonnan létrejött üdülőhelye. Nem csoda, hogy hamar népszerűvé vált, hiszen fehér homokos strandja csábító mindenki számára. A tehetősebbek a part közelében is foglalhatnak szállásokat, de nem kell aggódniuk azoknak sem, akiknek a nyaralásra kevesebb jutott, hiszen a parttól messzebb sok apartmanház közül választhatják ki a legszimpatikusabbat. A vízi sportok mellett golfozásra is van lehetőség, méghozzá négy külön golfpályán, melyek nagy népszerűségnek örvendenek.

Ha valaki Isztambul vagy Antalya nagyvárosainál nyugalmasabb helyet szeretne nyaralásához választani, akkor bátran kiköthet Kemer, Side vagy Belek partjainál, ahol minden adott a jó hangulathoz.

 

 

Belépés a személyes mappába
Email:
Jelszó:

maradjon bejelentkezve


A regisztráció előnyei:
  • Kedvelt utak megjelölése
  • Foglalásait egy helyen találja
  • Személyre szabott napi értesítő